KuPS D13 viidenneksi Tukholmassa
Julkaistu: 31.05.2019 00.00

Kuopion Palloseuran D13-juniorit osallistuivat 24.-26.5. Tukholmassa pelattuun Lennart Johansson Academy Trophy-kutsuturnaukseen. Turnauksen isäntäntäseurana toimii Tukholman AIK, se kutsuu keväiseen kilpailuun laajan ja aina varmasti laadukkaan otoksen ikäluokkien
P13,P14 ja T13 parhaista joukkueista ympäri maailman.

KuPS:n vuonna 2006 syntyneet pojat ovat kuuluneet ikäluokkansa suomalaiseen kärkikaartiin koko toimintansa ajan ja nyt nämä aiemmat esitykset poikivat turnauskutsun edustamaan suomalaista juniorijalkapalloa. Vuotta vanhempien poikien sarjassa kutsun sai FC Honka, tyttöjen sarjaan kelpuutettiin kaksi suomalaista joukkuetta, HJK ja EPS.

Ennakkoon oli tiedossa, että jokainen peli tulee olemaan tiukka ja vaativa. Kokemusta kovista peleistä pojilla oli kumminkin jo aiemmista kv-turnauksista. Niissä on pärjätty hyvin eikä eurooppalaiset huippuseuratkaan ole osoittautuneet ylivoimaisiksi esteiksi. Vuosi vuodelta kilpa kovenee ja mukana pysyminen vaatii yhä laadukkaamman suorituksen niin pelaajilta kuin myös valmennukselta.

Viidestä pelatusta ottelusta saldo oli erinomainen. Tasaisista peleistä kolme päättyi KuPS:n voittoon, kerran pisteet tasattiin ja vain kerran pojat joutuivat taipumaan tappioon. Pistemenetykset tulivat lopulta turnauksen hopealle yltäneelle espanjalaisjätti Atletico Madridille, sekä pronssia ottaneelle kreikkalaiselle Paok FC:lle. Turnauksen mestaruuden P13-sarjassa vei Inter Milan. KuPS:n lopullinen sijoitus oli 5. jota voidaan pitää erittäin hyvän tuloksena. Matkalla tuohon sijaan kaatui hollantilainen SC Heerenveen, itävaltalainen Rapid Wien, sekä norjalainen Strømsgodset IF.