13
HUH
17.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

VIFK - KuPS Akatemia   0 - 4

Vaasa, Lemonsoft Stadion

Ykkösen kausi starttaa lauantaina, kausikortit myynnissä!

Vihdoin ja viimein se alkaa, nimittäin miesten Ykkösen sarjakausi. Kauden 2023 päätteeksi Kakkosen C-lohkon sijoille 4. (KuPS Akatemia) ja 5. (ViFK) sijoittuneet joukkueet aloittavat oman urakkansa uudistuneessa Ykkösessä.

ViFK pelasi todella vahvan syksyn, joka takasi joukkueelle pelaamalla koetun nousun, kun kaksi-osaisissa karsintapeleissä se kellisti Ilves-Kissat Tampereelta luvuin 1-2 rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. ViFK on kasannut jo ennestään tiiviiseen joukkueeseensa muutaman täsmähankinnan, kun riveihin ovat saapuneet maaleja takomaan hyökkäyspäädyn pelaajat Steven Morissey (ex-VPS), sekä Aleksi Pahkasalo (ex-KTP, KPV, VPS). Joukkue jatkaa tutussa Max Peltosen valmennuksessa, jonka turvin joukkueen pelaaminen on kehittynyt viime vuosina isoin harppauksin eteenpäin. Viime kaudella ViFKn ja Akatemian kohtaamisissa päädyttiin kotivoittoihin; Kuopiossa 2-0 (Niko Kivijärvi ja Myan Doot) ja Vaasassa samoin 2-0 lukemin (Fabrice Gatambyie ja Shkelqim Xhosa). Xhosa osui viime kaudella 11 sarjamaalin verran, joten miehen kanssa pitää olla hereillä sarja-avauksessakin.

Akatemia on valmiina uuteen sarjakauteen. Joukkue nousi Ykköseen kabinettipäätöksen jälkeen, kun edeltä on pudonnut pois konkurssien myötä Honka ja HiFK. Täten täydennysmenettelyn myötä Akatemia sai paikan Ykkösestä, vaikka viime syksyllä joukkue taipuikin karsintapeleissään Atlantikselle.

Joukkue on pelannut maalis-, huhtikuun aikana Ykkösliigan MPtä(0-2) ja JJKta(0-1), sekä saman sarjatason Atlantista(2-5) vastaan, joista peleistä on saatu tärkeää kokemusta, mitä niissä peleissä vaaditaan. Viimeisin harjoituspeli oli viime viikon sunnuntaina, jolloin Akatemia paukutteli KajHan reikäjuustoksi 12-0 lukemin. Ottelu toimi kuitenkin tärkeänä pelillisenä harjoitteena ja pelaajisto pääsi myös mukavasti maalien makuun.

Juho Neuvosen ja Masi Rekomaan opeilla pelaajisto on käynyt asioita tiiviisti harjoituskentällä lävitse ja tulostakin on alkanut näkymään. Juho Neuvonen on ollut tyytyväinen näkemäänsä; "Onhan meillä upeita jätkiä joukkueessamme. Imua tuntuu riittävän, sillä tulijoita olisi enemmänkin. Toki, jokainen hakemus käydään erillisenä lävitse ja on hienoa, että olemme pystyneet tekemään organisaatiostamme kiinnostavan paikan, sillä se on varmaa, että kehittymistä täällä tapahtuu. Meillä on hyvä kilpailutilanne menossa ja saamme kasattua jokaiseen peliin hyvän joukkueen. Sarjatasona Ykkönen on parikin napsua kovempi, mitä viime kausien Kakkonen on. Meidän pitää osata lähestyä pelejä nöyrinä, mutta nöyristelemään emme lähde. Meidät luokitellaan kuitenkin altavastaajiksi ja putoajaehdokkaaksi, mikä toki sopii meille. Lähdemme sitten tekojen kautta näyttämään osaamistamme, mutta mihinkään henkseleitten paukutteluun ei ole syytä. Jokainen peli ja jokainen tilanne pelin sisällä ovat meille tärkeitä. Kokemus karttuu pikkuhiljaa, siinä ei ole oikotietä, mutta ei se kokemus takaakaan mitään valmista."

ViFK vs KuPS Akatemia LA 13.4 klo 17.00 Lemonsoft Areena, Vaasa.


Koti-avaus on SU 21.4 klo 16.00 Lippumäen ylipainehallissa, jolloin kylään saapuu Klubi 04 Helsingistä. (Ottelun järjestelyistä yms. tiedotetaan lähemmin ensi viikon alussa).

Helpoiten voit olla tukemassa Akatemian (miesten ja naisten joukkueiden) toimintaa ostamalla kausikortin tämän linkin kautta; https://juniorikups.fi/lomakkeet/8217/kups-akatemi...

BANZAI KELTAMUSTA!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai