28
SYY
19.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - FC Vaajakoski  3 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Lauantaina Järvi-Suomen Derby osa III

KuPS/Akatemian miesten joukkue jatkaa Ykkösen alemman loppusarjaa seuraavaksi kahden kotipelin verran. Lauantai-illan valoihin kylään saapuu naapurikaupunki Jyväskylästä Panda-tehtaan liepeiltä FC Vaajakoski. Ykkösen jumbona majaileva FC Vaajakoski on pelannut kunniakkaan pelikauden hieman epäonnekkaista tuloksista huolimatta. Joukkue on kerännyt 24 ottelustaan 9 pistettä maalieron ollessa 28-66. Joukkue on taipunut peräti kuusi kertaa maalin ja kahdeksan kertaa kahden maalin tappioon. Kyseisissä tappiopeleissä, sekä joukkueen saavuttamissa tasapeleissä on ollut kitkeriä loppuhetkien "sulamisia", joten aineksia Panda-pojilla olisi ollut ylemmäksikin sarjataulukossa. Antti Neuvosen johdolla joukkue lähtee kauden kolmeen viimeiseen peliin taistelemaan, eikä joukkueella ole siten mitään hävittävää. Tämä tekeekin vastustajasta haasteellisen kotijoukkueelle, joka lähtee myös peliin voitto mielessä.

FCVn maalinteijöistä ahkerimmin ovat verkkoa heilutelleet Benjamin Simsek (5 maalia), Lennart Voikar (4 maalia) ja kolmen maalin Matti Liimatainen sekä Saboor Salim. FCVn viisi edellistä ottelua ovat olleet kaikki tappiollisia (1-3 JJK, 5-1 PKKU, 2-4 FC Jazz, 2-0 Klubi 04, 3-1 JJK.) Kuten ottelut antavat myöten, niin hevillä ei Vaajakoskea ole kellistetty ja lohkon suursuosikki Klubi 04 osui ensimmäisen kerran pelissään vasta 3 minuuttia ennen ottelun loppua. Kesän kierroksella FCV tasasi pisteet nimenomaisen Klubi 04n, sekä myös Akatemian kanssa 2-2 lukemin. Akatemia-pelin lopulla FCVlle tarjottiin vieläpä voittoa, mutta epäonnistunut rangaistuspotku tasasi pisteet.

Akatemian joukkueella on varsin hyvä treeniviikko allaan. Joukkue on saanut laadukkaita treenejä A- ja B-poikien kanssa, joten Severi Vielma ja Masi Rekomaa odottavat lauantai-illan peliä; "Meillä on jätkät jaksaneet treenata todella hyvin. Pelikautta on vielä reilut kolme viikkoa jäljellä, joten täysillä vedetään loppuun saakka. FCV tulee peliin varmasti täydellä teholla, joten meidän täytyy osata olla pelissämme valmiina. Osaamme pelata ja tiedämme, miten iskemme FCVn heikompiin kohtiin. Kolhuja ja loukkaantumisia tulee kaikille, mutta me saamme jalkeille todella hyvän miehistön. Haluamme vielä näyttää koti-yleisöllemme osaamistamme, joten kannattaa suunnata Keskuskentälle lauantainakin ennen sunnuntain Liigamatsia!"

Akatemian viidestä edellisestä pelistä tuliaisina ovat olleet yksi voitto (1-2 JJK), sekä neljä tappiota (1-0 JJK, 2-5 Atlantis, 3-0 EPS, 1-2 RoPS). Maalinteossa ahkerimmat ovat olleet Kariim Al-Wehliye (7 maalia), Mohamad Alsheikh (5 maalia) ja Niko Kivijärvi (4 maalia).

Kesän otteluissa on päädytty Keskuskentällä Akatemian 5-1 voittoon (Akatemia Alsheikh 2, N.Kivijärvi, Puolitaival, Hukkanen ja FCV Voikar), sekä Vaajakoskella 2-2 tasapeliin (Akatemia Al-Wehliye 2 ja FCV Salim, Rönkä).

Vuosien saatossa pelit ovat olleet todella maali- ja tilannerikkaita.

Tule kannustamaan keltamustat kotivoittoon!!!

BANZAI!!!

https://www.savonsanomat.fi/urheilu/7871394

Vaajakosken otteluennakointia täältä; https://www.fcvaajakoski.com/

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai