2
KES
18.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - EPS  2 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

Espoon ykkönen EPS saapuu Kuopioon!

Komean FCV-kotivoittonsa jatkeeksi pelejään kotoisella Keskuskentän Väre Areenalla jatkava Akatemian miesten joukkue saa kylään Espoon Palloseuran. Akatemian tavoin viime kauden päätteeksi sarjanousua juhlinut espoolaisnippu on aloittanut pelikauden 2024 varsin mukavasti. Sarjataulukosta pari pykälää korkeammalta löytyvän EPSn saldo alkukauden peleistä on 3 voittoa (FCV - EPS 0-1, EPS - FC Jazz 2-0, EPS - ViFK 2-0), kaksi tasapeliä (Klubi 04 - EPS 0-0, EPS - PKKU 2-2), sekä kolme tappiota (EPS - OLS 0-1, JJK - EPS 3-1, EPS - Atlantis 0-1). Lisäksi joukkue jatkaa Suomen Cupissa voitettuaan edelliskierroksella Kakkosen NJSn 0-3 lukemin. Cupissa joukkue pääseekin mittamaan seuraavalla kierroksella Veikkausliiga vauhtia, kun vastaan tulee FC Lahti 16.6. Joukkueen neljä edellistä sarjapeliä on tuottanut 2 voittoa ja 2 tasapeliä, joten tuloskunto on varsin mallikas. Maalintekovastuuta ovat enemmälti ottaneeet neljän maalin Laith Azhar sekä Rasmus Sipi, joka on tehnyt 2 osumaa. Alkukauden peleistä EPS on saanut pelata kuusi peliä pääkaupunkiseudulla, käyden kahdesti Jyväskylässä vierailulla. Nyt joukkueella on sitten edessä kaksi "Lapin reissua", kun bussi pysähtyy ensin kalakukkokaupunkiin, jonka jälkeen viikkoa myöhemmin matkaa saadaan tehdä Rovaniemelle.

Akatemian peli-ohjelma on taasen ollut kenttäremontin vuoksi vieraspainotteinen ja nyt edessä on puolentoista kuukauden mittainen jakso, jossa edessä on vain kaksi reissua Kehä III sisäpuolelle, 12.6 Atlantista ja 7.7 Klubi 04 vastaan. Muutoin joukkue pääsee esiintymään kotikentällään. Torstainen FCV-peli tarjosi paikalle saapuneelle yleisölle viihdykettä koko rahan edestä. Akatemia pyrki pelaamaan ja saamaan vauhtia peliinsä, joka onnistui toisella jaksolla jo paremmin, viime kausien tapaansa. Suomen kentiltä ylemmillä tasoilla nähtävää "kyttäyspelaamista" ei juurikaan nähty, vaan tavoitteena on nimenomaan uskaltaa hyökätä omalla pelillä, eikä odottaa vastustajan virheitä. Bingosta 3 kg lakupatukoita voittanut Juho Neuvonen kertoi teesejään; "Toki pyrimme pitämään vastustajan maalipaikat vähissä, mutta kyllähän meidän valmennusfilosofiaamme kuuluu ehdottomasti se, että opettelemme uskaltamaan pelata rohkeasti hyökkäyspeliämmekin. Jos vastustaja tekee maalin, niin tehdään itse pari. Pelaajiemme taitotasoa pitää kohentaa ja saada pelillistä tempoa lisää, näin saamme oman tasomme nostettua lähemmäs kansainvälistä tasoa, joka on meillä seurassamme selkeänä visiona. Siten myös saamme valmistettua pelaajiamme isommille pelikentille tai Liigaan, kuten vaikkapa viime kaudelta Matias Siltasen ja Samuli Miettisen."

Neuvonen jatkoi omaa filosofiointiaan; "Isot kiitokset mm. eilisestä pelistä kuuluvat loistavalle staffille, vaikkakin Rekomaan ja Vielman kuulokkeista kuulemma kuuluikin pitkälti ABBAn parhaat kokoelmaa. Pienen säädön kautta saatiin masiinat kuitenkin toimimaan. Muutoinkin saimme pelaajamme kentälle freesimpänä kuin aikoihin, isot kiitokset Sulolle!!! Huoltohan meillä toimii kuin vanhat VRn junat, aina luotettavasti ja takuuvarmasti, Hakki on melkoinen sälli musiikkimakuineen. Nyt on eilinen peli käyty lävitse ja keskittyminen alkaa kohden sunnuntaita. EPS on sitkeä vastustaja, mutta eiköhän me jotain keksitä, jotta voittoon löytyisi tie. Nyt kannustamaan keltamustaa Areenalle!"

Pallohenkilöinä toimivat KuPS Ketut!!!

SU 2.6 klo 18.30 KuPS/Akatemia vs EPS klo 18.30 Keskuskentän Väre Areenalla!

Ottelun voi seurata Savon Sanomien sivuilta https://www.savonsanomat.fi/urheilu/6808826

TERVETULOA VÄRE AREENALLE

BANZAI!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai