KuPSille Suomen Mestaruus hopeaa!
Julkaistu: 07.08.2017 00.00

KuPS saavutti Lappeenrannan C14 SM lopputurnauksessa Suomen Mestaruus hopeaa!

C14 SM lopputurnauksen viimeinen päivä alkoi välierällä FC Interiä vastaan. Ottelu starttasi Turkulaisten vahvalla vyörytyksellä ja erityisesti nopeat laiturit aiheuttivat hankaluuksia keltaisille. Kymmenen minuutin kohdalla Inter teki maalin ja meni 0-1 johtoon. Pian tämän jälkeen päävalmentaja Janne Kasurinen herätteli joukkuetta parilla vaihdolla ja keltaiset pääsivät peliin kiinni. Sen jälkeen alkoi tapahtua, Henri Elovirta tasoitti ottelun kun peliä oli pelattu 20 minuuttia. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa. Toisella puoliajalla KuPSin hyvä vire jatkui ja voittomaali syntyi noin 35 minuutin kohdalla kun Onni Rissanen pisti puskulla pallon verkon perukoille. Maalipaikkoja oli pelissä molemmilla mutta keltaiset puolustivat sisukkaasti loppupelin. Voitolla KuPS jatkoi matkaa turnauksen finaaliin. Toisessa välierässä HJK voitti OTP:n selkeästi 3-0.

Finaali pelattiin Kimpisen stadionin märällä ja liukkaalla luonnonnurmella. Yleisöäkin oli saapunut mukavasti katsomaan ikäluokan futiksen huipennusta ja taistelua Suomen Mestaruudesta. Ottelusta tulikin erittäin tasainen. HJK hallitsi hienokseltaan palloa mutta ei päässyt vyöryttämään useita maalipaikkoja. Keltaiset saivat myös nopeita hyökkäyksiä ja pääsivät laukomaan kohti maalia. KuPS aloitti maalinteon kun peliä oli pelattu 20 minuuttia. Luukas Kosunen kaadettiin vahvan kuljetuksen päätteeksi kuudentoista sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Luke pisti pilkulta kovan laukauksen vasempaan alakulmaan ja pallo oli maalissa. KuPS johtoon 1-0. Keltaiset ei päässeet juhlimaan maalia kauaa. HJK sai hyökkäyksen heti aloituksesta ja Kai Meriluoto pisti pallon maalin läpiajon seurauksena. Puoliajalle mentiin tasatuloksessa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi todella tasaisena ja muutama hyvä maalipaikka oli molemmmilla. Sade liukastutti nurmea entisestään. Toisella puoliajalla maalivahti Hemmo Riihimäki sai tärskyn jalkapöytään ja ei pystynyt enää pelaamaan. Sami Rissanen tuli maaliin ja onnistui hyvin omalla tontillaan. Peli näytti jo menevän jatkoajalle, vain minuutti ennen loppua klubi sai pidettyä palloa KuPSin kuudentoistarajan tuntumassa. Jostain välistä löytyi tilaa laukaukselle ja klubin Leo Walta ampui vasempaan alakulmaan. HJK meni tällä maalilla 2-1 johtoon. Keltaiset sai vielä loppuun kaksi kulmapotkua ja painetta klubin maalille, mutta ei valitettavasti onnistunut maalinteossa. HJK voitti tasaisen ottelun luvuin 2-1 ja vei Suomen mestaruuden.

Finaalin tappiosta huolimatta joukkue pelasi todella vakuuttavasti koko turnauksen ajan ja voi olla aidosti ylpeä saavutetusta hopeasta.Päävalmentaja Janne Kasurisen sanoin: "Näitä mitaleita ei jaeta kaikille torilla ja se ei ole sattumaa että voittaa mitalin kun pelataan Suomen Mestaruudesta. Sen eteen on pitänyt tehdä kovasti töitä ja jokainen voi olla ylpeä tästä saavutuksesta koko loppuikänsä!" Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja kehittymistä entistä paremmiksi jalkapalloilijoiksi.

KuPSin C-junioreille tämä kesä on ollut erinomaisen menestyksekäs. C15 (P02) voitti Suomen Mestaruuden ja useita C14 (P03) pelaajia oli voittamassa, tämän SM hopean lisäksi, koko Huuhkaja-turnauksen Idän joukkueessa. Lisäksi molemmat ikäluokat ottivat sarjavoitot myös kevään Puolen Suomen liigassa.

Pelaajat tekivät mahtisuorituksen mutta KuPS C14 kiittää menestyksestä myös joukkueen valmennusta, huoltoa, kaikkia taustajoukkoja ja vanhempia, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet joukkueen toimintaa. Kiitos myös valmennuspäällikkö Esa Pekoselle ja talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskaselle niin valmentajien ja pelaajienkin jatkuvasta tukemisesta sekä ohjaamisesta. Yhdessä olemme enemmän!