KuPS D13 Hurrikaanivaroitus Litmasella
Julkaistu: 10.09.2017 00.00

KuPS D13 antoi hurrikaanivaroituksen Litmasella. Syyskauden kaikki Puolen Suomen Liigan ottelut ovat päättyneet voittoon. KuPS D13 on latonut vastustajan maaliin jo 31 osumaa, huomattavasti enemmän kuin koko kevätkaudella yhteensä. Peli on kehittynyt.

Puolen Suomen Liigassa kohdattiin sunnuntaina 10.9.2017 Jyväskylän joukkueet JJK ja Palokan Riento eli PaRi. Vihmova sade hyväili Litmasen tekonurmea, ilmassa oli kuitenkin vielä viipyilevää kesäistä lämpöä. Ensimmäisenä KuPS kohtasi JJK:n vauhdikkaassa ottelussa. JJK oli unohtanut loppukesästä nähdyn puuduttavan pallonhallintapelin omalla puolustusalueellaan ja pyrki nostamaan hyökkäyksiä KuPS:n päätyyn. Veitsi oli kuitenkin melko tylsä, eikä JJK ei saanut pureuduttua KuPS:n jämäkkään puolustukseen. JJK yritti myös pelitaktiikan muutoksilla avata peliään, mutta KuPS vastasi näihin terävästi omilla pelaajasiirroillaan. Niko Adolfssonin ja Roope Savolaisen yhteistyö toimi hyvin kärjessä. KuPS siirtyi jo kahdeksan minuutin kohdalla johtoon Nikon tarkalla sijoituksella taakse alanurkkaan. Nikon toinen maali syntyi 20' minuutin kohdalla. Myös Roopella oli maalintekotilanteensa, mutta viimeistely ei vielä onnistunut. Toinen erä jatkettiin KuPS:n vetämänä. Veikka Kortelainen vei KuPS kolmen maalin johtoon tarkalla sijoituksella maalin edestä. Vielä nähtiin hieno KuPS:n keskitys-pusku maali oikealta laidasta, mutta paitsioliputus jäi hieman arveluttamaan Jopox-toimittajaa. JJK:lla oli hetkensä toisessa erässä, ja se saikin kammettua yhden tasoitusmaalin. KuPS:lle ansaittu 3-1 voitto.

Päivän toinen peli pelattiin Puolen Suomen Liigaan noussutta Palokan Rientoa vastaan. PaRi osoittautui melko helpoksi vastustajaksi, ja KuPS pyöritteli peliä vapautuneesti. Hyökkääjistä Maaleja viimeistelivät Roope Savolainen kolme ja Jonni Engelage kaksi. Yhden maalin tekivät Okko Nenonen, Taavi Heiskanen, Niklas Orjala ja Pyry Ukkonen. Peli loppui KuPS:lle 9-0.

Päivän peleissä, kuten jo heti syyskauden alussakin, KuPS:n keskikentän keskusta on hieman muuttunut. Sam Daldum on saanut erilaisen roolin kuin aikaisemmin, ja ylöspäin suuntautuva taitava pelaaminen näyttääkin toimivan hyvin keskikentällä. Aleksi Pakarinen jatkoi myös hyviä ja voimakkaita otteitaan päivän peleissä. Lauri Miiliunpohja on vaihdellut paikkaa puolustuksen ja alemma keskikentän välillä. Tänään saatiin Laurilta paljon pitkiä avauksia keskikentän pohjalta ja myös välähdyksiä vasemman jalan voimakkaista vedoista. Oskari Tuovinen on siirtynyt aikaisemmalta paikaltaan puolustuksesta ylöspäin, keskikentälle ja välillä jopa hyökkäykseen. Näyttäisi siltä, että uusien ryhmitysten hakeminen on tuottanut tulosta. Pelit ovat aiempaa "tasavarmempia" ja välillä yskähdellyt hyökkäyspeli alkaa olla yllättäen liigan parhaimmistoa.