29
KES
14.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - FC Jazz  2 - 0

Kuopio, Väre Areena TN

Jazz kylään lauantaina!!

Akatemian miehet isännöivät lauantaina Ykkösen koti-ottelussaan Porin Jazzia. Selkeästi yhtenä nousijakanditaattina pelikauteen lähtenyt porilaisnippu on väläytellyt kauden otteluissaan, joskin tasaisuuden puuttumisen vuoksi joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta 7. 12 kierroksen jälkeen. Jazzin saldona on 5 voittoa, 1 tasapeli ja 6 tappiota maalisuhteen ollessa 24-27, pisteitä 16. Ahkerimmat maalintekijät ovat Firmino 7, Justus Lehto 4, sekä Waltteri Riihimäki & Hideyasu Tanaka 3 osumallaan. Jazzin kapteeni Justus Lehto esiintyi Akatemian paidassa parisen vuotta sitten tehokkaasti maalaten 11 osumaa ollen tuolloin varmistamassa elintärkeää Akatemian Kakkosen sarjapaikkaa. Lehto jätti upeiden peli-esitystensä lisäksi mallikelpoisen vaikutelman itsestään Savon maisemiin, joten onkin mukavaa saada tuttu pelimies Keskuskentälle takaisin.

Juho Neuvonen tiedostaa vastustajansa kovuuden ja ottelun merkityksen; "Vastaan tulee todella kova nippu, joka voi voittaa tässä sarjassa kenet tahansa. Jazz on kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista, joten osasyy heille heikkoon pistesaldoon löytyy sieltä. Edellisissä peleissä joukkue on kuitenkin selkeästi parantanut otteitaan, joten tiukka vastustaja on tiedossa. Meidän pitää pystyä olemaan hereillä, sillä avauskohtaamisessamme jäimme avauspuolikkaalla täysin telineisiin, joista oli enää vaikea lähteä rakentamaan tuloksellista peliä. Nyt tiedämme tuon vaarallisuuden ja Jazzista löytyy yksilötaitoa ratkaisuihin mm. Lehdon, Firminon sekä vaarallisten erikoistilanteiden myötä. Olen kuitenkin erittäin luottavainen jätkiimme, jotka ovat painaneet lujasti hommia ja olemme saaneet käännettyä kurssimme sellaiseksi, että varsinkin kotikentällämme pystymme olemaan vaarallisia itsekin. Nöyrinä pelille, mutta ei nöyristellen."

Akatemia on saanut tuloskuntonsa mukavaan vauhtiin ja varsinkin Keskuskentällä tulokset ovat olleet vahvoja. Edellisellä kierroksella kaatui tiukan taistelun jälkeen ViFK 2-1 lukemin. Avauskierroksella joukkue jäi pahoin Jazzin jalkoihin 1-6 lukemin, joten iso haaste keltamustilla on edessä. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet varsin mukavasti maalinteossa, joten ennakko-odotuksin olisi luvassa maalirikas, yleisöön menevä ottelu.

LA 29.6 klo 14.00 KuPS/Akatemia vs FC Jazz Keskuskentän Väre Areenalla!!

TERVETULOA!!

BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai