KuPS Akatemia Miehet, Harjoitusottelut (M1)

KuPS Akatemia - Atlantis FC

Kuopio, Väre Areena TN

Atlantis parempi hyisellä Keskuskentällä.

Kahden viikon kuluttua alkavaan Ykkösen pelikauteen valmistautuvat KuPS/Akatemia ja Atlantis FC kohtasivat toisensa Keskuskentällä. Tälläkin kertaa vierailija Atlantis oli valkoisissa pelannutta Akatemiaa parempi, lukemin 2-5. Kotijoukkue laittoi pelissä hienosti kampoihin kokenutta vierailijaa vastaan, mutta lukuisat puolustuspelin virheet koituivat lopulta kotijoukkueen voiton esteeksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Atlantis sai luotua muutaman kulmapotkutilanteen Akatemian maalilla. Akatemia selvisi alkuvyörytyksen mainiosti, mutta sitten iski parin viime pelin perisynti; luokaton harhasyöttö puolustuksessa. Akatemia pelasi nimittäin Atlantiksen Jean Almeidan läpiajoon, josta mies kiitti tekaisemalla maalin, 0-1 13 min.

Akatemia heräsi tilanteesta alkaen saada pelin hallintaa itselleen. Joukkue loikin maukkaan maalipaikan, jossa Aatos Tuunanen löysi maalille nousseen Tahir Nouidran, mutta ohjuri lipesi hivenen Atlantiksen maalin ohitse. Tasoitus kuitenkin syntyi, kun Atlantis joutui rikkomaan nokkelasti pelannutta Kariim Al-Wehliyetä. Pallo pisteelle ja Al-Wehliye tempaisi pelin tasoihin, 1-1 22 min.

Peliote ei kuitenkaan pitänyt kotijoukkueella, vaan huolimaton purkupallo jäi pyörimään 25 metriin, josta sen sitten nappasi itselleen Almeida. Röyhkeä kuljetus Akatemian puolustuksen keskelle ja oikean jalan piiska vei vieraat uudestaan johtoon, 1-2 25 min. Vieraat pistivät pallon vielä kahdesti kotijoukkueen verkkoon jakson lopulla, jolloin Arash Singh teki 1-3 39 min ja oman rangaistuspotkunsa jälkitilanteen upottanut Yogo Arafaki 1-4 43 min. Näin ollen kotijoukkueelle lankesi suuri vuori toiselle jaksolle kiivettäväksi kokenutta vierailijaa vastaan.

Juho Neuvonen ja Severi Vielma keittivät puoliajalla itseluottamuskeittoa, sillä toiselle jaksolle tuli sittemmin ryhdistäytynyt Akatemia. Eero Kirjavaisen todella komea takakulmalaukaus toi kotijoukkueen jälleen hajuraon päähän, 2-4 63 min. Mutta päivän pelin kuvaa mukaellen, keski-alueen heikko pelaaminen vapautti toistamiseen Almeidan läpiajoon ja mies tyylitteli hattutemppunsa sekä 2-5 loppulukemat vain muutamaa minuuttia Akatemian kavennuksen jälkeen. Ottelun loppu ja toinen puoliaika menikin tasaisemmissa merkeissä mitä avauspuolikas.

Juho Neuvonen ottelun jälkeen; "Saimme nyt niitä opinsiemeniä monestakin asiasta. Ensinnäkin puolustuspelaamisemme täytyy olla selkeästi varmempaa ja fiksumpaa. Viikon kahdessa kovemmassa pelissä päästimme yhteensä 7 maalia, joista 2 annettiin hopea- ja 3 kultatarjottimella vastustajalle. Joudumme tekemään järkyttävän määrän töitä ja käyttämään energiaamme siihen, että hinaamme itsemme peliin mukaan tuollaisten pelitekojen jälkeen. Meillä on selkeät suunnitelmat nyt kahdelle seuraavalle viikolle, jotta saamme karsittua noita pelaamisia pois. Kuitenkin, haluamme olla edelleenkin se pelaava joukkue ja nyt onnistuimme siltä osin paremmin kuin MPta vastaan. On hieman kuin kaksiteräinen miekka, kun samalla pitäisi tehdä tulosurheilua, sekä kehittää ja uskalluttaa pelaajiamme pelaamaan, ilman virheiden pelkoa tai painetta niistä. Välillä tuntuu, että aika loppuu kesken, niin paljon olisi opetettavia ja opittavia asioita läpikäytävänä. Pelaajamme osaavat pelata erinomaista futista ja taustamme tekevät upeaa duunia. Meillä on mahdollisuuksia ketä vastustajaa vastaan tahansa, jahka palikat osuvat kohdalleen."

Akatemian viimeinen harjoituspeli ennen sarjakauden alkamista pelataan SU 7.4 klo 18.00 Kajaanin Hakaa vastaan Keskuskentällä. Ottelun jälkeen Keskuskentän matto vaihdetaan ja Akatemiakin joutuu aloittamaan sarjakautensa kotikentällä Lippumäen Ylipainehallissa SU 21.4. Sitä ennen joukkue matkustaa Ykkösen kauden avaukseen ViFKn vieraaksi LA 13.4.

KuPS/Akatemia; Samu Nivamo, Eemeli Kauppinen, Veeti Heiskanen, Niilo Mattila, Eero Kirjavainen, Joni Kivijärvi, Niko Kivijärvi, Kariim Al-Wehliye, Tahir Nouidra, Johannes Moilanen, Aatos Tuunanen.

Vaihdosta kentälle; Eemil Räsänen, Jaakko Hanhineva, Paulus Tuomainen, Oumar Bande, Kusti Kärkkäinen, Tuukka Partanen, Aapo Karjalainen, Sam Sonosi.

Atlantis FC; Besart Mustafa, Roope Sipi, Julius Salo, Marcelo Amaral, Niklas Jokiniemi, Dominik Rudenko, Samuel Salau, Arash Singh, Yogo Arafaki, Hussei Mohamed, Jean Almeida.

Vaihdosta kentälle; Robin Källman, Reza Heidari, Albin Mehmeti, Alexandre Silva, Matias Sorvali, Ayyub Achenchab, Brian Mansaray.

KuPS/Akatemia vs Atalantis FC 2-5, (1-4).

13 min 0-1 Jean Almeida

22 min 1-1 Kariim Al-Wehliye rp.

25 min 1-2 Almeida

39 min 1-3 Arash Singh

43 min 1-4 Yogo Arafaki

63 min 2-4 Eero Kirjavainen

68 min 2-5 Almeida