20
ELO
18.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

JJK Jyväskylä - KuPS Akatemia   1 - 2

Jyväskylä, Harjun stadion N

Akatemia Harjun kuningas!

Akatemia Harjun kuningas!!!

KuPS/Akatemia katkaisi viiden ottelun tappioputkensa makealla tavalla kellistämällä vanhan Harjun viimeisessä pelissä isäntäjoukkue JJKn 1-2 lukemin. Harjun stadion menee remonttiin ottelun jälkeen ja avautuu kesälle 2026, jolloin siellä järjestetään Kalevan Kisat.

Itse otteluun vierasjoukkue tuli edellisten pelien tapaan hyvällä sykkeellä ja loistavakuntoisella nurmella pelatussa ottelussa mentiin mentaliteetillä "mitään ei saa ilmaiseksi". Valkoisissa esiintyneet vierailijat pistivät kroppaansa likoon, eikä maalipaikoilla avausjaksolla juhlittu. Ensimmäinen paikka siunaantui kotijoukkueen vaaralliselle Robin Saastamoiselle, mutta Miilo Pitkäsen torjunta oli vakuuttava. Toisaalla vieraat saivat peliä enemmän hallintaansa ja varsinkin vasen laita alkoi luoda painetta Kettujen puolustukseen. Lopulta pallo saatiin toimitettua verkon perukoille, kun syöttökombinaatio Lauri Sahimaa -- Joni Kivijärvi -- Samu Koistinen petasi paikan Koistiselle, jonka taidokas sijoitus etukulmaan jätti JJKn maalivahti Jerry Kanasen voimattomaksi, 0-1 24 min. Vieraat jatkoivat omaa myllytystään ja oli pienistä ajoituksista kiinni, että maalitili olisi avautunut enemmänkin, mutta puoliajalle mentiin 0-1 lukemissa. Ilahduttavaa oli nähdä Nooa Mielosen debyytti avauksessa, sillä nuorukainen on kärsinyt kauden aikana ikävistä loukkaantumisista. Tänään Mielonen oli pariin kertaan lähellä avata myös maalitilinsä, mutta Kanasen refleksitorjunnat olivat tänään kohdillaan.

Akatemia vaihtoi toisella puoliajalla tuoreita jalkoja kentälle, joten vauhtia riitti kotijoukkuetta enemmän, vaikkakin alla oli lauantain peli Espoossa. Kentälle vaihdettu Tuukka Partanen olikin seuraava vieraiden onnistujista. Jälleen vasemmalla laidalla JJKlle kohdistettu paine tuotti tulosta, jossa hurjat kilometrit tänään juossut Oumar Balde vei oman juoksunsa loppuun saakka. Kanasen paineessa antama avaus epäonnistui siten, että pallo ajautui 30 metriin maalista Partaselle. Yhdellä kosketuksella pallo haltuun ja toisella pehmeän silkkinen sijoitus yli Kanasen tyhjään JJK-maaliin oli kansainvälisen tason jalkapallotaidetta, 0-2 71 min. Paikkoja vierailla oli tehdä kolmaskin maali, mutta tällä erää joukkueesta ei löytynyt palloja maaliin rouhivaa hyökkääjää palloihin, joita tuli kuitenkin keskitysten jäljiltä JJK-maalin edustalle. Lopussa sitten JJK sai vielä tekaistua kavennuksen ja kukapa muukaan oli maalintekijänä kuin KuPS-kasvatti Reetu Räsänen kulmapotkusta. Maali tuli toisella lisäaikaminuutilla, joten aikaa jäi vielä tasoitukseenkin, mutta Akatemian pelaajisto oli kauttaaltaan tänään todella uhrautuvainen, eikä JJK-saanut palloa toistamiseen Akatemian maaliin laillisin keinoin. Joukkue tekaisi kyllä ottelussa kaksi paitsiomaalia, joten tiukaksi vieraiden voitto meni.

Juho Neuvonen oli sanaton joukkueensa esityksestä; "Kertoo jonkin verran meidän pelaajien asenteesta, kun Aapo Karjalainen myöhästyi sovitusta lähtöajasta kutsuntojen johdosta. Oli epävarmaa ylipäätään, ennättääkö kaveri mukaan peliin ja alustavasti roolina oli vaihtopelaajan rooli. Kaveri poilki polkupyörällään oikoreittejä Kuopion halki lähdön lounaspaikalle ja sai meidät siellä kiinni. Tankkaus ja kaveri kun päästettiin kentällä irti, oli hän ilmiömäisen hyvä ja tärkeässä roolissa lopun pallojahdissa ja fiksusti pelaamisessa. Yliajan 75 metrin spurtti pallon kanssa JJKn kenttäpäätyyn kestää vertailun mihin tahansa suoritukseen. Puoliajalla annoin oikeastaan isoimman ohjeen muutamalle kaverillemme ja kehoitin kavereita olemaan enemmän pelottavia vastustajille. Ei vahingoittaen, vaan muristen ja hyvin näytti homma toimineen. Meidän välikaista-prässi toimi hienosti ja se taisikin hieman sekoittaa JJKn pelaamista."

Akatemian pelit jatkuvat puolentoista viikon päästä kotikentällä Atlantista vastaan. Tuolloin selviää runkosarjan lopullinen sijoitus ja alaloppusarjan otteluohjelma. Tärkeitä pelejä on edessä vielä kuusi kappaletta, joten isoista asioista joukkue pääsee vielä syksyllä pelaamaan.

LA 31.8 klo 15.00 KuPS/Akatemia vs Atlantis FC Keskuskentän Väre Areenalla.


JJK; Jerry Kananen, Alex Ciriaco, Shirman Osso, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Reetu Räsänen, Robin Saastamoinen(v), Aatu Manninen(75 min Miska Lundell), Miika Mahlamäki, Joona Lahdenmäki(v), Kaarlo Rintamäki(75 min Juho Luoma).

Vaihdossa; Berat Akdogan, Otto Huttunen, Lauri Rutanen, Chuya Uwano.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(v), Niilo Mattila(v), Joni Kivijärvi, Jaakko Hanhineva, Johannes Mielonen(67 min Tuukka Partanen), Oumar Balde(80 min Kusti Kärkkäinen), Lauri Sahimaa(v), Eemeli Puolitaival(88 min Tatu Hukkanen), Nooa Mielonen(67 min Aapo Karjalainen), Niko Kivijärvi(v)(80 min Eemeli Kauppinen).

Vaihdossa; Juho Saarelainen, Aleksi Koistinen.

JJK - KuPS/Akatemia 1-2, (0-1).

24 min 0-1 Samu Koistinen (Joni Kivijärvi)

71 min 0-2 Tuukka Partanen

90+1 min 1-2 Reetu Räsänen


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai