D12 JL Itä-Suomen P12 8v8 Kakkosen syksyn valiosarjan voittajiksi.
Julkaistu: 09.09.2019 00.00

Lauantaina 7.8.2019 D12 JL sai sarjakautensa päätökseen Kiuruvedellä. Turnausmuotoisessa sarjassa pelattiin viimeisenä pelipäivänä sijoituksista 1-3, sillä kohtasimme peleissä LehPa:n musta-joukkueen joka oli tiukasti kannoillamme kolmantena sekä FC Pogostan joka johti sarjaa kahden pisteen erolla vielä ennen viimeistä ottelua.

Lauantai aamuna olivat pojat heti aamusta valmiita taistelemaan sarjavoitosta ja jokainen oli innokas kentälle ja halusi auttaa joukkuetta voittamaan.

1. Peli KuPS D12 Jl - LehPa/musta 5-0

Pelille oli mielenkiintoiset lähtökohdat, sillä edellisessä kohtaamisessa Lehpa oli voittanut 2-1. Pojat ja valmennus lähti peliin luottavaisin mielin ja pelkkä voitto tähtäimenään. Kups hallitsi ottelua koko 60min ajan. Lehpalla oli pari puolittaista paikkaa yrittää maalia, mutta koko lauantain loistavasti pelannut alakerta: Tukiainen, Kukkonen, Yli-Kyyny ja mv Väisänen nollasivat Lehmolaiset. Toisessa päässä kapellimestarin puikkoa heiluttivat D. Jauhiainen ja Toppinen. Maaleista vastasivat Daniel Jauhiainen hatullisen verran(3), Samuli Toppinen ja pitkään kentälle siirtymistä miettinyt maalivahti Onni Jauhiainen.

2. Peli "Finaali" FC Pogosta - Kups D12 Jl 0-1

Tämä peli oli sarjataulukon kannalta hyvin tärkeä. Ensimmäisen ja toisen sijan ero oli vain kaksi pistettä Pogostan hyväksi. Onnettaret olivat suosineet otteluohjelman kanssa ja saimme kunnon finaalin viimeiseen otteluun. Ottelun alussa molempia joukkueitta selkeästi jännitti ja pallo pomppi vuoronperään päätyihin. Noin 15 minuutin pelin jälkeen Juho Koskinen pääsi vasemmasta laidasta läpiajoon ja sijoitti tutun varmasti taka alakulmaan. Tämän jälkeen KuPS pääsi vielä pariin kertaan kokeilemaan maalintekoa, mutta Oskari Kestin painava laukaus painui juuri tolpan juuresta ohi ja Jere Tukiaisen vapaa-potku oli pari napsua liian korkea.

Toisella puoliajalla Pogosta koitti saada pallon vaikka väkisin kuopiolaisverkkoon, mutta jo edellisestä pelistä tuttu alakerta nollasi Ilomantsilaisten maalitykit Pöyryn ja Kautton. Ottelu oli jännittävä aivan viimeisille minuuteille asti ja taisi pallo kerran käydä kuopiolais ylähirressä.

Tuomarin viheltäessä pelin lopuksi oli pelaajien ja valmennuksen ilo käsinkosketeltava. Ja pääsi pelaajat kaatamaan valmennuksen kasan alimmaiseksi juhlissa.

Kiitämme vastutajia loistavista peleistä!

Joukkue jatkaa vielä syyskuun lopulla pelattavaan junnupelemuihin jäähdyttelemään!