23
SYY
15.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

TP-47 - KuPS Akatemia   0 - 2

Tornio, Puuluoto TN

Akatemialle upea voitto Torniosta!!!

Akatemian miesten joukkue teki upean ja tuloksekkaan pelireissun Tornion Puuluodon pienelle sekä tuuliselle tekonurmelle. Näin ollen kolmen pelin tappioputki napsahti iloisesti poikki ja joukkue pääsi juhlimaan ansaittua vierasvoittoa. Samalla joukkue varmisti jatkokarsintapelipaikkansa ja runkosarjan lopputuloksista riippuen, pelaako joukkue noususta Ykkösliigaan vai Ykköseen pelikaudelle 2024.

Lauantain pelissä keltamustat olivat hienolla jalalla liikkellä, joten kahden edellisen vieraspelin (ViFK ja GBK) "liisterijalat" olivat jääneet pois. "Huolto olikin tehnyt loistavaa työtä ja taustamme toimi tänään jälleen briljantisti ohjaten kädestä pitäen pelaajiamme", kiitteli vastuuvalmentaja Juho Neuvonen. "Muutoinkin meillä on mukanamme koko toimiston ja taustatoimijoiden väki, jotka mahdollistavat pyyteettömällä työskentelyllään meidän toimintamme ja täytyy muistaa miten lyhyellä varo-ajalla koko joukkue saatiin kyhättyä kasaan. Yhteistyökumppaneille iso kumarrus, Teidän tukenne on korvaamatonta ja yritämme antaa vastinetta kentällä" Neuvonen jatkoi ottelun jälkeen.

TP-47 tuli otteluun hurjalla prässillään, jonka Akatemia sai purettua kerta toisensa jälkeen pitäen samalla palloa itsellään. "Joukkue pelasi hiukan samalla kaavalla mitä GBK viikko takaperin. Tällöin emme onnistuneet pelaamisessamme kuin ajoittain toisella puoli-ajalla, mutta nyt pitää antaa pojille isot "propsit" onnistumisista", jutteli Neuvonen. Akatemiassa debyytin aikuisten peleihin teki avausjakson pelannut Lenni Paasisalo. -07 syntynyt Paasisalo ei kumarrellut kuvia kentällä, vaan esiintyi edukseen pelipaikallaan. Avausjaksolla vieraat saivat peliä hallintaansa myötätuulen turvin ja painetta saatiin Taneli Nousiaisen vartioimalle maalille. Maalipaikkoja syntyi, joista sitten yksi johti maaliin saakka. "Kuusamon keisari", Niko Kivijärven laukaus upposi, kun peliä oli pelattuna 35 min. Maali oli Kivijärven kauden 8 osuma. Enempää maaleja ei avauspuolikkaalla syntynyt, vaan 0-1 lukemissa tauolle.

Toiselle jaksolle kotijoukkue painoi kaasua ja keltamustien puolustus, sekä keskikenttä olivat ajoittain kovassakin paineessa, mutta joukkue sai nollattua kotijoukkue TP-47:n. Miilo Pitkäsen kauden 7. nollapeli tuli jälleen kerran koko joukkueen uhrautuvan puolustustyöskentelyn ansiosta. Kuvaavaa oli, että Liiga-KuPS:sta mukaan saatu Justin Bakker pelasi todella vahvan pelin ollen tärkeänä esimerkkinä nuorelle joukkueelleen. Hänen asenteensa toi esimerkkiä toisillekin pelaajille, joten vaatimustaso oli selkeä. Eemil Räsänen kapteenina esiintyy pelistä toiseen luotettavasti ja muutaman pelin tauon jälkeen mukaan saatu Matias Siltanen on Kakkoseen "ylikylän jätkä". Joskin nuorukaisen pelaaminen ei ole ylimielistä, vaan peliä edistävää pelaamista. Hänen puuttumisensa on ajoittain näkynyt Akatemian peleissä. Siltanen sai pelaamisestaan palkinnon, kun Saif Joseph löysi nuorukaisen ja "Masi" pääsi laukomaan kuudentoista rajalta ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjoissa, 0-2 75 min.

Juho Neuvonen matsin jälkeen; "Paljon kävimme pelaamistamme läpi puoliajalla. Meidän hyökkääjämme liikkeet olivat ajoittain vaillinaisia, kun he olivat pallottomina ja siihen saatiinkin korjausta toiselle jaksolle. Muutimme ja muokkasimme pelaamistamme, joka tietyllä tavalla myös varmasti yllätti vastustajaakin. Meidän pitää osata reagoida muuttuviin tilanteisiin ja nyt sellainen onnistui. Lenni Paasisalon debyytti oli mainio, samoin Siltasen pelaamista on iloa katsella. Bakker oli hienolla asenteella mukana, samaa voi sanoa muistakin pelaajistamme. Vaihdoilla saimme tasapainoitettua peliämme, joten siltäkin osin peli oli oikein onnistunut. Iso hatunnosto jätkille, miten nousimme kolmen tappion suosta pois. Toisaalta tämä on muistutus siitä, että emme todellakaan pärjää pelkällä puolivillaisella pelaamisella, sillä silloin on tuloksena näitä 0-5 yms tappioita. Meidän pitää osata valmistautua peliin, pitää huolta itsestämme ja kunnioittaa peliä. Pelikauttamme on jäljellä 4-5 peliä, joten nyt pitää olla hereillä jokaisessa koitoksessa."

Akatemian seuraava peli on Keskuskentän Väre Areenalla SU 1.10 klo 11.30. Kylään saapuu FC Vaajakoski. "Järvi-Suomen brunssipelissä" ratkaistaan pistepotin lisäksi Järvi-Suomen herruus, sekä paikkoja nousukarsintoihin, joten todellisesta futis-herkkupalasta on kyse.

TP-47; Taneli Nousiainen, Topias Wiena, Jesse Isokangas, Ville Moilanen, Niklas Kerkelä(v)(81 min Mikael Koivisto), Lauri Koivumies(75 min Samppa Marjamaa), Aleksi Isomäki(81 min Jerry Erkinmikko), Joonatan Alamäki, Jani Alaperä(v), Aleksi Gullsten(57 min Luka Liimatta).

Vaihdossa; Erik Kulju, Lauri Iso-Koivisto, Joona Konttajärvi, Eino Harju.

KuPS; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(84 min Myan Doot), Lenni Paasisalo(46 min Niklas Savander), Matias Siltanen, Niko Kivijärvi, Saif Joseph, Aatos Tuunanen, Paulus Tuomainen(84 min Nooa Mielonen), Eemil Räsänen, Joni Kivijärvi(v), Justin Bakker.

Vaihdossa; Juho Saarelainen, Luukas Kosunen.

TP-47 - KuPS/Akatemia 0-2, (0-1).

35 min 0-1 Niko Kivijärvi

75 min 0-2 Matias Siltanen (Saif Joseph)


Akatemiajoukkueiden mukana tukemassa ovat;

Tilastot
TP-47

0 - 2

(0-1)
35'MaaliKivijärvi Niko
75'MaaliSiltanen Matias

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai