KuPS P13 voittoon Oulussa
Julkaistu: 12.06.2021 17.24

KuPS oli aloittanut sarjan toukokuussa Jyväskylässä JJK-tasapelillä ja voitolla Kadysta. Lauantaina vastassa ollut Hercules oli voittanut oman Liiga Pohjoisen karsintalohkonsa samoin (2-2 JJK, 6-0 voitto KaDya vastaan) sekä hävinnyt viimeisen minuutin maalilla paikallistaistossa OLSille. Tiedossa oli, että kyseessä on laadukas ryhmä.

Lauantain peli tuulisella oli Oulun Heinäpään nurmella alkoi tasaisesti, mutta painopiste siirtyi pelin edetessä selkeästi KuPS hyökkäyspäähän. KuPSin valmennus oli tehnyt hienosäätöä keskikentälle nostaen tehokkaasti prässäävän Tatu Hukkasen pelipaikkaa astetta ylemmäs, pyrkien näin pallonriistoihin lähellä maalintekosektoria. Keskikentän pohjalle asetettiin tunnollista pallollista osaamista palauttamaan palloja hallitusti KuPS hyökkäykseen. Puolustus torjui Herculesin lisäajalla syntynyttä maalia lukuun ottamatta vastustajan yritykset eleettömästi.

”Kokonaisuus toimi tänään hyvin, ajoittain jopa loistavasti” analysoi päävalmentaja Speedy Nissinen. ”Kokonaisuutena voidaan puhua ehkäpä alkukauden ehjimmästä suorituksesta”. Näin olikin; pallo pysyi pelin edetessä paremmin KuPSin kontrollissa. Hercules sai pelin alussa omat paikkansa ja alkupuoliskolla nähtiin mm. Leevi Turusen pelastus maaliviivalta. Muutoin Herculesin paikat tulivat etupäässä erikoistilanteista. KuPSilla olisi toisella puoliajalla paremmalla viimeistelyllä voinut olla hyvinkin 2-3 lisämaalia. Päävalmentaja oli tyytyväinen siitä, että jokainen pelaaja pystyi hoitamaa roolinsa hyvin. Tämä näkyi tuloksessa KuPSin voittona 3-1. Maalit Hukkanen, Hyvönen, Kärkkäinen.