KuPS Akatemia Miehet, Harjoitusottelut (M1)

KuPS Akatemia - KajHa

Kuopio, Väre Areena TN

Akatemia hurjasteli Keskuskentällä!

Akatemian miesten joukkue pisteli sananmukaisesti menemään pelikauden kenraaliharjoituksessaan Kolmosen Kajaanin Hakaa vastaan. Lopulta taululla komeilivat 12-0 loppulukemat, joten paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ottelu pysyi tasaisena ensimmäiset 30 min ajan, jolloin KajHan pelaajistolla riitti vielä tossuissa virtaa, mutta viimeisen tunnin ajan peliä määritteli pelkästään valkoisissa esiintynyt kotijoukkue Akatemia.

Ottelun alussa kotijoukkue sai rangaistuspotkun, kun Aatos Tuunanen taklattiin rikollisin keinoin nurin. Täplälle asettui Kariim Al-Wehliye, mutta tällä erää pallo pamahti maalin pystypuuhun ja avausmaali jäi tulematta. KajHa sai ottelun alussa mukavasti pelistä kiinni muutamien ulkomaalaistaustaisten pelaajiensa turvin sommitellen parikin maalipaikkaa. Kuitenkin debyytin Akatemian maalilla tehnyt Tatu Österlund näytti olevansa mies paikallaan kopaten pallot varmasti hyppysiinsä. Österlundin olemus ja taidot tuovat hyvän kilpailutilanteen Akatemian jo ennestään vahvalle maalivahtiosastolle.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen Akatemia sitten aloitti maaliensa tehtailun. Niko Kivijärven kulmapotku toisen debytantin, Leevi Kohosen, ja miehen viimeistely oli tyylikäs, 1-0 30 min. Vielä ennen taukoa kotijoukkue iski kahdesti, kun Niko Kivijärvi vapautettiin maalipaikkaan 2-0 39 min ja Kariim Al-Wehliye niittasi 3-0 43 min.

Toisen jakson Akatemia pisti sitten hirmumyrsky vauhdin päälle ja vielä keskenkuntoine KajHan pelaajisto sai nauttia pallomyllyn keskellä olemisesta. Lopulta maaleja syntyi toisella puoliajalla 9 kappaletta, joista Kariim Al-Wehliye tekaisi neljä, Mikko Koivumäki kaksi ja yhden mieheen Tuukka Partanen, Eemeli Puolitaival ja pelin toisen maalinsa tehnyt Niko Kivijärvi.

Juho Neuvonen oli tyytyväinen pelin antiin; "Saimme ensimmäiset puoli tuntia varsin hyvän vastuksen, mutta kuten ounastelinkin, niin vastustajan kunto ei pystynyt kohtaamaan omaa pelitempoamme, johon olenkin erityisen tyytyväinen, että pidimme sen tuolla tasolla lähestulkoon läpi matsin. Meillä on varsin hyvä kilpailutilanne joukkueessa pelipaikoista ja nyt saimme vielä pari fiksua kaveria mukaamme rosteria leventämään. Teimme sovittuja asioita ja hienoa oli nähdä, miten pelaajamme toteuttivat sitä läpi ottelun, vaikka haluja olisi ollut varmasti hieman ottaa isompaakin roolia. Hieman meillä on vielä haasteita muutamien tilanteiden kanssa, joita käymme nyt harjoituskentällä tiiviisti lävitse. Muutamaa pykälää kovemmat vastustajat rokottivat niistä, mutta KajHa ei siihen kyennyt. Pelaajamme osaavat pelata, se on selvää. Jahka saamme selvitettyä nuo muutamat haastekohdat, niin luottavaisin mielin olemme Ykkösen sarjaan lähdössä."

Akatemian joukkue aloittaa sarjakautensa vierasottelulla toista nousijaa, ViFKta vastaan LA 13.4 klo 17.00 Vaasassa. Ensimmäinen koti-ottelu pelataan SU 21.4 klo 16.00 jolloin kylään saapuu Klubi 04 Helsingistä. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Lippumäen hallissa Keskuskentän kenttäremontin johdosta. Lippumäen ottelun jälkeen Akatemia pelaa kolmesti vieraskentällä ja Keskuskentällä joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa TO 23.5 OLSn saapuessa kylään.

KuPS Akatemia - KajHa 12-0, (3-0).

30 min 1-0 Leevi Kohonen (Niko Kivijärvi)

39 min 2-0 N.Kivijärvi (Eero Kirjavainen)

43 min 3-0 Kariim Al-Wehliye (Aatos Tuunanen)

50 min 4-0 Mikko Koivumäki

59 min 5-0 Tuukka Partanen

60 min 7-0 Al-Wehliye (Koivumäki)

65 min 8-0 Eemeli Puolitaival

73 min 9-0 Al-Wehliye (Puolitaival)

81 min 10-0 Al-Wehliye (Joni Kivijärvi)

82 min 11-0 N.Kivijärvi

90 min 12-0 Koivumäki (Puolitaival)

KuPS Akatemia; Tatu Österlund, Paulus Tuomainen, Niilo Mattila, Aatos Tuunanen, Jaakko Hanhineva, Leevi Kohonen, Tuukka Partanen, Eelis Varis, Niko Kivijärvi, Kariim Al-Wehliye, Eero Kirjavainen.

Vaihdosta kentälle; Mikko Koivumäki, Eemeli Puolitaivatl, Oumar Balde, Joni Kivijärvi, Eemeli Kauppinen.