Kuopion Palloseurassa uusia valmentajanimityksiä
SeuraJulkaistu: 15.11.2023 17.00

Kuopion Palloseurassa uusia valmentajanimityksiä

Kuopion Palloseurassa uusia valmentajanimityksiä, kun Iita Pienimäki liittyy KuPSin Kansallisen Liigan valmennustiimiin. Samalla Tatu Tiihonen siirtyy tyttöjen huippuvaiheen talenttivalmentajaksi ja Elina Utriainen saapuu Naisten Akatemiajoukkueen päävalmentajaksi.

Iita Pienimäki liittyy Kuopion Palloseuran Subway Kansallisen Liigan valmennustiimin. Iita on tähän saakka toiminut KuPS Naisten Akatemian päävalmentajana ja urheilutoiminnan johtoryhmän puheenjohtajana. Pienimäki jatkaa samalla myös TU19 maajoukkueen mukana.

Kansallisen Liigan valmennusryhmään nimitetty Iita odottaa tulevaa kautta innolla.

”Lähestyn tulevaa kautta iloisena ja innokkaana. Odotan paljon, että päästään tiimin kanssa hommiin toden teolla. Upeata aloittaa treenit joukkueen kanssa ja päästä tutustumaan pelaajiin. Haluan kehittyä valmentajana ja tämä mahdollisuus tulee varmasti antamaan minulle puitteet juuri siihen”, kertoo Pienimäki tuntemuksiaan.

Iita jakaa myös kiitoksia KuPSin junioripuolelle, jossa hän on päässyt kehittämään itseään viimeiste kolme vuotta.

”Samalla, kun odotan uuden kauden alkamista edustusjoukkueessa, olen käynnistämässä uutta kautta B- ja akatemiajoukkueissa junioripuolella. Olen tosi kiitollinen KuPS ry:lle tästä kolmen vuoden mittaisesta matkasta. Tuohon aikaan mahtuu lukuisia kohtaamisia upeiden ihmisten kanssa ja olen iloinen, että pääsen jatkamaan samassa seurayhteisössä hieman erilaisessa työnkuvassa. Seurassa on tapahtunut paljon muutoksia hyvään suuntaan ja ensi kaudella junioreiden toiminta tulee olemaan entistäkin vahvempaa. Kiitos KuPS ry:n työntekijöille, pelaajille ja kaikille taustoille, joiden kanssa olen saanut toimia viimeiset kolme vuotta”, kiittää Pienimäki.

Tatu Tiihonen siirtyy tyttöjen huippuvaiheen talenttivalmentajaksi. Tatu on toiminut tähän saakka Kansallisen Liigan valmentajana kahden kauden ajan. Tiihonen on tehnyt loistavaa työtä liigajoukkueen valmennuksessa, ja palkintokaappiin on ilmestynyt kahden vuoden aikana kaksi Suomen mestaruutta ja seurahistorian ensimmäinen Naisten Suomen Cupin voitto.

”Olen erittäin kiitollinen ja onnellinen 2 vuodesta, jotka sain olla mukana KuPSin naisten edustusjoukkueen valmennuksessa. Nautin erittäin paljon päivittäisestä arjesta pelaajien ja muun valmennuksen kanssa. Kovasti teimme töitä tulosten ja menestyksen eteen, mutta mikä tärkeintä, niin samalla osasimme pitää hauskaa. Päällimmäisenä itsellä onkin ajatus näistä 2 kaudesta ’Ae, että oli hauskaa’. Kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille. Tunnen kehittyneeni kokonaisvaltaisesti valmentajana näiden 2 kauden aikana. Pääsin toimimaan vastuullisessa roolissa osana valmennustiimiä, joka halusi kehittyä ja kehittää. Pääsin myös valmentamaan liigan parhaimpia pelaajia, jotka jokaisessa treenissä halusivat antaa parastaan ja puskea toisiaan eteenpäin”, kertoo Tatu viimeisestä kahdesta vuodestaan.

Tatu odottaa innolla uusia haasteita, jota huippuvaihteen talenttivalmentajan pesti hänelle tuo.

”Tästä prosessista jäi paljon työkaluja tulevaisuuteen ja onkin hienoa päästä ottamaan seuraavia omia kehitysaskeleita KuPS ry:n tyttöjen huippuvaiheen talenttivalmentajana. Pääsen tässä roolissa auttamaan vielä entistä enemmän yksilöitä joukkueen sisällä, joka on myös yksi osa-alue, johon valmentajana haluan entistä enemmän panostaa.Odotan into pinkeenä, että pääsen aloittamaan KuPS ry:n tyttöjen huippuvaiheen talenttivalmentaja. KuPS ry: n puolella on aloitettu uusi prosessi akatemiaympäristön kehittämiseen ja haluan olla mukana tukemassa ja antamassa oman panokseni siihen, että KuPS ry saa otettua haluamansa kehitysaskeleet haluttuun suuntaan. Kommunikointi on heti alkuvaiheessa ollut rehellistä, avointa ja välittävää, joten on ollut mukavaa ja helppoa tulla uuteen rooliin. Odotan seuraavaksi, että pääsen näkemään ja tutustumaan joukkueisiin, pelaajiin ja omaan valmentajatiimiin. Pääsemään vielä paremmin sisälle päivittäiseen tekemiseen ja toimintatapoihin. Siitä sitten lähdetään yhdessä ottamaan askeleita kohti tavoitteita”, kertoo Tatu.

Elina Utriainen siirtyy Naisten Akatemiajoukkueen päävalmentajaksi Jyväskylän Pallokerhosta, jossa hän toimi talenttivalmentajana neljän vuoden ajan. Ennen JyPKin organisaatiota Utriainen toimi Joensuulaisessa FC Hertassa useissa eri tehtävissä vuosina 2012–2019, ollen vuodet 2017-2019 edustusjoukkueen ja- B-joukkueen päävalmentaja. Samaisessa pestissään hän oli nostamassa edustusjoukkuetta historiallisesti ykköseen.

Talenttivalmentajuuden lisäksi Utriainen on toiminut Idän tyttöjen aluevalmentajana. Idän aluetoiminta onkin ollut laadukasta ja tuonut lisäarvoa eri seurojen pelaajien arkeen, josta Utriainen jakaa kiitostaan ammattitaitoiselle tiimille. Tällä hetkellä hän toimii myös Akan Okomohin 2.valmentajana pikkuhelmareiden U17-joukkueessa.

"Viimeiset neljä vuotta JyPK:ssä ovat tarjonneet tunteita ja tuoksuja laidasta laitaan. Olen saanut olla mukana luomassa seuran edustusjoukkueelle ja B-junioreille täysin uusia käytäntöjä mm. aamuharjoitteluun ja valmennustiimien toimintaan. Sain myös luoda henkilökohtaisia kehityssuunnitelmia ja toimia motivoituneiden ja tavoitteellisten pelaajien kanssa päivittäin. Saman motivaation ja tavoitteellisuuden tiedän jatkuvan myös KuPSissa”, kertoo Utriainen historiastaan.

Elina näkee Kuopion Palloseurassa tulevaisuuden visioiden olevan tällä hetkellä kunnossa.

”KuPSissa minut vakuuttivat ammattitaitoisten tekijöiden lisäksi pitkäjänteiset tulevaisuuden visiot, ja halu panostaa huippuvaiheen toimintaan muutenkin kuin edustusjoukkueen osalta. Iita Pienimäki ja kumppanit ovat tehneet seurassa hienoa työtä ja siirrynkin keltamustiin tammikuussa innostuneena ja virtaa täynnä, valmiina antamaan oman 100 prosenttisen panokseni", kertoo Elina.


Lisätietoa valmentajanimityksistä antaa

Jari Koistinen
Toiminnanjohtaja
KuPS ry
050-4354267
jari.koistinen@juniorikups.fi

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai