Erityisryhmien SM kisoista mitalit kotiin
4.8.2019 15:50 Uutiset / Erkkaryhmä

KuPSin värit liehuivat Hämeenlinnassa erityisryhmien SM kisoissa

Erityisryhmien jalkapallon kesän päätavoite oli 3.8.2019 Hämeenlinnan turnauksessa.

Erityisryhmien jalkapalloa pelataan tasolohkoissa, KuPS Erkka ryhmän kilpa pelaa B-lohkoa ja Soft joukkue pelaa Soft sarjaa. Kilpasarjoja on kaiken kaikkiaan neljä, A, B, C ja D ja Soft vastaa harrastesarjaa. Kauden mestaruudet ratkaistaan kahdessa osaturnauksessa - kesäkuussa aloitettiin StadiCupin turnauksella ja sarja ratkesi Hämeenlinnaan. SM-sarjan lopputurnaukseen osallistui tänä vuonna ienosti 24 jalkapallon erityisryhmäjoukkuetta ympäri Suomen.

Soft joukkue lähti Hämeenlinnaan puhtaat pelit, kolme peliä ja kolme voittoa alla ja Hämeenlinnan nuotitus oli selvä alusta alkaen. Pelit päättyivät aika lailla murskalukemiin Softin voittaessa myös Hämeenlinnassa kaikki vastustajansa. Todella paljon kehittyneen joukkueen tavoitetasoa pitänee nostaa seuraavalle kaudelle ja siirtyä sarjaa ylemmäs. "Jokaisen pelaajan henkilökohtainen taitotaso on kehittynyt huikeasti ja pelillisesti on saatu joukkuepeli taitavine syöttelyineen kuntoon. Tilanteet rakennetaan huolella, pelaajat puhuvat ja kommunikoivat keskenään toisiaan ohjaten ja kannustaen ja yksilötasolla on nähtävissä todella hienoa kehitystä", toteaa joukkueen toinen valmentajista Kirsi Nummela. Timo Vuosmaa, valmennuskaksikon toinen puoli pelasi hienot, tosin helpot pelit Softin maalilla vahvistaen joukkueen pelaamista ohjaamalla peliä maalilta taitavasti. "Puolustus Arto Törrönen ja Olli Itkonen pitivät maalinedustan niin varmasti hallussa, että Timon tehtävä oli lähinnä nautiskella pelin kulusta". Keskikentän hallinnut joukkueen kapteeni Jari Soininen pelasi vahvasti molempiin suuntiin tehden oman osuutensa joukkueen runsaasta maalitilistä, mutta vahvistaen myös puolustusta. Jari ja Timo saatiin viimeisen Softin pelin jälkeen vahvistamaan myös Kilpa joukkueen päivän viimeistä peliä.

Koko joukkue: Olli Itkonen, Tuomas Itkonen, Toni Jakka, Akuliina Kokkonen, Joona Laitinen, Jari Soininen, Arto Törrönen, Arttu Jyrkinen, Timo Vuosmaa ja Ale Leivo venyivät jokainen hienoon suoritukseen ja selkeään voittoon sarjasta. Joukkueen päähuoltaja Terhi Kouvalainen apujoukkoineen vastasi joukkueen hyvästä huollosta, Anu Puttonen joukkueen joukkueenjohtaja ja apuvalmentaja Esa Taskinen vahvistivat taustajoukkoja. Mahtava tiimi, hieno joukkue ja taitavaa, kanssapelaajat huomioonottavaa kaunista jalkapalloa - hieno suoritus Soft sarjan joukkueelta.


Soft joukkue aloittamassa päivän turnausta


Loppukuvaan vielä ennen kotiinlähtöä

Kilpa sarjassa pelataan kovia ja vauhdikkaita pelejä ja hyvin B-lohkoon sopiva KuPS Erkka Kilpa joukkue oli valmistautunut kauden tärkeimpään koitokseen hyvin harjoittelemalla aktiivisesti. Kaksi ensimmäistä peliä kummarteltiin hieman sarjakärjille, mutta pelissä pysyttiin hienosti mukana ja Kilpa joukkue sai taiteiltua komeita maaleja. TPS pelin lopputulos 2-4 (TPS sarjassa hopeaa), ja sarjan voittaneen HJS:n kanssa peli päättyi lukemiin 6-1. Viimeiseen JJK peliin lähdettiin sitten jo ihan eri asenteella, pelikuviot kunnossa ja kun vielä Softin joukkueesta voitiin nostaa omien pelien päätyttyä pari vahvistusta niin saatiin vaihtopenkillekin voimaa ja vaihdot pyörimään. JJK kaatui selkein 12-0 lukemin ja kausi päästiin päättämään voittoon. KuPSin maalilla Tero Tuomainen teki aivan uskomattoman hienoa työtä erityisesti viimeisessä pelissä.

"Jokainen pelaaja onnistui tänään, upeita maaleja, hyvin rakentuvaa taktista peliä, hienoa keskittymistä peleihin on helppo mainita jo alkuun", kehuu valmentaja Kirsi Nummela joukkuettaan. "Joukkueen kapteeni Eetu Korhonen joukkueen sydän, jonka rooli on kasvanut hienosti kapteenin saappaisiin sopivaksi. Pelin lukutaito, vahva oma pelaaminen ja koko joukkueen huomioon ottaminen tekee joukkueen kapteenista vahvan perustan koko joukkueelle. Henkilökohtaista taitotasoa löytyy - naisten maajoukkueessa näyttöjä antanut Riikka Pääkkönen ja maajoukkuepaikan lunastanut Arttu Paukkonen loistavat kentällä tilanteesta toiseen. Ari Oinas on löytänyt oman pelipaikkansa joukkueen luottotopparina ja tekee sellaisen muurin puolustuspäähän mitä on vaikea ohittaa. Tommi Nissisen vahva työ puolustajana ja erikoistilannepelaajana on tärkeä joukkueelle. Maximus Hautajärvi onnistui loistavasti ja pääsi maalinteon makuun ja Roope Karppisen vahvoista hyökkäyksistä syntyi tulosta. Toni Järvelinin panos pelistä toiseen on vahva, taitava maalintekijä ja maalien syöttäjä vaan tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tero Tuomaisen suoritus maalilla oli aivan loistava, hienoa venymista ja upeita torjuntoja. Timo Vuosmaan ja Jari Soinisen olisi pitänyt mielellään kaikki pelit mukana kilpasarjan peleissä, mutta upeaa että saatiin heidät mukaan voitokkaaseen JJK peliin."

Kilpajoukkueen turnaussaldona pronssimitalit!

Kilpa joukkue: Maximus Hautajärvi, Toni Järvelin, Roope Karppinen, Eetu Korhonen, Tommi Nissinen, Arttu Paukkonen, Riikka Pääkkönen, Tero Tuomainen ja Ari Oinas. Taru Föhr on joukkueen todella tärkeä osa huoltaen joukkuetta vastuuhuoltajana. Timo Vuosmaan merkitys joukkueen valmennukselle on tärkeä ja työtä on tehty jo pitkään, hyvä pohjatyö aikaisempien valmentajien ja Timon käsissä näkyy ja nyt pääsee valmentajana Kirsi Nummela pistämään palikoita kohdalleen ja hiomaan peliä eteenpäin yhdessä Timon kanssa. Ilman joukkueen johtajaa Anu Puttosta ei pärjättäisi.

Miltä nyt tuntuu olisi hyvä kysymys :-) - " Iloa, riemua ja sydän täynnä ylpeyttä", toteaa Kirsi joukkueestaan. "Meillä on huikea tiimi, ihania ihmisiä ja hienoa KuPS henkeä. Aidosti rakkaudesta lajiin!"


Voitokas kilpajoukkue mitalit kaulassa (kuvasta puuttuu Timo Vuosmaa)


Pelipalaveri pelejä edeltävänä iltana


Pelistrategiaa hiottiin yhdessä pitkin päivää paremmin toimivaksi.


Kilpajoukkue lähtee viimeiseen peliin: Banzai KuPS!


Valmentaja Kirsi ja huoltaja Taru


   
Lisää uutisia
KuPS ry
Kategoriat