KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - JJK Jyväskylä  1 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

KuPS Akatemia ja JJK tasapeliin!

KuPS Akatemia ja JJK kohtasivat sunnuntaina Keskuskentällä Järvi-Suomen derbyssä. Tasainen ottelu eteni vaiheittaisesti molempien joukkueiden hallintajaksojen myötä. Maalitilanteet pysyivät vähäisinä ja kaksinkamppailuja nähtiinkin paljon, joissa sitten otettiin miehestä mittaa rehellisin keinoin. JJKssa peliä tekee edelleenkin mukavalla liikkeellään, sekä pelisilmällään Suomen kentillä kaiken kokenut Mikko Manninen. Kotijoukkueen pelaajisto oli kuitenkin terävänä Mannisen, sekä muun Kettu-lauman kanssa. Avausjakson vaarallisin tilanne tuli jakson loppupuolella, kun A-P Kesosen laukaus kimposi Akatemian maalin ylärimasta ylöspäin, joskin torjuntavuorossa ollut Tatu Österlund oli tilanteessa hyvin mukana. Österlund esiintyi pelissä edukseen peittäen JJKn vaaralliset maalipaikat kropallaan, sekä ohjaten keltamustien pelaamista. Puoliajalle maalittomissa tasalukemissa. Kentällä nähtiin kaiken kukkuraksi jäniksenpoikanen, jonka onnistui löytää kentän laidan portti, josta tie vapauteen alkoi.

Toiselle jaksolle pelin kuva pysyi samankaltaisena. JJKlle avautui muutama paikan puolikas jotka Österlund selvitti. Paras paikka siunaantui kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta tällä erää Mohamad Alsheikh pisti kehoaan pallon edelle estäen varman JJK-maalin syntymisen. Sen sijaan kotijoukkueenkin hyökkäyspelaaminen kohentui sen verran, että paikkoja alkoi syntymään Jonne Urosen maalille. Sitten, näppärien syöttöjen jälkeen pääsi Oumar Balde keskittämään vapaasti löytäen takatolpalle nousseen Lauri Sahimaan. Tyylikäs pusku vasempaan yläkulmaan vei keltamustat 1-0 johtoon 62 min. Maalinsa jälkeen kotijoukkue yritti iskeä lopullista niittiä JJKn peliin siinä tällä erää kuitenkaan onnistumatta. Sen sijaan JJKn nopea vastahyökkäys tuotti läpisyöksyn, jossa Akatemian puolustus joutui rikkomaan JJKn hyökkääjää rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun pisti sisään Garcia Ferreira parisen minuuttia ennen ottelun loppua, 1-1 85 min. Lopussa molemmat joukkueet yrittivät saada vastustajansa päänahkaa ja kotijoukkueen kulmapotkussa palloa pysäytettiin kädellä, mutta tällä erää siinä ei nähty rikettä syntyneen, joten pisteet tasattiin veljellisissä merkeissä.

Juho Neuvonen oli tyytyväinen peli-ilmeeseen; "Olimme tänään mentaalisesti ja fyysisesti hyvin mukana pelissä. Vastustaja oli laadukas Ykkösen joukkue, joten täysi päivätyö meiltä ja pistekin oli arvokas. Toki lopussa vastustajan tullut tasoitus harmittaa, mutta isossa kuvassa se lienee ollut oiketettukin. Meillä on tiukka tahti ollut peleissämme ja olemme saaneet parannettua selkeästi pelaamistamme. Puolustuksemme on tiivistynyt ja olemme saaneet syvyyttä hyökkäyspelaamiseemme. Kaverit olivat hienolla asenteella ja jalalla pelissä, isot kiitokset kaikille!!! Nyt palauttelut, tankkaukset ja keskiviikon peliä varten valmistautumaan. Silloin on iso haaste ja mahdollisuus Atlantista vastaan."

Akatemian miehet matkustavat Savon Linjan kyydillä keskiviikkona Helsinkiin Atlantiksen vieraaksi. Taulukon 2.sijalla majaileva Atlantis on kivikova nippu, jonka kanssa kuopiolaiset ovat olleet pulassa viime vuosien peleisään. Nyt olisikin hieno mahdollisuus muuttaa tuota tilastoa, kun alla on neljä peräkkäistä tappiotonta peliä. Atlantis hävisi hieman yllättäen kauden avaustappionsa lauantain vieraspelissään PKKUlle, mutta tilastot ja tuloskunto kertovat pukinmäkeläläisistä jotain muuta.

KE 12.6 klo 19.00 Atlantis FC vs KuPS/Akatemia Algeco Areena.

KuPS/Akatemia; Tatu Österlund, Tatu Hukkanen, Niilo Mattila(v), Eemeli Kauppinen, Jaakko Hanhineva, Oumar Balde(v), Lauri Sahimaa(81 min Eelis Varis), Eemeli Puolitaival(64 min Kariim Al-Wehliye), Niko Kivijärvi, Mohamad Alsheikh(v), Pyry Lampinen(81 min Joni Kivijärvi).

Vaihdossa; Miilo Pitkänen, Veeti Heiskanen, Kusti Kärkkäinen, Rasmus Tikkanen.

JJK; Jonne Uronen, Otto Huttunen(v), Mikko Manninen(v)(74 min Aatu Manninen), Alex Ciriaco, Shirmaan Osso(v), Antti-Pekka Kesonen(74 min Eetu Venäläinen), Lauri Rutanen(63 min Robin Saastamoinen), Mika Mahlamäki, Juho Luoma, Garcia Ferreira, Joona Lahdenmäki.

Vaihdossa; Jerry Kananen, Berat Akdogan, Chuya Uwano, Elias Ettanen.

KuPS/Akatemia - JJK 1-1, (0-0).

63 min 1-0 Lauri Sahimaa (Oumar Balde)

85 min 1-1 Garcia Ferreira rp.