5
LOK
15.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - PKKU  2 - 3

Kuopio, Väre Areena TN

Akatemian kauden 2024 viimeinen kotipeli

Lauantaina Keskuskentällä pelataan Akatemian miesten joukkueen kauden viimeinen kotipeli. Viime viikonloppuna lkauden minimitavoitteeseensa päässyt joukkue saavutti Ykkösen sarjapaikan uusimisen ja siten kovempien pelien jatkumisen kaudella 2025. Jäljellä olevissa kolmessa sarjapelissä ei ole enää siis suurempia tulostavoitteita, mutta pelillisiä tavoitteita senkin edestä. Näillä kolmella pelillä on suuri merkitys siitä, millaisia ja keitä pelaajia ensi kaudella Akatemian pelipaitaa kantaa.

Juho Neuvonen Akatemian valmennuksesta tunnelmoi ennen kauden kolmea ottelua; "Onpa pelikautemme ollut todella tapahtumarikas, jossa viime pelissä saimme periaatteeessa kaiken 90 min muodossa. Olimme avauspuoliajalla todella hyviä ja liekeissä, mutta toisella jaksolla pelimme katosi täysin, emmekä osanneet nousta sieltä suosta ylös ennenkuin matsi onneksi päättyi ja avauspuolikkaamme veto antoi meille kolmen maalin etumatkan. Meillä on lukuisia pelaajia, joilla on pelillisiä aineksia pelata selkeästi ylemmilläkin sarjatasoilla. Hieman kuitenkin repalainen valmistautuminen pelikauteemme ja suhteellisen iso pelaajarinkimme sekoitti pakkaamme, joten tietyn yhtenäisyyden kokoaminen yhteen jäi vaillinaiseksi. Se, millainen joukkueemme meillä oli vielä helmi-maaliskuun vaihteessa, muuntui täysin sarjakauden avaukseemme ja sitä edeten vielä pitkin pelikauttakin. Saimme todella hyvin apuja A- ja B-junioreistamme, mutta kun pelaajien määrä on ollut 45 hlön luokkaa, on selvää, että joukkuekemian syntymiseen se tuo haasteita. Lisäyksenä vielä, että osa pelaajistamme on tullut eri puolilta Suomea, joten siten tuttuudestakaan ei ole ollut apua. Nostan kuitenkin hattua kaikille mukana olleille pelaajillemme, sillä hieman samanlaista turbulenssia meillä oli valmennuksessammekin; roolit olivat moninaisia ja työtehtäviä riitti paljon. Jahka saamme vedettyä happea ja hieman otettua etäisyyttä kuluvaan kauteen, niin osaamme analysoida asioita paremmin. Olihan tämä itsellenikin todella opettavainen vuosi, josta nautin suunnattoman paljon. Haluankin kiittää isosti toimiston väkeä ja valmentajakollegoitani!!"

Lauantaina kylään saapuva PKKU on pelannut vahvan pelikauden. Joukkue on kehittänyt suomalaisia pääkaupunkiseudun pelaajia ja kuluvalla kaudella esille oat nousseet mm. 18 maalia paukuttanut 20-v Aaron Lindholm. Nuorukainen haluaa varmasti rikkoa 20 maalin rajapyykin ja selkeänä tavoitteena on edetä uralla korkeammille tasoille, joten Akatemia-peli toimii varmasti hyvänä näytönpaikkana. Rami Hakanpää on tehnyt vuosia määrätietoisen hyvää työtä PKKUn valmennuksessa, joten nälkäinen joukkue Kuopioon on takuulla saapumassa kauden viimeiseen reissupeliinsä. Sarjataulukossa PKKU löytyy sijalta 8. Pisteitä joukkueella on 35 maalisuhteen ollessa 54-52. Vieraat ovat pelanneet yhden pelin kuopiolaisia enemmän.

Akatemian sarjasijoitus on tällä hetkellä 10. Joukkue varmisti edellisellä kierroksella sarjapaikkansa ja haarukassa olisivat vielä sarjasijoitukset 8-10. Pisteitä Akatemialla on 27, maalisuhteen ollessa 36-48. Maalintekijöistä ahkerimmat ovat olleet Kariim Al-Wehliye (8 maalia) ja Mohamad Alsheikh (6 maalia).

Runkosarjassa molemmat joukkueet veivät vieraspelinsä; 12.5 Akatemia vei pisteet 1-2 lukemin, PKKUn Lindholmin osuessa isänniltä ja Akatemian Al-Wehliyen ja Niko Kivijärven osuessa vastineeksi. Keravalaiset kuittasivat menetetyn kotipelinsä hakemalla pisteet Kuopiosta samoin lukemin 20.7. Tuolloin Nicholas Inha ja Samuel Tiainen osuivat vierailta, kun Akatemian onnistuja oli Oumar Balde.

KuPS/Akatemia vs PKKU LA 5.10 klo 15.00 Keskuskentän Väre Areenalla!!!

Tervetuloa!!

BANZAI!!!

Tilastot

2 - 3

PKKU
(1-1)
3'MaaliLappalainen Elmeri
47'MaaliUmetsu Naoto
74'MaaliKirjavainen Eero
86'MaaliLappalainen Elmeri

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai