7
HEI
18.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

HJK Klubi 04 - KuPS Akatemia   4 - 0

Helsinki, Bolt Arena TN

Akatemia Piäkirkolle sunnuntaina!

Miesten Ykkösen joukkue matkustaa sunnuntaina Bolt-Areenalle sarjaykkösen Klubi 04n vieraaksi. Kahden nuoren joukkueen kohtaamisessa tullaan takuuvarmasti näkemään loistokkaita yksilö- ja joukkuesuorituksia, sillä molempien joukkueiden riveistä löytyy yksilötaitoa, sekä laadukasta valmennusta Suomen huipulta. Tätä osiota on myös vierasjoukkue naaraamassa pääkaupunkiseudulta takaisin Savon maille yhden välivuoden jälkeen, joten tuloksekasta reissua ovat keltamustat Helsingistä hakemassa. Juho Neuvonen odottaa vesi kielellä tulevia vierasmatseja; "Klubi 04 on sarjan ehdotonta eliittiä, jota vastaan on aina kivaa pelata ja haastaa isompaansa, sekä mitata omia kykyjään. Sieltä löytyy rosterista laajuutta ja pelimiehiä sekä kilpailua löytyy takuuvarmasti. Sarjaykkösen kohtaaminen heidän kotikentällään, ei tarvinne muuta siihen lisätä. Keskiviikkona sitten jatketaan vierasmatsilla Vaajakoskella, joka on tarinan toinen osio ja siihen palataan lähempänä."

Klubi 04 pelikauden saldo on vakuuttava. Joukkue ei ole hävinnyt yhtään peliä. 13 kierroksen jälkeen tuloksena on 9 voittoa, sekä 4 tasapeliä, 31 pistettä maalisuhteen ollessa 31-8. Ahkerimmat maalintekijät ovat olleet 6 maalin Art Berisha, 4 maalia tehnyt Stanislav Baranov sekä 3 maalin Pyry Mentu ja Ville Vuorinen. Maalintekovastuu on vierailla siis jakautunut varsin tasaisesti, joten jokaisessa tilanteessa on keltamustien oltava hereillä. Maalivahtipeli on helsinkiläisillä ollut kuosissaan, siitä on huolen pitänyt Jori Särkkä, joka tehtaili vuosikausia Keski-Suomen maalivahteja, sekä sen jälkeen KuPSn vuosien mitalikantaan ja tuoden uudestaan Pekka "Pulu" Hiedan maalivahtivalmennuksen tärkeyden esille. Nyt Särkän kädenjäljistä keltamustat ovat saaneet nauttia ja mm. Miilo Pitkäsen johdolla Kuopiosta on nousemassa jälleen useampi uuden sukupolven huippuluokan maalivahti esille.

Neljän edelisen pelin kuntopuntarissa Klubi 04 on voittanut kolme, (KPV 5-2, FC Jazz 0-1, OLS 1-2) ja kertaallen tasannut pisteet (FCV 2-2). Keltamustien neljän edellisen pelin saldona on kaksi voittoa (ViFK 2-1, FC Jazz 2-0), tasuri (JJK 1-1) ja tappio (Atlantis 3-1). Akatemian sarjasijoitus on 5. 20 pisteellä, maalisuhteen ollessa 22-21. Kovimmat maalintekijät ovat Mohamad Alsheikh (5 maalia), Niko Kivijärvi (4 maalia) ja Eemeli Puolitaival (3 maalia).

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat toisensa Lippumäen ylipainehallissa, jolloin pisteet lähtivät Klubi 04 matkaan 0-2 vierasvoitolla Baranovin ja Toivo Meron maaleilla. Neuvonen analysoi avausmatsin tulosta; "Meillä oli tuolloin tarvittavat maalipaikat isekä maaleja ja siten haavoittaa Klubi 04ää. Alkukaudesta on moni asia muuttunut ja molemmilla pelivire on parantunut selkeästi. Olemme käyneet omaa ja vastustajankin pelaamista lävitse, samoin siellä Helsingissäkin tehdään. Lähtökohtaisesti suuria yllätyksiä ei ole tulossa, mutta eiköhän me jotain keksitä isäntien höynäyttämiseksi. Siellä on sopparineuvottelut menossa viikonlopun ajan ja meillä on sisäpiirin tietoa Bolt-Areenalla käytävistä asioista, joten luottavaisin mielin peliin lähdetään. Toivottavasti Stadionille tulee mukavasti yleisöä ja jokunen savolainenkin eksyisi sinne kesälomareissultaan."

SU 7.7 klo 18.30 Klubi 04 vs KuPS/Akatemia Bolt Areenalla.

TERVETULOA!!!

BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai