19
LOK
16.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

EPS - KuPS Akatemia   

Espoo, Espoonlahti 2 TN

Akatemian miesten pelikausi 2024 päätökseen lauantaina Espoossa!

27 sarja-ottelun pelikausi tulee Akatemian miesten Ykkösen joukkueella päätökseen lauantaina Espoonlahden tekonurmella EPSä vastaan. Ennen päätöskierrosta joukkueiden sarjasijoitukset ovat jo selvillä, sillä kotijoukkue EPS tulee sijoittumaan sarjassa sijalle 9. ja KuPS/Akatemia sijalle 10. Molemmat joukkueet pelasivat kelpo kauden sarjanousijoina ollen taistelemassa pitkään ylemmän loppusarjan paikasta. Nyt syksyn kierrokset ovat olleet haasteellisia molemmille, EPS on kellistänyt ViFKn 3-2 ja pelannut FC Vaajakosken kanssa 2-2 tasapelin. Tappiot ovat tulleet JJKlle (3-2) ja PKKUlle (4-5). ViFK-voitto oli kuopiolaisittain tärkeä, sillä se peli ratkaisi lopulta keltamustien sarjapaikan säilymisen.

Kauden kahdessa edellisessä kohtaamisessa kotikentästä on ollut hyötyä, sillä Kuopiossa päädyttiin 2-1 ja Espoossa 3-0 voittolukemiin. Kuopiossa maaleista vastasivat Akatemialta Seth Saarinen, sekä Mohamad Alsheikh, kun vierailta osui maalitykki Oscar Dahlfors, sekä Espoon ottelussa Laith Azhar kahdesti ja Muad Ahmed kerran. EPSn kuumimmat maalintekijät kuluvalla kaudella ovat olleet pelintekijä Azhar (11 osumaa), Dahlfors (7 osumaa) ja Rasmus Sipi (6 osumaa).

Akatemian loppusarjan ainoa ja tärkeä voitto tuli FC Vaajakoskesta 3-2 lukemin. Ottelun avauspuolikas oli satumaisen hyvä kotijoukkueelta ja sen turvin joukkue turvasi sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Kolme muuta alemman loppusarjan ottelua ovat päättyneet niukkoihin maalin tappioihin, kun JJK (1-0), PKKU (2-3) ja ViFK (2-1) ovat kellistäneet kuopiolaiset. Osuvimmat maalintekijät kuopiolaisilla ovat olleet Kariim Al-Wehliye (9 osumaa) ja Mohamad Alsheikh (6 osumaa).

Juho Neuvonen lähtee positiivisin mielin Espoon reissulle; "Vähiin käy ennen kuin loppuu. Todella upeasti ovat jätkät jaksaneet painaa täyden pelikauden. Tammikuussa aloitimme treenit ja joukkue eli pitkään vielä maalis-huhtikuun taitteeseen saakka. Sitten tuli muutama muuttuva tekijä, mutta niistäkin olemme selviytyneet hienosti. Peleissä, niiden sisällä, on ollut heilurimaista liikettä, sillä ajoittain olemme olleet todella väkeviä ja ahnaita pelaamisessamme. Ajoittain sitten katoamme kuvasta ja peliimme tulee "tyhjyys", kuin olisimme lautalla seilaamassa aavalla merellä ilman, että kukaan ohjaa sitä. Nämä ovat kuitenkin niin meille valmennukselle, kuin pelaajistollekin sellaisia opin asioita, joista saamme paljon hyviä asioita mukaamme. Aiomme todellakin lähteä nauttimaan EPS-pelistä ja jännätä sitten vastaanottimiemme äärellä bussissa KuPS vs HJK - peliä. Olemme saaneet pelata hienoja Ykkösen pelejä kuluvalla kaudella ja olemme näyttäneet omalla osaamisellamme kuuluvamme tänne toisten joukkoon. Olen himskatin ylpeä kaikista pelaajistamme, KIITOKSET!"

LA 19.10 klo 16.00 EPS - KuPS/Akatemia Espoonlahden tekonurmi 2!!!

BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai