Voittoisa turnaus Vierumäellä
3.8.2020 10:46 Uutiset / E10

Viimeinen lukko

Joukkueemme matkusti perjantaina Vierumäelle Kuusysin järjestämään 2010-syntyneiden poikien turnaukseen. Meidän pojat oli jaettu kahteen joukkueeseen, joista keltainen osallistui kilpasarjaan ja musta osallistui haastesarjaan. Turnaukseen lähtiessä kaikilla oli hieman jännittynyt olo, olihan tämä ensimmäinen turnaus, jossa pojat majoittuivat vain joukkueenjohdon ja valmennuksen kanssa, eivätkä omat vanhemmat olleet matkalla joukkueen mukana. Ottelut turnauksessa jakaantuivat niin, että perjantaina oli yksi ottelu molemmilla joukkueilla ja lauantaina kolme. Sunnuntaina pelattiin sitten "loppusarjat" (2 ottelua) ja saatiin selville lopulliset sijoitukset.

Perjantaina ensimmäisenä oli molemmilla joukkueilla vastassa Kuusysin joukkueet. Nämä pelit olivat oikeastaan ohitse jo ennen kuin ehtivät alkaakaan. Meidän molemmat joukkueet laittoivat syöttörallin pyörimään ja Kyykän polvilleen. Tuloksena oli keltaiselle joukkueelle 14-0 voitto ja musta laittoi vielä parilla maalilla paremmaksi voittaen oman ottelunsa 16-0. Ensimmäisen ottelun jälkeen tunnelmat olivat siis katossa ja peli jälkeen olikin mukava käydä koko joukkueen pikaisella palauttavalla uinnilla majoituksemme "takapihalta" löytyneessä lammessa.

Lauantaina edessä olivat mustalla joukkueella ottelut Äänekosken Huimaa, Gnistan Esiakatemia 2 ja FC Honka keltainen 2 -joukkueita vastaan. Ensimmäisessä pelissä musta-joukkue jatkoi siitä mihin edellisenä iltana oli jäänyt. Tuloksena oli 12-1 voitto Äänekosken Huimasta. Tuloksien perusteella mietimme jo, että olisikohan mustankin joukkueen pitänyt osallistua kilpasarjaan... Seuraavassa ottelussa iltapäivällä vastaan tuli Gnistan Esiakatemia 2 -joukkue. Ottelu olikin alkusarjan tiukin, mutta voittokulku jatkui silti numeroin 4-0. Viimeisessä lauantain pelissä vastassa olivat FC Honka Keltainen 2 -joukkueen pelurit ja jännitettävänä oli, saataisiinko Jeren taakse tehdyt maalit pidettyä yhdessä. No saatiinhan ne, tuloksena 5-0 voitto ja alkulohko oli "taputeltu" hienosti!

Keltaisen joukkueen lauantain vastustajat olivat KäPa City, FC Honka musta ja TPV. Ensimmäinen ottelu KäPa Citya vastaan paljastuikin alkusarjan tiukimmaksi meidän joukkeiden osalta ja tuloksen oli "vain" 2-0 voitto. Ottelu oli meidän poikien hallintaa, mutta viimeiset ratkaisut kaipasivat vielä hiukan terävyyttä. Toisessa pelissä puolilta päivin vastaan asettui FC Honka musta. Tämäkään ottelu ei ollut ihan helpoin, vaikka pallonhallinnallisesti pojat olivatkin selkeästi "niskan päällä" ja lopputulokseksi saatiin 3-1 voitto. Lohkovoitto oli siis melkolailla varmistettu näillä peleillä, mutta illalla edessä oli vielä ottelu TPV:tä vastaan. Tämän ottelun pojat hoitivatkin kunnialla kotiin ja tuloksena oli 5-0 voitto.

Sunnuntaina oltiin siis kamppailemassa molempien joukkueiden osalta turnauksen voitosta. Keltaisella joukkueella vastassa jatkolohkossa olivat EPS Akatemia punainen ja GrIFK Wales -joukkueet. Mustalla taas ykkösten jatkolohkoon selvittivät tiensä meidän lisäksi TPV punainen ja EPS Akatemia valkoinen.

Ensimmäisenä keltainen pääsi EPS akatemia punaisen kimppuun. Ottelu oli tasaista vääntöä alusta alkaen ja loppua kohti alkoi näyttämään siltä, että kyseessä olisi "klassinen yhden maalin peli". EPS Akatemia punainen onnistui maalin tekemään muutama minuutti ennen loppuvihellystä, olisiko ottelu siis EPS:n?? No ei ollut, noin reilu minuutti ennen loppuvihellystä pojat saivat hyvän paineen EPS:n päätyyn ja ees taas pomppineesta pallosta tasoituksen aikaiseksi. Edessä siis pilkut, joilla oli mahdollisuus saada toinen piste plakkariin. Edessä 3 laukojaa alkuun, jonka jälkeen pari kerrallaan. Molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisten kolmen laukojan osalta kertaalleen, mutta neljännessä parissa EPS sai maalin aikaiseksi ja me emme. Tuloksena siis tappio rangaistuspotkuilla. Ennen meidän toista peliä, ehtivät EPS ja GrIFK pelata oman ottelunsa, jossa GrIFK otti 1-0 voiton. Edessä oli siis turnauksen viimeisessä ottelu, jossa vastaan tuli sitten GrIFK Wales -joukkue. Panoksena turnauksen voitto, eli voitolla mestariksi ja häviöllä kolmanneksi. Pojat olivat selkeästi sisuuntuneet kuultuaan EPS:n ja GrIFK:n ottelun tuloksen ja laittoivat alusta alkaen syötöt napsumaan hienosti omille, eikä GrIFK saanut ottelussa juurikaan palloa itselleen, saati sitten paikkoja maalintekoon. Tuloksena ottelusta oli 3-0 voitto ja turnauksen mestaruus!!!

Mustalla ensimmäisenä vastustajana jatkolohkossa oli TPV punainen. Ottelu oli tasaista vääntöä ja TPV:ltä hieman välissä jopa varsin kovaa peliä. Maalitilanteita saatiin jokunen, mutta maaliin asti ei varsinaisella peliajalla palloa saatu. Tässäkin siis edettiin rangaistuspotkukilpailuun. Ja jälleen oltiin tasaisissa merkeissä, mutta mustan joukkueen maalivahti Jere, otti pari tärkeää torjuntaa ja rangaistuspotkuista saatiin voitto meille 2-1 lukemin. Toisena edessä oli ottelu EPS Akatemia valkoista vastaan, joka oli omassa ottelussaan voittanut TPV:n 7-1. Odotettavissa siis olisi tiukkaa taistoa turnauksen voitosta. Ja tiukkaa taistoa tuli. EPS meni ottelussa 1-0 johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta meidän pojat saivat kuitattua johdon kuitenkin varsin nopeasti. Tämän jälkeen molemmat hakivat ratkaisevaa voittomaalia tosissaan, mutta eivät kuitenkaan saaneet sitä aikaiseksi, joten edessä oli jälleen jännittävät rangaistuspotkut. Ja mitäs sitten..... No Voittohan sieltä saatiin haettua, ja kahdella rangaistuspotkuvoitolla vietiin turnaus nimiimme. Tuplasti siis kultaa!!

Turnaus sujui siis kaikinpuolin mallikkaasti ja tulostakin tuli. Tästä onkin hyvä jatkaa treeniä pari viikkoa, jonka jälkeen edessä odottavat Helsingin kirkkaat valot Pingviini Cup 2020. Turnauksesta löytyy enempi kuvia meidän Facebook sivuilta ja osasta otteluista videot Youtubesta meidän KuPS2010-kanavalta.

BANZAI!


   
Lisää uutisia
KuPS ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat