KuPS C14 Seinäjoella
Julkaistu: 20.05.2018 00.00

KuPS C14 Seinäjoella

KuPS C14 haki vieraista kolmen pisteen potin. Seinäjoella pelattiin 19.5 VPS:aa ja SJK:a vastaan.

Kevään Puolen Suomen Liiga on edennyt Kuopion poikien osalta kuudenteen otteluun. Seinäjoen SP -areenalla KuPSilaiset kohtasivat liigan kärkikastissa pyörivät Pohjanmaan joukkueet. VPS on sarjassa nelosena ja SJK toisena. Pelipäivän ensimmäinen ottelu käytiin VPS:aa vastaan. VPS oli valmistautunut peliin puolustavalla taktiikalla. Viiden linja pyrki laskeutumaan koko ajan melko alas, mutta siitä ei ollut apua vikkeliä KuPSilaisia vastaan. Roope Savolainen käynnisti KuPS:n maalijuhlat yhdeksän minuutin kohdalla. Tämän jälkeen maalailivat vielä Niklas Orjala, Lauri Miilunpohja ja Arttu Nousiainen. VPS:n maalintekoyritykset jäivät vähäisiksi.

SJK oli kotipeliinsä vahvasti latautunut sekä henkisellä että tunnetasolla. Peli oli vaihteleva ja tilannerikas, kokonaisuutena viihdyttävää jalkapalloa. KuPS pääsi hyville maalipaikoille ja tilanteisiin, mutta viimeistelyt eivät onnistuneet. Pallo pyrkii joskus pomppimaan kummallisesti. SJK kolkutteli pelin aikana myös KuPS:n maalinkehyksiä. Hyvällä peruspelillään KuPS sai vähitellen pelin otteen ja hallinnan itselleen itselleen. Tällä kertaa KuPS:n valmentajan roolissa toiminut Henri Jäderholm kehui erityisesti Veikka Kortelaisen työskentelyä laiturina, "Veikka oli liekeissä tässä pelissä". Maalivahdeilla oli pelissä myös tärkeä rooli, koska nollat pidettiin puolin ja toisin aivan pelin loppuun asti. Pelin viimeisellä minuutilla SJK sai yllättäen hyökkäystilanteen ja vei pelin 0-1. Henri Jäderholm korosti, että KuPS:n peli kulki hyvin molemmissa otteluissa, joten tästä poikien kannattaa olla ylpeitä. Valmennuksessa ja harjoittelussa on onnistuttu.

Kokonaisuutena KuPS:n hyökkäys on toiminut kevään liigassa hienosti. KuPS on tehnyt joukkueista eniten maaleja. Roope Savolainen (7 maalia), Niko Adolfsson (6 maalia) ja Niklas Orjala (5 maalia) ovat maalitilaston kärkipäässä. KuPS:n tehokas keskikenttä on pystynyt nostamaan pelin vastustajan puolustusalueelle, mikä on osaltaan lisännyt herkkuttelua maalipaikoilla. Hybridihyökkäyksissä KuPS pystyy nousemaan ylös sekä pitkillä yli keskikentän ulottuvilla syötöillä että taitavalla lyhytsyöttöpelillä, mikä tekee pelistä vastustajalle vaikeasti ennakoitavaa. Tilastot osoittavat myös, että KuPS:n peli puolustussuuntaan toimii hyvin, vain neljä maalia on tullut omiin.

Toimittaja Pekka Kortelainen, kuva SJK-juniorit kuvapankki

Seuran uusimmat

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai