21
TOU
18.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

Kuopion Elo - KuPS Akatemia   1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Miesten Kakkonen jatkuu paikalliskamppailulla su 21.5. Väre Areenalla!

KAAPUNNIN POIKIEN DERBY OSA I!!!!

Sunnuntaina tärähtää Keskuskentän Väre Areenalla klo 18.00, kun Kakkosen C-lohkon kamppailussa Elo isännöi KuPS/Akatemiaa. Kauden ensimmäisen derbyn lipunmyynti on kuuleman mukaan ollut vilkasta, joten luvassa on varmasti matsi suuren yleisön edessä. Tällaiset kokemukset ovat ikimuistoisia pelaajistolle, sekä valmennukselle.

KuPS/Akatemian valmennuksesta Juho Neuvonen odottelee myöskin vesi kielellä sunnuntain kohtaamista: "Aivan huikeat fiilikset menossa. Valmistautumisemme peliin on lähtenyt liikkeelle ja treeneissä on ollut loistava tekemisen meininki. Pelipaikoista kilpailu on kovaa ja jokainen haluaa päästä sunnuntaina kentälle. Meillä on myös A- ja B-pojilla viikonloppuna pelit, joten saamme tasattua pelikuormaa tasaisesti pelaajiemme kesken. Tämä onkin onnistunut alkukaudesta varsin hyvin ja pelaajistomme on toiminut tilanteissa erittäin hienosti ja joustavasti. Varsinkin mentaalinen puoli on toiminut loistavasti, kuten viime pelin edustuksen pelaajisto; he olivat täyttä timanttia kentällä, sekä kentän laidalla. Tällaiset esimerkit ovat todella hienoja, kun pelaajamme pääsevät näkemään, kuinka ammattilaiset toimivat. Derby itsessään tuo omat jännitteensä peliin, sillä pelaajisto tuntee toisensa ja valmennus tietää toistensa pelikuviot varsin tarkasti. Pitänee heittää jossain vaiheessa jotain ässäkorttia takataskusta... Vaikka kolme sarjapistettä on jokaisesta sarjapelistä saatavilla, niin onhan tällainen matsi silti omanlaisensa kokemus. Tiedostamme, että Elon pelaajisto pyrkii pääsemään ihomme alle ja sieltä tullaan kaksinkamppailuihin lujaa, mutta meidän pitää olla valmiita vastaamaan siihen omilla vahvuuksillamme. Tiedämme, että pärjäämme omalla pelisuunnitelmallamme ja jalkojahan meillä riittää enemmänkin, niistä homma ei jää kiinni."

Elolla oli viikolla Cup-peli Kakkosen A-lohkon PEPOa vastaan. Elo lähti peliin hieman sunnuntain sarjapeli jo tiedossa ja avausjakson jälkeen joukkueen kierrätettyä runkomiehistöään oli taululla tylyt 0-4 johtolukemat PEPOlle yhden oman maalin, Pablo Stupiskin kahdella osumalla, sekä Filhon maalin turvin. Toiselle jaksolle Elo vaihtoi runkomiehiään kentälle, jolloin lukemat olivat jaksolta 1-1 Filhon tehtyä illan toisen, sekä Elon Joni Lipposen osuessa jälleen täplältä, 1-5. Näin ollen Elon Cup-juna pysähtyi varsin mukavalle 4.asemalle ja keskittyminen sarjaan kohdentui. Elon alkukauden pelit ovat olleet tiukkoja, kun kotona joukkue peittosi C-lohkon suosikin ViFKn 2-1, kun taas vieraissa on ollut haasteellisempaa, tappiot GBKlle 2-0 ja viime viikonloppuna OTPlle 3-1. Maaleja Elon nutussa ovat tehneet Olli Eskelinen (2 maalia), sekä Joni Lipponen (1 maali). Isossa roolissa hyökkäyspään tilanteissa on Taneli Heiskanen todella laadukas vasen jalka, jolla mies jakelee painavia laukauksiaan, sekä kierteisiä erikoistilanteitaan. Muutoinkin Elon joukkueessa valta-osalla on KuPS/KuFu - tausta, joten tutuista miehistä on kyse. Hyökkäyspään kolmikon lisäksi maalia vartioi laadukas veskari, joko Miika Töyräs tai sitten Joonas Partanen. Lisäksi joukkueeseen liittyi talven kohmeessa KaaPossa Kakkosta pelannut Kasper Kylen.

KuPS/Akatemian sarjakausi on lähtenyt käyntiin varsin mallikkaasti. Kolmen pelin jälkeen pisteitä on kasassa 7. kahden kotivoiton (3-2 TP-47 ja 1-0 Hercules), sekä vierastasapelin (1-1 Närpes Kraft) turvin. Maaleja ovat yhden tehneet kukin viisikosta; Matar Dieye, Okko Nenonen, Aatos Tuunanen, Eemil Räsänen ja Samu Koistinen. Maalia on vartioinut kaikissa peleissä Miilo Pitkänen, joka siis pelasi viime viikolla ensimmäisen nollapelinsä aikuisten peleissä. KuPS/Akatemi löytyy sarjasta sijalta 2. Elon sarjasijoitus on 10. ja pisteitä kasassa 3.

SUNNUNTAINA MENNÄÄN JA TERVETULOA KANNUSTAMAAN KAAPUNNIN POIKIA!!!

KuPS Akatemiajoukkueita tukemassa seuraavat yhteistyökumppanit!