KäPa Invitational Cup 2018, 13.1 - 14.1 Klaukkala
Julkaistu: 16.01.2018 00.00

KäPa Invitational Cup 2018, 13.1 - 14.1 Klaukkala


Joukkueemme sai hienon mahdollisuuden tasonmittaukseen saatuaan kutsun Käpylän Pallon järjestämään -09 ikäluokan turnaukseen Nurmijärven Klaukkalaan. Kyseessä oli ”hieman” kansainvälinen turnaus johon oli kutsuttu suomalaisten joukkueiden lisäksi joukkueita myös Ruotsista ja Virosta, kaikkineen yhteensä 20 joukkuetta. Tapahtuman ideana oli saattaa yhteen pääosin tämänhetkisen Suomen -09 ikäluokan kovatasoisimpia joukkueita ja näin ollen saada hyvää tasonmittausta kullekin osallistujajoukkueelle. Ja sitähän saatiin.

Reissuun koottiin tällä kertaa hieman pienempi porukka, yksi joukkue, noin vajaa puolet joukkueestamme. Perjantaina sitten startattiin Kuopiosta pikkuautoilla kohti etelää ja Hotelli Korpilampea, joka toimi turnauksen pääasiallisena majoittajana. Suurin osa porukastamme yöpyi myös siellä.

Ensimmäisenä pelipäivänä, lauantaina, kokoonnuttiinkin sitten klo 10 turnauspaikalle NJS- halliin. Siellä valmennus löi aikansa vielä viisaita päitä yhteen ja jakoi sen tulokset sitten pojille. Pojat ottivat tiedot vastaan hyvin, vaikkakin heillä oli selvästi pientä jännitystä ilmassa. Tervettä ja asiaankuuluvaa sellaista.

Ensimmäinen peli pelattiinkin sitten oikein ruotsalaista AK Tukholmaa vastaan, ottelun päättyessä lopulta 2-1 meidän voittoon. Turnausruokailu hallilla, pikkuisen huilia ja palaveria ja seuraava vastustaja olikin Nurmijärven oma seura NJS. Peli päättyi tasalukemiin 0-0. Päivän viimeinen vastustaja oli järjestävä seura Käpylän Pallo, joka voitettiin sitten reilusti 5-2.

Turnauksessa joukkueet oli jaettu 5 lohkoon, jossa kussakin oli 4 joukkuetta. Meidän ensimmäisen päivän suorituksilla saatiin omassa lohkossa lohkon ykkössija. Päivän jälkeen fiilis oli aika hyvä niin pelaajilla kuin vanhemmillakin.

Seuraavana päivänä, sunnuntaina alkoivatkin jo sijoitusottelut. Asiaan kuuluvat palaverit ja sitten kentälle, jossa odottikin jo HJK. Peli oli tiukka ja tunteikas pelaajille kuin vanhemmillekin, aivan niin kuin kaikki aiemmatkin pelit. Varsinainen peliaika päättyi tulokseen 1-1, mutta harmillisesti jouduttiin taipumaan sitten kuitenkin jännässä rankkikisassa. Häviö harmitti sitten aikansa, niin kuin asiaan yleensä kuuluukin.

Sitten ”ei kun syömään..” ja valmistautumaan seuraavaa peliä varten. Vastaan asteli sitten turnauksen toinen ruotsalaisjoukkue IF Brommapojkarna. Se peli hävittiin suoraan 4-1. Viimeiseen peliin meitä vastaan asettui, tässä turnauksessa toistamiseen, AK Tukholman joukkue. Tällä kertaa hävittiin niille 2-0.

Valmennus palaveerasi ja ”lopputsemppasi” vielä porukan niin homma oli sitten siinä ja pian päästiinkin sitten kotimatkalle Kuopioon.

Pelit olivat todella tiukkoja ja pojat pelasivat hyvin, vaikkakin 2 viimeisessä pelissä oli nähtävissä jonkinasteista notkahtamista/väsymistä mikä väistämättä vaikutti peliin. Lopullinen sijoitus taulukossa meillä oli 8. Hieno ja hyvä turnaus, ja oli myös ilo huomata että muut joukkueet eivät ole pelillisesti sen kummempia kuin meidänkään joukkue, tästä on hyvä jatkaa!

Osallistujajoukkueet: KäPa 09 United, KäPa 09 United Black, NJS, PPJ, TuNL, PK-35, Ilves, Harju JK, KuPS, TPS, HJK, Honka, IF Brommapojkarna, AK Tukholma, FC Inter, VJS, JäPS, Kasiysi, GrIFK, Sibbo Vargarna


Teksti ja kuva, TL

Ps. Nämä kuvat on parista pelistä ja lopuista peleistä(itse asiassa kaikista) kuvattiin videota apulaiskuvaajan kanssa. Videoita saa tarvittaessa jokainen perhe omaan käyttöönsä vaikka muistitikun avulla. Jatkossa on tarkoitus jakaa ne porukalle jonkun median kautta esim. livestriimi-juttuna tms.
Seuran uusimmat

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai