KPV - KuPS YJ   0 - 8

Kuopio, Väinölänniemi N

KuPS P13 avasi syyskierroksen voitokkaasti legendaarisella Väinölänniemellä

Sarjapisteet jäivät Kuopioon voitolla nousija KPV:sta 8-0 (2-0)

Vaikka vierailijat tulivat heti ottelun alkuun rohkeasti, pelin edetessä tuli selväksi, että Kuopiossa vierailulla ollut Kokkolan Pallo-Veikot oli käynyt jo edellisenä iltana tiukan taistelun OLS:ia vastaan 2-1 tappioon päättyneessä pelissään. KuPS lähti peliin edullisemmasta asetelmasta.

Valmentaja Speedy Nissinen kertoi, että KuPSin tavoite oli jo pelin ensiminuuteilla näyttää vastustajalle, että kotijoukkue määrää tahdin. Tässä onnistuttiin, mutta Nissisen mukaan ”ei niin hyvin kuin piti”. Nissinen kertoi, että suunniteltu yhtenäinen prässi ei ottanut alussa toimiakseen ja tämän eteen jouduttiin tekemään töitä.

Vaikka KuPS sai ensimmäisen maalinsa (Hyvärinen) 10. minuutilla, peli olisi ollut ratkaistavissa selvemmin ottelun alussa. Kotijoukkueen tuska pitkittyi, koska maaleja ei – lukuisista maalipaikoista huolimatta – tullut. ”Siellä oli 6-8 erikoistilannettakin, joista olisi vaikka vahingossa voinut mennä joku sisään”, kuvaili päävalmentaja Nissinen. Huomionarvoista oli myös varmaotteisen Eemil Roinisen poissalon alakerrasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Sunnuntaina alakerrassa pelattiin muuttuneilla rooleilla mikä näkyi ajoittaisena epävarmuutena, ja esimerkiksi ykköspalloihin menijöitä haettiin välillä turhan kauan.

Se, että peliä ei saatu painostuksesta huolimatta ratkaistua alkoi jo näkyä pelaajien ja valmentajien huolestuneisuutena. Pelin kääntymistä, esimerkiksi vastustajan vastahyökkäyksen ja maalin seurauksena, ei haluttu sunnuntaina. Ensimmäisen puoliajan jälkeen valmennus herätteli joukkuetta.

Toisella puoliajalla KuPS sai onnistumisia ja peli ratkaistiin. Kotijoukkue meni nopeasti 4-0 johtoon. Vaikka vastustajan väsymys näkyi toisella puoliajalla, mikä toi tilaa kotijoukkueelle, voidaan kuopiolaisista nostaa onnistujia. Vaihdosta tulleet Eemeli Hyvönen, joka näytti maalinteon mallia kahdella hienolla maalillaan sekä Mitja Rotko tuoden peliin vikkelyyttä, pallollisuutta ja seinäsyöttöpeliä, olivat selkeitä onnistujia. Positiivista oli myös englannista palanneen Roobert Tahkolan pirteä paluu Savon parrasvaloihin. Hyvin joukkueen peliin istuneen ”Robben” otteista paistoi tuttu liike ja halu, mikä lupaa hyvää myös tulevaan.

KuPS kohtaa seuraavaksi JJK:n. Pelin asetelmat ovat selvät. KuPS ei ole pystynyt voittamaan jyväskyläläisiä tällä kaudella (tappio karsinnassa, tasapeli PSL kevätkierroksella). Eli suosikkia lähdetään haastamaan Kuopion arki-illan mittelössä. Peli alkaa Kettulanlahden nurmikentällä keskiviikkona 11.8. klo 18:00.

Tilastot
KPV

0 - 8

(0-2)
10'MaaliHyvärinen Eeti
33'MaaliKärkkäinen Eppu
40'MaaliPakarinen Aaro
43'MaaliKärkkäinen Eppu
54'MaaliHyvönen Eemeli
57'MaaliTahkola Roopert
60'MaaliTahkola Roopert
72'MaaliHyvönen Eemeli