30
TOU
18.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - FC Vaajakoski  5 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

Torstaina Järvi-Suomen Derby!

Keskuskentällä pelataan Miesten Ykkösen 8.sarjakierroksen ottelu tuttujen joukkueiden kesken, kun KuPS/Akatemia isännöi FC Vaajakoskea. Lukuisina menneinä kausina joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan varsin veljellisillä väleillä tiukasti toisistaan kentällä mittaa ottaen, mutta matsien jälkeen toisiaan kunnioittaen. Otteluja on alettu siten nimittää reilun vuosikymmenen ajan "Järvi-Suomen Derbyiksi".

Viime kauden päätteeksi molemmat joukkueet nousivat kabinettipäätöksellä Kakkosen C-lohkosta Ykköseen. FCV koki kitkerän nousukarsinta tappion PKKUlle yhteismaalein 4-5, mutta loistokas sarjakausi 2023 ja siinä saavutettu toinen sija toivat paikan Ykkösessä.

Kausi Ykkösessä on ollut molemmille joukkueille pelillisesti uusi haaste ylöspäin ja vierasjoukkue FCVlle se on ollut pisteiden puolesta kinkkisempi. 7 kierroksen jälkeen joukkue löytyy sarjataulukon sijalta 12. kolmella pisteellään, maalisuhteen ollessa 8-18. Ainoan voittonsa ja kolme pistettä on tullut PKKUta vastaan lukemin 4-3. Valmentaja Antti Neuvosen johdolla joukkue pelaa kuitenkin viihdyttävää ja eteenpäin vievää jalkapalloa, joten erityisen tarkkoina keltamustat saavat vieraidensa kanssa olla. Maalintekijöinä ovat olleet Benjamin Simsek (3 maalia), Joel Pasanen (2 maalia), Genc Kovaci & Miska Verkko & Matias Sydänmaa (1 maali kukin). FC Vaajakosken kauden aloitus on ollut haastava, sillä joukkue on kohdannut kovat Atlantiksen, KPVn ja OLSn, joista ei ehkäpä etukäteen ollut odotettavissa liikaa pisteitä. Sen sijaan jokainen ottelu on ollut tiukka, joten pistelaarissa voisi olla niitä nykyistä enemmänkin.

Kotijoukkue Akatemia on palautellut itseään kahden pidemmän reissupelin jäljiltä, joten nyt onkin edessä kolme peräkkäistä peliä kotoisella Keskuskentän Väre Areenalla. Bingon pyörittäjä Juho Neuvonen oli tyytyväinen KPV-pelin toiseen puoli-aikaan, sekä RoPS-ottelun antiin pois lukien ensimmäistä 20 minuuttia. "Olemme näyttäneet nyt näissä kahdessa ottelussa, että pelaamme oikealla sarjatasolla, kun vain oma keskittymisemme ja huolellisuutemme nousevat samalle tasolle. Pelillisesti pärjäämme peleissämme, mutta teemme oman pelaamisemme aivan liian haastavaksi ja energiaa kuluttavaksi, sekä helpotamme vastustajiemme pelaamistamme hävyttömän paljon tekemisillämme. Tämä on kuitenkin oppimisprosessi ja olemme edelleenkin loistavalla tielle kehittyäksemme paremmiksi futareiksi. Uskallamme tehdä isoja ja hyviä asioita peleissämme ja olemme opiskelleet tilanteita, joissa ajamme itsemme turhan haastavaan paikkaan. Näitä pyrimme nyt korjaamaan, niin tuloksetkin alkavat paranemaan.", päätteli karaoke-isäntä Neuvonen.

FC Vaajakoski pelin huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi Niilo Mattila, joskin viime pelistä uupuivat Leevi Kohonen, sekä Elias Salminen jotka ovat nyttemmin taas käytettävissä. Hyökkäysosaston pelaajistoa on kierrätetty myös edellisissä peleissä ja pelaajien vireystilaa seurataan siten, että torstaina olisivat virkeimmät pelaajat käytettävissä.

Paikalla on tuttuun tapaan KuPS-kioski ja lippuluukulta voit ostaa itsellesi tai tuttavallesi Akatemia-kausarin (75 e kpl)!!!

TORSTAINA 30.5 klo 18.00 KuPS/Akatemia vs FC Vaajakoski Keskuskentän Väre Areenalla!!!

TERVETULOA!!!

BANZAI!!!

Ottelussa toimivat pallohenkiköinä KuPS Ahmat/Oravat/Kobrat v. 2013-2014 syntyneet, sekä esittäytymässä ovat lisäksi Kobrat v. 2015-2017 syntyneet!!!

FC Vaajakosken joukkueesta lisää täältä; https://www.fcvaajakoski.com/uutiset/edustusjoukku...

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai