KuPS JL-04 Keltainen Piteå turnauksen yhdeksäs 57 joukkueen joukossa
Julkaistu: 16.07.2018 00.00

KuPS JL-04 Keltainen Piteå turnauksen yhdeksäs 57 joukkueen joukossa

KuPS JL-04 keltainen matkusti joukkueen ensimmäiseen ulkomaan turnaukseen Piteåån 28.6-1.7. Turnaukseen lähdettiin hakemaan pelikokemusta ja käyttämään talven aikana opittuja taitoja kokonaan uudessa ympäristössä, täysin tuntemattomien joukkueiden kanssa.

Turnauksen ensimmäinen peli meni hieman unessa; jännityksestä ja edellisen mukavan matkustuspäivän huumasta. Joukkueenjohto otti käyttöön edellisen kesän Kokkola Cupissa tutuksi tulleen ryhmätyömenetelmän, jonka tarkoituksena on käydä joukkueena läpi edellisen pelin onnistumiset ja epäonnistumiset ja asettaa pelilliset tavoitteet seuraavaan joukkueen kohtaamiseen. Nämä upeat pojathan tekevät työtä ”käskettyä”, ja alkoivat oitis toteuttaa vahvasti ja sitkeästi pelissä itse itselleen asetettuja tavoitteita, joista keskeisimpinä oli asenne. Seuraavat pelit menivätkin todella hyvin ja pojat pelasivatkin itsensä lopulta sijoituspeleihin 9-12.

Ensimmäisen huonohkon pelin jälkeen perjantaina poikien käyrä lähti ylöspäin reippaasti ja hienoilla joukkueen suorituksilla selvitimme itsemme lohkon kakkoseksi ja jatkopeleihin. Peli-ilo oli käsin kosketeltavaa, ja pojat itse antoivat hyvin palautetta omista ja joukkueen suorituksista puoliajan palavereissa, mitä pitää parantaa ja mikä on mennyt hyvin

Jatkopelien ensimmäinen ottelu norjalaista Bossekup IL-joukkuetta vastaan oli todella kova peli, varmasti kovin joukkue , mitä vastaan pojat ovat ikinä pelanneet tähän mennessä. Mutta peli-ilo, asenne, taktiikka, ja roolitus toimivat koko pelissä loistavasti ja tuloksena riemukas voitto 4-2 ja olemme jo 16: n parhaan joukossa.

Seuraava peli olikin sitten vieläkin kovempi turnauksen suurinta voittajasuosikkia Riikalaista Skontoa vastaan, jolle muuten Haaste oli hävinnyt alkulohkossa 2-0. Eli vastus oli nyt siis todella kova. Puoliajalla oltiin vielä 0-0 tilanteessa, taktiikka toimi loistavasti. Toisella puoliajalla hiukan joukkueen linjojen välit kasvoivat ja väsymyskin astui kuviin mukaan ja tuloksena 3-0 tappio. Pojat kaatuivat kyllä saappaat jalassa.

Sunnuntaina sitten oli vielä 1 sijoitusottelu, jossa ratkaistiin ”epävirallinen” Suomen mestaruus, eli voitolla oltaisiin 14-vuotiaiden sarjassa Suomen paras joukkue. Ja pojat hoitivat tyylipuhtaasti homman kotiin, eli voitto 4-0. Mikä hienoa, meillä oli turnauksessa useita maalintekijöitä ja kaikki saivat hyvin peliaikaa.

Joukkue kohtasi matkan aikana sairastumisia ja loukkaantumisia, joista osa oli hetkellisiä ja osa keskeytti pelaajan turnauksen. Fysiikkavalmentajamme Tapsa huomioi, että aikaisempiin turnauksiin nähden pojilla oli vähemmän lihaskireyksiä. Eli Tapsan tekemät venyttelyohjeet ja talven aikana oheisharjoittelukeskuksessa tehty lihaskuntoharjoittelu on tuottanut tulosta J

Se, että joukkue pääsi näin pitkälle turnauksessa ja ylsi mahtavaan sijoitukseen oli joukkuehenki ja asenne omien voimavarojen sitkeän käyttämisen lisäksi. Valmennuksen sanonnan mukaan pojat ”kasvoivat” turnauksen aikana väh 5 senttiä lisää. Joukkueenjohto uskoo, että myös rajojen asettamisella oli oma osuutensa, jotta pojat jaksoivat paremmin; aivot olivat levänneet kehon lisäksi ja sokeritasapaino ei heitellyt turnauksen aikana. Kotimatka olikin asia erikseen ;)

Yhteenvetona voisi todeta, että lähes täydellinen turnaus. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin piirisarjojen haasteisiin, ja ken tietää, vaikka ensi vuonnakin olemme jälleen ylläpitämässä KuPSin mainetta.

Seuran uusimmat

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai