27
HEI
19.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - KPV  1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Akatemian miehet taipuivat tiukan taistelun jälkeen!!!!

Akatemia ja KPV järjestivät lauantai-illan päätteeksi melkoisen futis-shown Keskuskentän Väre Areenan iltavaloissa. Kotijoukkue Akatemia pisti parastaan kentälle ja vierailijaksi saapunut nimekäs KPV oli ihmeissään tiukasti taistelleen ja peliä vieneen kotijoukkueen edessä.

Pari edellistä peliä hieman varjojen mailla pelannut keltamusta joukkue oli todellakin luonut nahkansa uudestaan viikon harjoituksissa. Muutamia pelaajia oli saatu takaisin kokoonpanoon ja nyt Akatemia oli todellakin sellainen joukkue, ketä vastaan kukaan vastustaja ei haluaisi pelata. Tarkka, sisukas, intentiisinen pelaaminen lisättynä "Liverpoolmaiseen" vastaprässiin oli KPVlle myrkkyä läpi ottelun. Kuumana kuin hellankoukku käynyt vieraiden luotsi Goncalo Pereira ei sentään kerryttänyt korttitiliään tänään, vaikkakin luotsi simputti kaikkia kentällä olijoita. Lopulta kaksi taidokasta KPVn yksilösuoritusta pelastivat espanjalaiskoutsin joukkueen, joten joukkueista KPV oli lopulta etevämpi 1-2 lukemin näyttäen siten kotijoukkueelle raadollisesti tulosfutiksen toisen puolen.

Ottelun avausjakso, kuten koko peli kulki kotijoukkueen hallussa. Ainoastaan pääseminen huipputonteille loisti vielä avausjaksolla poissaolollaan ja vieraiden ainokainen maalipaikka tuli, kun Akatemia menetti pallon vaarallisesti 25 metriä omasta maalista. Nopea syöttö liukkaalle Ricardo Cardosolle ja komea kuti vasempaan yläkulmaan, 0-1 39 min.

Toiselle jaksolle kotijoukkue pisti höyryä lisää pönttöön ja tasoitus nähtiinkin nopeasti. Läpi ottelun erittäin vahvan pelin pelannut Oumar Balde käänsi pelin nopeasti kotijoukkueen hyökkäykseen. Pallo vasempaan laitaan Johannes Moilaselle, joka pääsi hyrräyttämään entisiä joukkuekavereitaan. Pari kaveria vipuun ja nätti sijoitus takakulmaan, 1-1 47min.

Tasoituksen jälkeen kotijoukkue takoi hyökkäyksiään KPVn maalille ja loppuun asti viedyt taklaukset pitivät vieraita ahtaalla. Niko Kivijärvelle osui pari mallikasta tonttia pistää palloa maaliin, mutta tällä erää Nikon laukaukset viuhuivat ohitse vastustajan maalin. Sen sijaan kokenut KPV iski kuin varkain, kun pistosyöttö tavoitti Torfig Abubakarin ja ghanalaisen nosto painui takakulmaan 1-2, 62 min.

Kotijoukkue yritti ja painosti, mutta lopulta edes Miilo Pitkäsen nousu lopputilanteen kulmapotkussa ja varsin vapaasta paikasta lähtenyt laukaus painui hitusen KPVn maalin ohitse eikä tasoitusta tänään nähty.

Juho Neuvonen oli erityisen ylpeä suojateistaan; "Tänään näimme kentällä parasta Akatemian joukkuetta tänä kesänä. Maalipaikkojen luomisessa on vielä osin haasteita, mutta peli-ilme, intensiteetti ja halua voittaa kaksinkamppailut olivat todella upealla tasolla. Meillä oli hieno treeniviikko takanapäin, joka kyllä näkyi tänään. Kuitenkin meidän on opeteltava pelaamisen lisäksi pelaamaan myös tuloksesta ja opetella siten tekemään oikeita asioita kentällä ja estämään kanveesissa ollut vastustaja nousemaan mukaan peliin. Kuitenkin, tällaisten pelien vuoksi kannattaa tulla paikan päälle, sillä nytkin pelissä oli enemmän tapahtumia kuin toiminta-elokuvassa konsanaan. Kunnioitus vastustajalle, joka voitti pelin."

Akatemian joukkueesta esille nousivat ottelun parhaana palkittu Jaakko Hanhineva, keskikentällä mielettömän määrän töitä tehnyt Oumar Balde, sekä Leevi Kohonen. KPVsta erottui avausmaalin tekijä Cardoso, sekä kentän laidalla omaa performanssiaan pitänyt Pereira.

Akatemian pelit jatkuvat reilun viikon kuluttua Oulussa, OLSn vieraana MA 5.8. Kotona joukkue pelaa seuraavan kerran LA 10.8 ja kylään saapuu RoPS.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(87 min Kusti Kärkkäinen), Leevi Kohonen(v), Jaakko Hanhineva, Tatu Hukkanen, Joni Kivijärvi(v), Oumar Balde, Kariim Al-Wehliye(69 min Eero Kirjavainen), Mohamad Alsheikh(87 min Okko Nenonen), Johannes Moilanen(69 min Eemeli Puolitaival).

Vaihdossa; Tatu Österlund, Tuukka Partanen, Aleksi Niskanen.

KPV; Krystian Raniowski(v), Jusa Ihalainen, David Oliveira, Arop Chan(v)(46 min Onni Länsipää), Ricardo Cardoso(59 min Wegye Wegye), Ville Välipakka, Torfiq Abubakar(82min Elias Vesala), Badreddine Bushara(v)(46 min Santeri Mäkinen), Sten Viidas(v), Justice Adarkwa(v)(59 min Topias Helle), Sampo Ala-iso.

Vaihdossa; Topi Valtonen, Matias Aberg.

KuPS/Akatemia - KPV 1-2, (0-1).

39 min 0-1 Ricardo Cardoso

47 min 1-1 Johannes Moilanen (Oumar Balde)

62 min 1-2 Torfiq Abubakar

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai