27
HEI
19.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - KPV  1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Keltamusta pelipäivä lauantaina Väre Areenalla!

Lauantaina Keskuskentän Väre Areenalla pelataan keltamustaa päivää. kun klo 16.00 alkaen Kansallisessa Liigassa KuPS emännöi PK-35 Helsinkiä ja ottelun jälkiruokana tarjoillaan Miesten Ykkösen herkkupalana KuPS/Akatemian ja KPVn kohtaaminen. Tarjolla on siis paikallisille futisjännäreille upea mahdollisuus viettää päivää livefutiksen parissa!

Miesten Akatemia ottelu on samalla OP Pohjois-Savon omistaja-asiakkaiden etuottelu, ilmaisen sisäänpääsyn saa näyttämällä OP-mobiilin etua Väre Areenan lippuluukulla.

Miesten ottelussa on luvassa todella mielenkiintoinen kohtaaminen, sillä kevätkierroksella joukkueet mittelivät pitkään maalittomassa tasatuloksessa, kunnes kotijoukkueen Eric Oteng kiskaisi irtopallon Akatemian verkon perukoille. Akatemiallakin oli paikat pistää peli tasoihin ja voittoonkin asti, mutta tuolloin Otengin ainokainen riitti kolmeen pisteeseen. KPVn selkeänä tavoitteena on kaupungin ykkösseurana nousu Ykkösliigaan, sillä paikalliskilpailija GBK on tekemässä omaa nousuaan Kakkosesta Ykköseen. Kilpailu kaupungissa on kivaa ja kuluvallekin kaudella KPV on tehnyt tukun mittavia pelaajahankintoja, viimeisimpänä Topias Helteen siirtyminen seuran riveihin loppukauden https://www.kpv.fi/joukkueet/13334/uutiset/140262/... . Vihreäpaitojen riveistä löytyy laatua ja yksilötaitoa, josta kertoo mm. joukkueen etenemisen pitkälle Suomen Cupissa. KPV tiputti jatkosta mm. FC Lahden ja putosi lisä-ajalla tulleella maalilla FC Hakalle 1-2. Joukkueen peli-esitykset ovat sittemmin hieman ailahdelleet, sillä kahdella edellisellä kierroksella joukkue voitti PKKUn vieraissa 4-5 johdettuaan peliä jo 1-5. Ottelu sai jatkoa yllätykselliselle kotitappiolle JJKta vastaan 0-2. Nyt nuo tulokset ovat takanapäin ja mikäli joukkue haluaa kilvoitella suorasta noususta Ykkösliigaan ei vastaaviin esityksiin ole enää varaa, joten Savon maille on lienee tulokas sisukas joukkue.

Sen tiedostaa Juho Neuvonen Akatemian valmentajanakin; "Se on selvää, että lauantaina saamme vastaan laadukkaan ja yksilötaitoisen joukkueen. Meillä on tiedossa vastustajan taidot, sekä kohdat joilla voimme iskeä vastaan ja ottaa itsellemme tarvittavat kolme pinnaa. KPV lukeutuu sarjan eliittiin, mutta toisaalta se antaa meillekin lisäbuustia kohdata heidät. Jokaisella pelaajallamme on halu olla vastustajaa parempia, sekä yhtenäinen joukkuepelimme antaa tukea osaamisellemme. Meilläkin on pari edellistä peliä olleet tuloksellisesti hieman heikompia, joskin paljon on ollut hyviä asioita nähtävillä. Otteiden tasaisuuden puuttuminen näkyy aika ajoin tulostaululla, mutta kokemus näistä kovemmista peleistä on parasta oppia siihen. Kyky pelata pelin sisällä tärkeät tilanteet oikein ja siten laittaa energiat oikeisiin asioihin, Meillä on todella hyviä kundeja tässä joukkueessamme ja olemme saaneet hienon tekemisen meiningin. Pitää ihan välillä ihmetellä, miten olemmekin saaneet asiat rokkaamaan näinkin hyvin, kun miettii, missä vaiheessa joukkueemme runko oli vaikkapa parisen viikkoa ennen pelikauden alkamista. Toimisto huhkii töitä todella mainiosti ja olemme saaneet koko Juniori-yhteisömme tähän taaksemme. Tästä on hienoa ponnistaa eteenpäin."

Akatemian pelaajien terveystilanne on suhteellisen hyvä ja pelaajamateriaalin laajuus antaa siihen mahdollisuuden. Se luo myös tilaisuuden uusille pelaajille nousta ryhmään mukaan kokeilemaan taitojaan kovemmassa harjoitus- ja peli-ympäristössä.

KPVn viiden edellisen sarjapelin saldona on 4 voittoa (4-5 PKKU, 0-2 FC Vaajakoski, 2-1 ViFK, 1-2 RoPS) ja yksi tappio (0-2 JJK). Osuvimmat maalintekijät ovat olleet Sten Viidas (10 maalia) ja Ricardo Cardoso (9 maalia).

Akatemian viiden edellisen pelin saldona on kaksi voittoa (2-0 FC Jazz, 2-1 ViFK), 2-2 tasapeli FC Vaajakosken kanssa ja kaksi tappiota (1-2 PKKU, 4-0 Klubi 04). Useimmin tolppien väliin ovat osuneet Mohamad Alsheikh (5 maalia), Kariim Al-Wehliye ja Niko Kivijärvi (4 maalia), sekä 3 osuman Oumar Balde & Eemeli Puolitaival.

Neuvonen odottelee lauantaita jo vesi kielellä; "KPV on todella iso joukkue Ykkösen tasolla. Tämä on mahtava tilaisuus meille pelaajille yksilöinä, mutta ennenkaikkea joukkueena. Pelkäämään emme lähde, vaan nöyrinä, mutta emme nöyristellen. Olemme todellakin valmiita kellistämään selkeästi suuremman joukkueen, mutta sen eteen on valmis tekemään himskatisti töitä ja hitusen tuuriakin."

LA 27.7 klo 19.00 KuPS/Akatemia vs KPV (Kokkola), Keskuskentän Väre Areenalla!!

Pallohenkilöinä KuPS Hirvet!!!

TERVETULOA NAUTTIMAAN JA KANNUSTAMAAN KELTAMUSTAT KOTIVOITTOON!!!

BANZAI!!!


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai