Severi Vielma KuPS ry:n Akatemiajohtajaksi
SeuraJulkaistu: 23.08.2024 15.45

Severi Vielma KuPS ry:n Akatemiajohtajaksi

Mari Savolaisen siirryttyä valmentajaksi Tanskaan FC Nordsjällandin riveihin elokuun alussa, selvitimme heinä- ja elokuun aikana Suomesta eri vaihtoehtoja jatkamaan hänen hyvin aloittamaa työtä. KuPS ry on nyt nimennyt hänen seuraajakseen omasta organisaatiosta P17 ikäkausivastaavan Severi Vielman. Näemme, että Severi on paras vaihtoehto jatkamaan Marin aloittamia hybridiakatemian prosesseja, sillä hän tuntee erittäin hyvin jo aloitetut prosessit sekä seuran organisaation kaikilla tasoilla. Toiseksi valintaan vaikutti myös Severin halu tehdä pitkäjänteistä kehitystyötä KuPS:n organisaatiossa.

Severistä huokuu halu kehittää seuraan ja samanaikaisesti itseään jalkapallo-osaajana. Severi on JJK kasvatti, vuonna 2013 hän nousi 17-vuotiaana JJK:n veikkausliigajoukkueeseen, pelaten siellä kauteen 2018 asti ja siirtyi kaudelle 2019 Ykköseen Tammisaareen Ekenäs IF:n riveihin. Valmentamisen Severi aloitti 2019 Tammisaaressa, jonka jälkeen hän palasi Jyväskylään valmentamaan JJK:n junioreita C-, sekä B-ikävaiheita. Severi on pyrkinyt kehittämään omaa valmentajuutta jatkuvasti, vuonna 2020 hän suoritti Palloliiton UEFA B koulutuksen, tämän lisäksi hän opiskellut Lissabonin Yliopistossa jalkapallovalmentamista. Tänä vuonna Severi on suorittamassa Palloliiton UEFA A koulutusta. Severi valittiin Palloliiton Itäisen alueen Vuoden nuorten valmentajaksi 2023.

”Hyppään todella hyvällä fiiliksellä uuteen työnkuvaan. Saadessani edellisen kahden kauden ajan tutustua kuopiolaiseen seurajalkapalloon, on ollut ilo oppia, miten tärkeää jalkapallo paikallisesti on. Seurayhteisö on aidosti ylpeä toiminnastaan ja pyrkii samanaikaisesti viemään sitä eteenpäin. Mari teki menneellä kaudella hienoa työtä käynnistellessään useita uusia hybridiakatemian prosesseja. Nyt oleellista meille on pystyä jatkamaan niitä ja samalla nostaa tasaisesti laatua kaikilla toiminnan osa-alueille.” Severi kommentoi valintaa.


Lisätietoa valinnasta antaa

Jari Koistinen
Toiminnanjohtaja
KuPS ry
050-4354267
jari.koistinen@juniorikups.fi


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai