11 KuPS -pelaajaa valittu Helmariturnaukseen, Banzai!
SeuraJulkaistu: 28.07.2021 19.25

11 KuPS -pelaajaa valittu Helmariturnaukseen, Banzai!

Vuoden 2021 Helmariturnaus (07 ikäluokan tytöt) pelataan 30.7. – 2.8.2021 Eerikkilässä.

Tapahtumassa alueellisesti kootut 18 tytön joukkueet pelaavat turnausmuotoisesti toisiaan vastaan. Turnaukseen osallistuu 2 idän, 2 pohjoisen, 4 läntisen sekä 4 eteläisen alueen joukkuetta.

Idän joukkueet ovat Team Summanen ja Team Auvinen, joihin valittiin yhteensä 36 tyttöä. KuPS:sta kutsuttiin leirille 11 pelaajaa, joka viestii KuPS:n tekemästä hyvästä yksilöiden kehittämistyöstä. Kutsu merkitsee KuPS:n tytöille varmasti paljon ja on eräänlainen kiitos omatoimisesta sekä joukkueen kanssa tehdystä harjoittelusta. Koko KuPS 07 joukkueen näkökulmasta tämä antaa varmasti innostusta kaikille joukkueen 34:lle tytölle arkiharjoitteluun ja joukkuetoimintaan. Ikäluokan Helmaritoiminta on nyt osaltamme alkanut ja pelaajat tietävät, että aktiivisella harjoittelulla on mahdollisuus päästä tutustumaan Helmaripolkuun. KuPS:sta valittiin joukkueisiin Anttila Nella, Jauru Vilja, Korhonen Viivi, Kosunen Laura, Leskinen Elsa, Liukkonen Aino, Oruetxebarria Nerea, Päykkönen Nella, Saari Saima, Turunen Essi, Vinni Iida.

Alueittain valituille tytöille Helmariturnauksen ensisijainen tavoite on antaa makupaloja jalkapallon valtakunnallisesta toiminnasta, innostaa sekä motivoida pelaajia kehittymään jalkapallon saralla. Lisäksi tapahtuma tutustuttaa pelaajia Helmaripolun ensiaskeliin.

Helmariturnauksen joukkueiden valmentajat valitaan seurajoukkueista.Valituille turnausjoukkueiden valmentajille tapahtuma toimii eritoten koulutustapahtumana, jossa tutustutaan samalla paremmin alueen tyttöfutareihin. Palloliiton aluevalmentajat tekevät tapahtumassa pelaaja- ja valmentajatarkkailua. KuPS:sta turnausvalmentajiksi valittiin Jani Turunen ja Arttu Häyhä.


Idän kaksi joukkuetta kokoontuivat maanantaina 26.7. yhteiseen Helmaripäivään Mikkeliin. Päivän aikana pidettiin yhdet treenit, joukkuepalaveri ja kolme 30 minuuttista harjoitusottelua. Tyttöjen ilmeistä päätellen päivä oli hyvä ja ryhmäytyminen pääsi hyvään vauhtiin. Näiltä osin olemme toisia alueita ”yhden päivän edellä”.

”Helmaripäivässä 26.7. oli kivaa ja sain paljon uusia kokemuksia. Pelaaminen jännitti vähän, koska kaikilla pelaajilla oli omanlainen pelityyli ja ei oltu koskaan ennen pelattu yhdessä. Kaikki pelaajat joukkueessa oli ystävällisiä ja heidän kanssa oli kiva jutella ja pelata. Tapahtumassa opin uusia asioita ja sain hyviä neuvoja. On todella hienoa olla mukana Helmari turnauksessa ja odotan sieltä hyviä pelejä ja uusia ystävyyssuhteita”, kommentoi Vilja Jaurua.

Elsa Leskisen mielestä ”parasta Helmapäivässä oli, kun sai pelata uusien tyttöjen kanssa ja sai uusia kavereita. Siellä oli tosi kivoja tyyppejä. Helmariturnauksesta mä odotan kovia pelejä ja sitä, että saan pelata muiden taitavien tyttöjen kanssa ja oppia uusia juttuja”.

Valmentajien ja taustatiimien osalta valmistelua on tehty useita tunteja yhdessä etäyhteyksien avulla ja kukin itsekseen. Lopulliseen yhden joukkueen valmennustiimiin kuuluu kaksi valittua seuravalmentajaa, maalivahtivalmentaja, videoanalyytikko, huoltaja sekä Palloliiton mentorvalmentaja (aluevalmentaja) ja joukkueenjohtaja. ”Seuravalmentajan arkeen verrattuna tämä on aivan mahtava tilanne, mutta varmasti hyvin vaativa, sillä koko tiimin voimavarat tulisi saada lyhyessä ajassa maksimaalisesti tyttöjen käyttöön. Hieman siis jännittää”, kommentoi Jani Turunen.

Idän joukkueet kokoontuvat Helmariturnaukseen jo torstaina 29.7. Torstaina majoitutaan, pidetään joukkuetreenit, viimeistellään joukkueen yhteiset säännöt sekä tehdään asioita yhdessä. Useat joukkueet saapuvat Eerikkilään ja kokoontuvat mahdollisesti ensimmäisen kerran vasta avauspäivänä eli perjantaina.

Perjantaiaamupäivä on tytöille enimmäkseen ryhmäytymistä, toimihenkilöille perjantaiaamu käytetään valmentaja- ja taustatiimien koulutukseen sekä tiimien ryhmäytymiseen. Sitten seuraavat päivät menevät tiiviisti pelien, palavereiden ja palauttavien ohjelmien muodossa.

KuPS:n tyttöjen ja valmentajien osalta turnausta on odotettu pitkään. Eerikkilä on täynnä innostuneita pelaajia ja motivoituneita valmentajia, joten ympäristöstä on imettävä kaikki kokemukset irti. Henkisesti leiristä tulee pelaajille ja valmentajille varmasti kova, sillä moni asia on uutta ja jännittävää. Onneksi siellä pelataan paljon futista, sillä se on meille tuttua ja intohimo!

Turnaus huipentuu maanantaina 2.8. pelattaviin sijoitusotteluihin ja All Stars -otteluun.
All Stars -ottelu striimataan suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube -kanavalla selostuksen kera.

Helmariturnauksen tulospalvelu!

KuPS - Elämänmittainen tarina - Banzai!