P13, P13 Liiga Pohjoinen

KuPS YJ - OLS/sininen  3 - 1

Kuopio, Kettulanlahti N

KuPS voittoon sarjakärki OLSista kevätkierroksen päätöksessä

Helteinen Liiga Pohjoisen (P13) kevätkierros saatiin Kuopion Palloseuran osalta päätökseen lauantaina 10.7.2021 perinteisellä Kettulanlahden kentällä. Kuopiolaisia testaamaan tuli sarjakärki OLS, jonka tilasto kevätkierrokselta oli vakuuttava 8 peliä – 8 voittoa.

Isännät aloittivat pelin vahvasti. Ylhäällä aloitettu prässi Tatu Hukkasen ja Aaro Pakarisen toimesta toimi ja KuPS pystyi tehokkaasti syötönkatkoihin. Määrätietoisesti alakerrasta peliä rakentamaan pyrkineen OLSin syöttöketjut tyssäsivät lyhyiksi ja KuPSin avausmaali nähtiin jo pelin kolmannella minuutilla, kun Hukkanen sijoitti pallon maalin tekemänsä pallonriiston jälkeen. Kymmenen minuuttia ensimmäisestä maalista, OLS joutui rikkomaan Eppu Kärkkäistä vapaapotkun arvoisesti. Vapaapotkun antaneen Eemil Kaasisen vasemman jalan matala laukaus johti reboundiin, jonka hyvällä jalalla liikenteessä ollut Paavo Laasanen tuikkasi kärppänä sisään. KuPS jatkoi painostustaan vielä 2-0 tilanteessakin. Kuitenkin 2-1 kavennuksen teki hienolla laukauksella vierailijoiden Paavo Etelä ensimmäinen puoliajan viimeisellä minuutilla.

Valmentaja Speedy Nissinen pyrki tauon aikana vahvistamaan joukkueen keskikenttää. ”Toiselle puoliajalle lähdettiin hieman puolustusvoittoisemmalla taktiikalla ja joukkueelle painotettiin sitä, ettei OLSia vastaan kannata lähteä yhtään hölläämään”. Vastustajan kavennusmaali näytti herätelleen KuPSia, jonka hallinnassa peli pysyi myös toisella puoliajalla. Eppu Kärkkäisen 3-1 maali sinetöi loppulukemat. Valmentaja Nissinen kertoi, että toiselle puoliajalle keskikentälle Tatu Hukkasesta, Aaro Pakarisesta ja Luca Sahlmanista muodostettu ehjä kolmikko toimi ja rauhoitti peliä johtoasemassa. Vieraita ei päästetty maalipaikoille. ”Myös puolustuksesta Jesse Sonninen voidaan nostaa onnistujaksi”. Sonninen puolusti hyvin eteenpäin ja katkoi hyvällä ajoituksella OLSin rakentelut laidassa.

KuPSin esitys oli kauden ehjimpien pelien joukossa. Valmentaja Nissinen kuitenkin arvio, että ei ole poissuljettua, että kevätkierroksen voiton varmistuminen saattoi näkyä OLSin pelissä. Voitto varmisti kuitenkin Kuopiolaisille sarjan toisen sijan ohi Jyväskylän JJK:n.

Kuopin Palloseuran kevätkierros oli nousujohteinen ja lähtökohdat syyskierrokselle ovat hyvät. ”Kevätkierros osoitti, että sarjassa ei ole helppoja pelejä” kiteytti valmentaja Nissinen, jolle ryhmän uutena valmentajana kevätkierros on ollut perehtymistä joukkueen pelaajiin ja rooleihin. ”Sen lisäksi, että tunnemme paremmin omat pelaajat, valmistautuminen syyskierrokseen tulee olemaan myös siinä mielessä helpompi, että meillä on nyt tiedossa vastustajat; millä tyylillä kukin pelaa. Toki sama etuhan tässä on myös muilla joukkueilla”.

Syksyn osalta yksi tavoitteista on kehittää joukkueen paineen alla pelaamista - siihen suuntaan, että joukkueella on kyky rakentaa peliä omassa päädyssä – puhkoen vastustajan puolustusta linja kerrallaan. Tähän on hyvät mahdollisuudet, koska pelaajien kapasiteetit ja roolit ovat kevätkierroksen aikana selkeytyneet. ”Kevätkierros osoitti myös sen, että pystyimme jyräämään pelit loppuun vahvoilla 20 minuuttisilla, mikä on osoitus hyvästä juoksukestävyydestä”. Oheisharjoittelu on tältä osin toiminut. KuPS kevätkierros tuotti 7 voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion (RoPS). Kevään maaliero oli 28-7.

KuPS aloitti hyvin sujuneen pelin jälkeen kahden viikon kesäloman. Syyskierroksen ensimmäinen peli pelataan 7.8.2021 legendaarisella Väinölänniemen kentällä. Vastaan saapuu hyvin kevätkierroksella esiintynyt ja KuPSin kanssa tiukan tasapelin kevätkierroksella vääntänyt JJK. Seuraavana päivänä samalla kentällä 8.8. vastassa on ykkösestä syyskierrokselle noussut KPV, joka voitti nousukarsinnassa Joensuun JIPON.

Tilastot

3 - 1

OLS/sininen
(2-1)
3'MaaliHukkanen Tatu
14'MaaliLaasanen Paavo
35'MaaliEtelä Paavo
47'MaaliKärkkäinen Eppu