KuPS D13 Puolen-Suomen liiga voitokkaasti päätökseen
Julkaistu: 08.10.2017 00.00

KuPS D13 Puolen-Suomen liiga voitokkaasti päätökseen

KuPS D13 otti kaksi voittoa Puolen-Suomen liigan viimeisissä otteluissa Kokkolassa. KuPS oli syyskaudella liigan paras joukkue, vaikkakin Ajax vei voiton kevätkaudelta saatujen pisteiden turvin.

Kokkolassa 8.10.2017 KuPS kohtasi KPV:n ja Jaron. KPV:a vastaan käyty ottelu lähti hieman tunnustellen käyntiin. Viidentoista minuutin kohdalla Veikka Kortelainen teki KuPS:n ensimmäisen maalin, minkä jälkeen KuPS:n peli rentoutui ja maaleja tehtiin lopulta viisi. KuPS peli on kehittynyt todella paljon tällä syyskaudellakin. Taidokkaan syöttöpelin osuus pelitilanteissa on lisääntynyt ja maalien määrä on kasvanut huimasti. KPV rakensi hyökkäyspeliään yhden hyökkääjän varaan, samoin karvausta tehtiin yhdellä, mikä osoittautui KuPS:aa vastaan tehottomaksi. KPV:lla oli tilanteensa, mutta maaleille he eivät päässeet. Peli KuPS:lle 5-0. Maalit Veikka Kortelainen 2 sekä Roope Savolainen, Lauri Miilunpohja ja Niko Adolfsson yhdet maalit. Jaro peli muodostui KuPS:n osalta hieman jännemmäksi. Jaro pääsi pelin alussa johtoon ja hieman myöhemmin Niko Adolfsson sai punaisen kortin läpiajotilanteesta. Törmäys maalivahtiin katsottiin kortin arvoiseksi virheeksi. Tämän jälkeen KuPS aloitti takaa-ajon vajaalla ja peliä muutettiin hieman suoraviivaisemmaksi. KuPS takaa-ajo onnistui. Toisella jaksolla Roope Savolainen viimeisteli kaksi maalia, joilla irtosi 2-1 voitto. Myös Jaro sai aivan loppuminuuteilla punaisen kortin, kun KuPS:n Arttu Nousiainen kaadettiin.

Kokonaisuutena KuPS:n syyskausi oli Puolen-Suomen liigassa hirmuinen. KuPS saavutti kymmenen voittoa ja pelasi yhden tasapelin. KuPS:n maalisuhde oli 55-9. Ajax voitti liigan yhdeksällä voitolla, kahdella tasapelillä ja maalisuhteilla 46-9. KuPS oli syyskauden paras joukkue, vaikkakin hopealla, Ajax vei voiton kevätkaudelta saamillaan pisteillä. KuPS:lla oli syyskaudella tehokkaita maalintekijöitä, koko kauden viiden kärki muodostui KuPS:n osalta seuraavasti: Niko Adolfsson 13 maalia, Roope Savolainen 11 maalia, Veikka Kortelainen 10 maalia, Sam Daldum 8 maalia ja Aleksi Pakarinen 6 maalia. KuPS jää nyt syystauolle, jonka jälkeen käynnistyy seuraavan kauden valmistelu. Syksyn tulosten perusteella odotukset ovat iloisen positiivisesti korkealla.

Toimittajana Pekka Kortelainen

Seuran uusimmat

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai