Kups D12 Haaste hopealle Mikkeli XXXI-turnauksessa
Julkaistu: 03.07.2017 00.00

D12 Haaste matkusti heinäkuun alussa Mikkeli XXXI-turnaukseen. Tiedossa oli kovia pelejä lämpimässä kelissä. Pelit pelattiin Mikkelissä Kalevankankaan tekonurmella sekä Raviradan nurmikentällä.

Ensimmäiseen peliin vastaan tuli JiiKoo Juvalta. Pojat olivat vähän bussimatkan jälkeen nukuksissa mutta Kalle teki 10 minuutin sisällä meille 2 maalia, johdimme alussa siis jo 2-0 mutta vaihtojen myötä meidän peli vähän sekosi ja vastustaja pääsi kaventamaan 2-1. Toisella puoliajalla Kalle lisäsi johtoa 3-1:n. Jälleen kerran vaihtojen myötä virheet lisääntyivät ja pojat alkoivat kuljettaa palloa, jolloin vastustaja pääsi katkoihin ja teki vastaiskuista 2 maalia. Peli päättyi lopulta tasan 3-3. Peli oli meiltä sekavaa ja uneliasta joka vaihtojen myötä hajosi vielä lisää. Pelin ilopilkku oli Kallen hattutemppu.

Toinen peli pelattiinkin Kalevankankaan tekonurmella, joka olikin tutumpi alusta meidän pojille. Vastaan asettui MiKi/Jukurit yj joukkue joka pyrki pelaamaan pelkästään pitkää palloa nopeille hyökkääjille. Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja ei päässyt ollenkaan meidän maalialueelle, maalinteossa meiltä kunnostautuivat Kalle ja Konsta joista jälkimmäinen teki 2 maalia eli peli oli ensimmäisen puoliajan jälkeen 3-0. Toinen puoliaika meni taas meidän hyökätessä ja vastustajan maalivahdin estäessä lisämaalien synnyn. Pelin lopussa saimme kumminkin vaparin 15 metristä, josta Iikka hurjalla maanuoliaisella teki maalin. Lopputulos 4-0.

Tässä välissä kävimme syömässä ja kirjautumassa hotelliin sisään. Hotelli Anttolanhovi olikin positiivinen yllätys, mahtavat puitteet, ranta, kylpylä ja varsinkin ruoka ja palvelu oli huippuluokkaa, suosittelen.

Iltapeli pelattiin taas Kalevankankaan tekonurmella vastaan tuli Ristiinan Pallo eli Ripa. Pojat olivatkin ruokatankkauksen jälkeen taas oivassa iskussa, peli oli alle 10 minuutissa 3-0, maalintekijöinä Kalle X 2 ja Konsta. Vastustaja sai kuitenkin kulmapotkun jälkitilanteesta pistettyä pallon meidän verkkoon oman pelaajan kautta. Puoliajan loppuun teimme vielä mahtavan syöttökombinaation päätteeksi hienon maalin Nuutin keskittäessä maalille, josta sinne syöksynyt Rasmus pisti pallon verkkoon. Toinen puoliaika meni taas pitkälti torjuntatöissä, vastustaja pisti pitkää palloa aivan meidän maalivahdin eteen josta yksi tilanne johti lopulta maaliin. Lopputulos 4-2 meille. Tämä tulos tiesi sitä että voitimme oman lohkon ja välierässä vastaan tulisi Tou.

Illaksi suuntasimme taas Anttolanhoviin, pikainen uintireissu rantaan jossa pojat saivat rentouttaa kipeitä lihaksiaan. Tämän jälkeen pääsimme iltapalapöytään jossa oli paikallisia herkkuja. Yllätimme myös päävalmentaja Jasun laululla ja pienellä muistamisella ruokailun päätteeksi, hän nääs täytti reissun aikana vuosia, onnea vielä Jasu.

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme rantaan aamulenkille/venyttelylle. Aamupala oli taas loistava, paikallisia herkkuja, nam!! Loput pelit pelattiinkin Raviradan nurmella. Välierässä vastaan marssi Tou. Tou pyrki pelaamaan yhdellä hyökkääjällä ja loput pelaajat olivat puolustustehtävissä. Niki pääsi maalilla helpolla kun Tou ei pitkistä avauksista huolimatta päässyt lähelle meidän maalia. Toisaalta taas meidän hyökkäykset tyrehtyivät Tou:n puolustusmuuriin, Tou:n puolustaessa 6:lla pelaajalla. Painoimme pelin loppuun asti Tou:n päätyyn mutta laukaukset menivät joko yli tai ohi. Peli päättyi siis 0-0. Mentiin rankeille. Ensimmäiset pelaajat upottivat vedot varmasti sisään. Tämän jälkeen meidän laukauksen Tou:n maalivahti torjui. Meiltä seuraavat vetäjät tekivät maalit ja Tou;n pelaaja laukoi ohi. Lopulta Niki torjui myös yhden vedon ja Kalle laittoi ratkaisevan vedon sisään niin etenimme Finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli järjestävän seuran oma joukkue MiKi. MiKi olikin ensimmäinen vastustaja joka pelasi syöttöpelillä ei vain pitkiä palloja räiskimällä. Meidän porukka oli jollain tavalla jo uupunut lämmöstä ja peleistä joten emme saaneet kaikkea irti. Osa avainpelaajista oli loukkaantumisen takia sivussa pelistä. MiKi menikin hienosta kulmapotkusta välittömästi johtoon. Pallo leijaili osittain tuulen auttamana takatolpan kautta suoraan sisään. Välittömästi seuraavassa hyökkäyksessä tapahtui paha pallon menetys alimmalla pelaajalla josta vastustaja pääsi pistämään pallon sisään 2-0. Erätauolle mentiin 2-0 tappioasemassa. Toiselle puoliajalle saimme pari pahaa hyökkäystä josta Konsta pääsi tekemään maalin. Meillä oli monta paikkaa tehdä lisää maaleja mutta viimeistely ontui, MiKi teki vastahyökkäyksistä vielä 2 maalia joten kultamitalit menivät lopulta 4-1 maalein Mikille.

Kaikinpuolin mukava turnausreissu, peleissä emme saaneet kaikkea irti, hyvin alkaneet pelit yleensä hajosivat vaihtoihin jonka jälkeen peli meni täysin sekaisin. En tiedä johtuiko lämpimästä kelistä vai mistä niin osa pelaajista ei päässyt lähellekkään omaa tasoaan. Pelasimme liian pehmeästi, jopa 04-piirisarjassa olemme pelanneet kovempia vastustajia vastaan paremmin, en tiedä onko sitten turnauksissa kovempi panos kun pelataan mitaleista, jolloin pojat menevät lukkoon...

Kevätkausi on nyt pelattu, 4 turnausta toi 4 mitalia (2 kultaa ja 2 hopeaa), tästä on hyvä jatkaa matkaa. Niinkuin meidän motto on; "treenataan täysillä mutta hymy huulilla". Palaamme taas kuvioihin kun syksyn piirisarja alkaa sekä syksyn turnauksiin Comets cup sekä Saimaa Turnaus. Banzai!! Nyt lomaillaan, unohtamatta omaehtoista harjoittelua, hyvvee kessee..!!