16
MAA
17.15
KuPS Akatemia Miehet, Harjoitusottelut (M1)

JJK Jyväskylä - KuPS Akatemia   1 - 0

Jyväskylä, Vehkahalli TN

JJK niukasti Akatemian miehiä parempi!

Ykkösen pelikauteen valmistautuvat JJK ja KuPS Akatemia kohtasivat toisensa Vehkahallissa tarjoten varsin vauhdikkaan lauantai-iltapäivämatsin. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 1-0 voittoon Osso Shermanin tällättyä pallon takakulmaan Mikko Mannisen takaviistoon tulleesta tarjoilusta 34 min kohdalla. Muutoin vieraat saivat pidettyä JJKn varsin hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta ja oman boksin puolustaminen olikin tänään varsin hienolla tasolla.

Akatemiassa debyytin teki myös useampi uusi tulokas, kun kentällä viilettivät täyden 90 min PK-37-kasvatti Rasmus Tikkanen, joka sai haastetta laidalleen ensin Mikko Mannisesta, sekä toisella puoliajalla Akatemian riveissä viime kaudella lainalla pelanneesta Arttu Leivosesta. Tikkanen selvisi urakastaan oikein mainiosti, joten miehen kohdalla on lupa odottaa hyvää kesää. Toinen mielenkiintoinen pelaaja JJK-pelissä oli Hongan kasvatti, Kariim Al-Wehliye. Nuorukainen oli elementissään saadessaan tehdä peliä ja olla pelin keskiössä. Kariim sai hienosti tukea keskikentällä Nooa Mielosesta, sekä Kivijärjen veljeksistä ja nelikon pelaaminen soljui todella väkevästi ylöspäin. Miehet avasivatkin JJKn puolustuksen kerta toisensa jälkeen ja yhdessä näistä säntäsi puolittaiseen läpiajoon Akatemian Okko Nenonen. Tilanteessa myöhässä saapuivat kaksi JJKn pelaajaa, jotka hieman kömpelösti taklasivat Nenosen nurin siten, että miehen olkapää sai tälliä parin kuukauden sairausloman verran. Tikkasen ja Al-Wehliyen lisäksi Eemeli Puolitaival teki myös tänään debyytin Akatemian paidassa.

Ilman ääntään lähinnä viittomakielisin ohjein pelaajiaan neuvonut Juho Neuvonen hykerteli pelin jälkeen; "Olimme tänään todella hyvällä jalalla pelissä ja saimme näyttöä ja uskoa oikeaan suuntaan tekemiseemme. JJK on kesällä vielä tätäkin päivää vahvempi nippu, mutta niin olemme mekin. Pelaamisessamme oli ymmärrettävästi puutteita, mutta olihan siellä todella paljon hyviä asioitakin. Pallo ja miehet liikkuivat oikeisiin suuntiin ja teimme hyviä ratkaisuja. Vastassa oli kova joukkue, jota vastaan saimme kuitenkin luotua lukuisan määrän hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyn kanssa oli tänään ongelmia. Puututaan siihen jatkossa."

Akatemian nopeat tilanteenvaihdot ja riistopelaaminen olivat tänään vahvaa. Ajoittainen fyysisyyden puuttuminen näkyi kaksinkamppailuissa, mutta todella sitkeästi nuoret kuopiolaiset lauantaina pelasivat. JJK ja Akatemia kohtaavat toisensa sarjapeleissä SU 9.6 klo 19.30 Kuopion Väre Areenalla ja TI 20.8 klo 18.30 Jyväskylän Harjun Stadionilla.

JJK - KuPS/Akatemia 1-0, (1-0).

35 min Osso Sherman (Mikko Manninen)

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Rasmus Tikkanen, Eemeli Kauppinen, Niilo Mattila, Paulus Tuomainen, Niko Kivijärvi, Nooa Mielonen, Eero Kirjavainen, Niklas Savander, Kariim Al-Wehliye, Okko Nenonen.

Vaihdosta kentällä; Joni Kivijärvi, Joona Sammalvuo, Eemeli Puolitaival, Matheus Moreira.

Vaihdossa; Väinö Ijäs (mv)

Pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun vastaan asettuu toistamiseen harjoituspelissä Kuopion Elo. Helmikuun edellisessä matsissa Elo oli vahvempi lukemin 2-1. Ottelu pelataan Keskuskentän Väre Areenalla KE 20.3 klo 17.30. Otteluun on yleisöllä vapaa pääsy, TERVETULOA!!!

Akatemian miesten harjoituspelit ennen kauden alkamista;

KE 20.3 klo 17.30 KuPS/Akatemia vs Kuopion Elo, Väre Areena

TO 28.3 klo 16.15 MP vs KuPS/Akatemia, Mikkelin jalkapallohalli

SU 31.3 klo 15.00 KuPS/Akatemia vs Atlantis FC, Väre Areena

SU 7.4 klo 15.00 KuPS/Akatemia vs KajHa, Väre Areena
               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai