Bate rankaisi virheistä
Julkaistu: 23.03.2019 00.00

KuPS C15 kohtasi valkovenäläisen Bate Borisovin Ateitis CUP:n illan video-ottelussa. KuPS osoitti hyvää nousukykyä tässä pelissä, mutta omat virheet veivät pisteet Batelle.

Illan peli alkoi vauhdikkaasti. Bate sai pelin otteen haltuunsa noin viiden minuutin kohdalla. Hyökkäykset tulivat pääosin vasemmalta laidalta, lopulta KuPS:n puolustus laski melko alas ja peliä käytiin lähellä KuPS:n maalia. KuPS yritti nostaa peliä pitkillä syötöillä omaan hyökkäykseen, mutta mitään erityisempää ei saatu aikaan. KuPS:n fyysinen peli oli nyt hyvällä tasolla, karvattiin ja tehtiin töitä. Miska Miettinen pelasi maalilla varmasti ja teki muutaman maailmanluokan torjunnan. Erän lopulla KuPS:n puolustus hieman myöhästyi tilanteessa ja vastustaja kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Tästä seurauksena rangaistuspotku ja Batelle ensimmäisen puoliajan 1-0 johtolukemat. Toiselle puoliajalle KuPS lähti uudella otteella. Erän alkupuolella tehtyjen vaihtojen jälkeen KuPS sai keskikentälle hallinnan, peli siirtyi jopa viivan yli KuPS:n hyökkäysalueelle. Hiljalleen saatiin aikaan myös hyökkäysten rakenteluja, muutama kulmapotku ja vapaapotkujen kautta erikoistilanteita. KuPS:ille sattui kuitenkin harmittavasti heittovirhe omassa sivurajassa. Pallo heitettiin poikittain suoraan keskelle vastustajan pelaajalle, josta vastustaja pääsi avaamaan suoran maalintekotilanteen ja 2-0 johtomaalin. Maali meni pelitilanteet huomioiden väärään päähän. Kups jatkoi kuitenkin edelleen pirteää peliä. Hetken kuluttua Severi Kaverinen pelattiin läpi hyökkäykseen ja vastustaja kaatoi takaapäin Severin rangaistusalueella. Tästä ei kuitenkaan tuomittu rangaistuspotkua, vaikka tilanne näytti selvältä. Suomen valmennusalueelta kuului melkoinen älämölö. KuPS jatkoi pirteästi pelin loppuun asti hakien tasoitusmaalia, mutta tällä kertaa kirsikkaa kakun päälle ei saatu. Lopputulemana ensimmäinen erä Batelle ja toinen erä KuPS:ille, mutta maalit harmittavasti Batelle. Lopputulos 2-0.