10
HEI
18.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

FC Vaajakoski - KuPS Akatemia   2 - 2

Vaajakoski, Jyväskylä. Vaajakoski KK N

FCV ja Akatemia kummelipallottelivat tasapelin!

Keskiviikkoinen Miesten Ykkösen ottelu Vaajakosken Panda-Areenalla tarjosi viihdettä koko pääsylipun edestä, kun kotijoukkue FC Vaajakoski ja vierasjoukkue KuPS/Akatemia päätyivät lopulta 2-2 tasapeliin.

Samettisella ruoholla pelatussa ottelussa varsinkin toisella puoliajalla tapahtumia tuli liukuhihnalta ja enemmän kuin TikTokin skrollauksessa konsanaan. Maalipaikkoja tuli, kaksi niitä nähtiinkin, harhasyöttöjä, tiukkoja kaksinkamppailuja, sekä kirsikkana kakun päälle vierasjoukkueen ulosajo ja kotijoukkueen tuhlattu rangaistuspotku. Lopulta pelin Kummeli-sketsin ohjaajakaksikko, kotijoukkueen valmentaja Antti Neuvonen, sekä vieraiden koutsi Juho, luonnollisesti Neuvonen hänkin, eivät olleet yllättyneitä ottelun etenemisestä. Kuin yhdestä suusta Neuvoset kehuivat alkuun toisiaan, jonka jälkeen alkoi suitsutus kenttäolosuhteista, sekä kelistä. Neuvosista Juho oli jopa hieman runollinen omassa lausunnossaan; "Saimme tehtyä todella hienon tasonkorotuksen henkisesti sunnuntain Boltin vierailusta. Olimme tänään kentällä lauma tiikereitä, jotka eivät antaneet periksi ja jahtasimme punaisia Panda-poikia. Pandat olivat tänäänkin todella hyvä vastustaja ja sarjataulukko hieman hämää heidän tasoaan. Hieman paremmalla onnella FCV löytyisi sarjataulukosta korkeammaltakin. Kuitenkin olen erityisen tyytyväinen keltaisen Tiikeri-joukkueen henkiseen esitykseen. Pallollisesti jäimme toki omasta tasostamme, mutta taistelupiste ehdottomasti tänään. Suuntaus oli parempaan ja nyt on hienoa päästä loppuviikko huilaamaan, kostuttelemaan siimoja ja lataamaan akkuja. Tulossa on kaksi todella kovaa kotimatsia PKKUta ja KPVtä vastaan."

Itse ottelussa vieraat aloittivat maalinteon, kun Mohamad Alsheikh käänsi Oumar Balden riistämän pallon jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin laidan Eemeli Puolitaipaleelle, jonka keskitys löysi maalille nousseen Alsheikhin. Mies pidettiin tiukasti kiinni, jonka jälkeen Kariim Al-Wehliye löytyi takatolpalta ja komea siirto vasempaan alakulmaan, 0-1 22 min. Ottelu näytti kääntyvän vieraiden hallintaan, mutta sitten iski raamikas kotijoukkue. FCV riisti puolestaan palloon, josta palloa pelattiin identtisesti laidan kautta keskelle. Sieltä löytyi punaisten maalikunkku Saboor Salim ja peli tasoihin, 1-1 34 min.

Toiselle jaksolle keltainen Tiikerilauma pisti kaikkensa peliin ja kilometrejä kertyi pelaajien lapikkaisiin. Maalipaikkoja oli molemmissa kenttäpäädyissä, mutta niin kotijoukkueen Vilho Tuokkola, kuin vieraiden Tatu Österlund hoitivat omat tonttinsa loistavasti. Sitten esille nousi vieraiden ja tänään kentän hurjin tiikeri, "Karitala" Kariim Al-Wehliye. Puolitaival löysi toistamiseen Karitalan. Tällä erää kotijoukkueen puolustus pistettiin kahville ja Karitalan vasemman jalan pommi painui oikeaan alakulmaan, 1-2 59 min. Kotijoukkue FCV oli kuitenkin sitkeä kuin 80-kouluruokailun tilliliha, sillä punaisten tasoitus tuli vahvan erikoistilannejoukkueen tavoin kulmapotkusta. Joona Rönkä nikkasi takatolpalta 2-2 tasoituksen 73 min.

Viimeiset kaksikymmentä minuuttia olivat sitten todellista ilotulitusta tilanteiden valossa. Keltaiset kortit viuhuivat, maalipaikkoja tuli kuin sieniä sateella, tolpat kolisivat ja vaajakoskelaisyleisö nautti futiksesta. Kummeli-Neuvoset viittilöivät pelaajiensa suuntaan kuin kapellimestarit konsanaan ja seurajohtaja Koistinen nautiskeli pelistä katsomosta käsin. Koistinen antoikin oman siunauksensa pelaajilleen ja valmennukselle pelin jölkeen antamassa lyhyessö palaverissaan; "Kävimme Juhon ja Masin kanssa hieman speksejä lävitse ja hienosti koutsimme taustavoimineen ovat vieneet Akatemia-toimintaa eteenpäin. Olemme saaneet nostettua tekemisen tasoa ja laatua merkittävästi ja alamme olemaan kiinnostava kohde monelle nuorelle pelaajalle, sillä kyselyitä on tullut ensi kaudestakin. Jahka saamme lisättyä yhteistyökumppaneidemme määrää, niin laiva on hienosti etenemässä. Tämä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, thienoja tekijöitä olemme saaneet mukaamme ja toimisto tekee lujasti duunia."

Keskiviikkoisen pelin voimahahmoja vierailta olivat kaksi maalia viimeistellyt Karitala, hurjan määrän töitä paiskineet Oumar Balde sekä Mohamad Alsheikh ja maalit syöttänyt Eemeli Puolitaival.

Akatemian pelit jatkuvat kahdella kotipelillä, LA 20.7 klo 16.00 kylään saapuu PKKU Keravalta ja LA 27.7 klo 19.00 KPV Kokkolasta. Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta ja hyökkäysvoittoisesta jalkapallosta Keskuskentän Väre Areenalla!!


FC Vaajakoski; Vilho Tuokkola, Niilo Pirttinen(63 min Benno Hanslian), Juuso Sarkkinen, Lennart Voikar(v), Saboor Salim(79 min Veikko Janhunen), Matias Sydänmaa(v), Benjamin Montonen, Kaarlo Rintamäki(v), Miska Verkko(63 min Antti Voutilainen), Joona Rönkä, Matti Liimatainen(v)(68 min Benjamin Simsek(v)..

Vaihdossa; Santtu Toivari, Veikko Janhunen, Benjamin Simsek, Antti Voutilainen, Lauri Suutarinen, Benno Hanslian.

KuPS/Akatemia; Tatu Österlund, Rasmus Tikkanen, Leevi Kohonen(v), Niilo Mattila(v), Aleksi Niskanen(v+v=ua 90+6 min), Joni Kivijärvi(,80 min Tuukka Partanen),Eemeli Puolitaival(80 min Eero Kirjavainen), Oumar Balde, Lenni Paasisalo(46 min Johannes Moilanen), Kariim Al-Wehliye, Mohamad Alsheikh.

Vaihdossa; Juho Saarelainen, Kusti Kärkkäinen, Aapo Karjalainen, Aleksi Koistinen.

FC Vaajakoski - KuPS/Akatemia 2-2, (1-1).

22 min 0-1 Kariim Al-Wehliye (Eemeli Puolitaival)

34 min 1-1 Saboor Salim

59 min 1-2 Al-Wehliye (Puolitaival)

73 min 2-2 Joona Rönkä


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai