KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - VIFK  2 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

Akatemia Keskuskentän saunamestarina!!!

Miesten Ykkösen tiukka ottelu KuPS/Akatemian ja Vasa IFKn välillä päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkueen 2-1 kotivoittoon ja siitä alkaviin voitontansseihin.

Vielä avausjaksolla kotijoukkue näytti etenevän melkoisen tyylikkäästi kotivoittoon, kun keeltamustat johtivat tauolla 2-0 Kariim Al-Wehliyen ja Mohamad Alsheikhin vastatessa kuopiolaisten maaleista. Lisääkin oli luvassa, mutta mm. Eemeli Puolitaival driplasi pallon hieman oikean tolpan ohitse, kun oli jo kiertänyt maalivahdin. Kotijoukkueen maalit tulivat vartin pelaamisen kohdalla. Ensimmäisessä maalissa pelattiin komeasti oikean laidan kautta Jaakko Hanhineva keskityspaikkaan ja tarkka keskitys löysi maalille nousseen Al-Wehliyee, jonka puskumaali oli komeaa katseltavaa, 1-0 13 min. Muutamaa minuttia myöhemmin kotijoukkueen paine jatkoi ja painostusjakso päättyi kulmapotkuun. Kulmapotkua asettui antamaan Niko Kivijärvi, jonka silkkisen taidokas kierteinen pallo löysi Tatu Hukkasen, joka nikkasi palloa takatolpalle ja palloa jatkoi sisään Mohamad Alsheikh, 2-0 17 min. Alsheikhin fyysinen olemus ja pelaamisen palo on ollut mannaa keltamustille, sillä nuorukainen tekee maliensa lisäksi hurjan määrään pyyteetöntä puolutustyötä, joten mies on asemoinut itsensä komeasti keltamustien kärjessä.

Toiselle jaksolle vieraat tekivät vaihtoja, sekä nostivat selkeästi pelaamisensa tasoa avausjaksosta. Kotijoukkueen hieman huolimaton pelaaminen, sekä vaasalaisten nopea vastahyökkäys tuottivat tulosta, kun Willy Wulf iski pienehköstä kulmasta tiukan maanuoliaisen kaventaen pelin 1-2, 68 min. Kotijoukkueen maalilla torujunut Miilo Pitkänen oli maalissa voimaton ja nuorukainen torjui muutaman todella näyttävän "game saverin" jättäen mm. Veikkausliigan ex-maalikuninkaan Steven Morisseyn hieromaan silmiään.

Akatemian valmennuksesta Juho Neuvonen oli yhtä hymyä matsin jälkeen; "Meiltä puuttui tästäkin pelistä iso kourallinen "avauksen jannuja", mutta niin vain saimme kokoonpanoon todellista laatua tilalle. Jätkät pelasivat todella tiiviisti puolustaen toisen jakson, vaikkakaan se ei aina silmiä hivellyt. Näitäkin pelejä tulee välillä ja toisekseen pitää antaa tunnustusta ViFKlle, joka paransi toisella jaksolla peliään rutkasti. Me olimme hieman huolimattomia omissa pallonhallintajaksoissa, missä onnistuimme avauspuolikkalla. Tuolloin saimme pidettyä paineen ViFKn kenttäpuoliskolla, mutta toiselle puoliskolle se sitten vaihtui. Todella tärkeät pisteet ja hieno tasonnosto Atlantis-pelistä. Nyt lepäämme juhannuksen ajan, jonka jälkeen pistetään höyryä koneeseen, Jazz on iso haaste ja mahdollisuus ensi lauantaina."

Akatemian sarjasijoitus koheni sijalle 5. Keskikasti sarjassa on äärimmäisen tiukka, sillä joukkueet sijoilla 5-9 mahtuvat kaikki 5 pisteen sisään. Akatemian pelit jatkuvat LA 29.6 klo 14.00 Keskuskentällä, tuolloin kylään saapuu FC Jazz Porista.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(62 min Rasmus Tikkanen), Leevi Kohonen, Tatu Hukkanen, Jaakko Hanhineva(v)(77 min Veeti Heiskanen), Niko Kivijärvi, Oumar Balde, Eemeli Puolitaival(v)(89 min Aleksi Koistinen), Mohamad Alsheikh(77 min Joni Kivijärvi), Mohammed Muritala(62 min Eelis Varis).

Vaihdossa; Tatu Österlund, Aatos Tuunanen.

ViFK; Lauri Vetri, Merhawi Birhane, Arsene Baseme, Roope Hammar(63 min Willu Wulff), Steven Morissey(77 min Fabrice Gatambyie), Tuomas Kautonen, Rasmus Forsbacka(46 min Erno Puska), Eddie Hiekkanen(63 min Arttu Nuutinen), Shkelqim Xhosa, Lubunga Etoka, Filip Österlund(46 min Mohammad Doudi).

Vaihdossa; Antti Vironen,.

KuPS/Akatemia - ViFK 2-1, (2-0).

13 min 1-0 Kariim Al-Wehliye (Jaakko Hanhineva)

17 min 2-0 Mohamad Alsheikh (Tatu Hukkanen)

68 min 2-1 Willy Wulff