16
SYY
16.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - KuPS Akatemia   5 - 0

Kokkola, Keskuskenttä TN

Akatemia lauantaina GBKn vieraaksi Kokkolaan!!

Akatemian miesten joukkue matkustaa Lassen Ajokoulutuksen kyyditsemänä huomenna GBKn vieraaksi Kokkolan Keskuskentälle. Ottelua isännöivä GBK lähtee otteluun sarjan sijalta 7.

25 pistettä kerännyt GBK taistelee vielä nousukarsintapaikasta, joka on ainoastaan kahden pisteen päässä. Joukkue on pelannut kuudessa edellisessä pelissä saldolla 4 tasapeliä ja 2 tappiota(1-1 Hercules, 0-2 OTP, 2-2 Kraft, 1-1 ViFK, 1-1 RoPS, 1-5 FCV) joten hieman paremmalla onnella joukkue olisi sarjassa selkeästi korkeammalla. Joukkueen runko on kokenut, joita sittemmin täydentää nuoremman sukupolven pelaajia. Maalintekijöistä ahkerimmin verkkoa ovat heiluttaneet 25-v brasilialainen Felipe Zuca (11 maalia) ja reilut parikymppinen Pietro Kytölaakso on säestänyt hienosti (7 maalia). Peliä GBKlla pyöriittää HiFKn ja Jaron paidassa Liigaa ja Ykköstäkin pelannut brassi Toro.

Keltamustien joukkue on taipunut kahdessa edellisessä pelissään tappioon, viimeisimmäksi kauden avaustappio kotikentällään OTPlle 1-2 lukemin. Joukkueen otteista on ollut hieman nähtävissä väsymystä, joten edellisessä pelissä valmennus reagoikin tähän lepuuttamalla muutamia runkopelaajiaan. Juho Neuvonen Akatemiasta; "Meidän on täytynyt reagoida osan pelaajiston lepuuttamiseen, vaikkakin tiesimme sen tuottavan haasteita otteluissamme. Olemme katsoneet tuloksien taakse, sillä päätehtävämme on pelaajien kehittäminen pidemmälle tähtäimelle, kuin pelkästään tuloksen tekeminen kuluvalla kaudella. Lähdimme sarjaan varmistamaan sarjapaikkaamme, jonka tavoitteen olemme jo täyttäneet. Lisäksi olemme saaneet ajettua nelisenkymmentä pelaajaa aikuisten peleihin Kakkoseen, debyyttipelaajia on ollut toistakymmentä, osa isossakin roolissa. Emme voi kiiruhtaa askelien ottamisessa, sillä osalle tekee hyvää päästä pelaamaan myös B- tai A-junioreiden pelejä, osalle toki Kakkonen alkaa olemaan kuluvan kauden jälkeen viimeinen pelikausi. Kuitenkin, pelaajiemme on oltava pelille ja ennenkaikkea siinä olemme onnistuneet, että peliaikaa on saatu jaettua varsin hyvin isolle osasta pelaajiamme. Taistelemme tosissamme kaikissa peleissämme voitosta, kolme pistettä on tavoitteemme Kokkolassakin. GBK on erityisen vahva joukkue ja vaikka keväällä peittosimmekin heidät 6-0, oli pelin alussa heillä muutama varsin hyvä maalipaikka, sekä laitoimme omista paikoistamme sisään varsin kelvollisella prosentilla, siten numerot hieman repsahtivat."

Akatemian kuuden edellisen pelin saldo on vielä varsin hyvä; 4 voittoa ja 2 tappiota (1-2 OTP, 0-2 ViFK, 3-0 OLS, 2-1 JBK, 2-0 Elo, 2-0 Hercules). Joukkue pelaa nyt kaksi peräkkäistä vieraspeliä, kun viikkoa myöhemmin Akatemia matkustaa TP-47 vieraaksi Tornioon. Vierasvoittoisten päätöskierrosten lisäksi joukkue päättää runkosarjansa SU 8.10 Rovaniemellä. Kotona pelataan kertaalleen SU 1.10 klo 11.30 FC Vaajakoskea vastaan, "Brunssimatsissa".

Akatemiajoukkueiden pelaamista tukevat;

Tilastot
GBK

5 - 0

(2-0)
6'MaaliFadeichev Hlib
30'MaaliKytölaakso Pietro
50'MaaliFelix Ferreira Felipe
85'MaaliKytölaakso Pietro
95'MaaliFelix Ferreira Felipe

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai