KuPS Erkkaryhmä - soveltava futis Kuopiossa kaipaa lisää toimijoita
2.10.2020 10:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Aktiivinen joukkue etsii vastuuvalmentajaa ja joukkueenjohtajaa.

KuPS Erkkaryhmä pelaa soveltavaa jalkapalloa, eli erityisryhmien lähtökohdista lähtevää futista ja talvikaudella pelataan futsalia. Jalkapallossa kilparyhmän taso on B-taso (Tasot A – D) ja lisäksi pelataan SOFT sarjan jalkapalloa harrastetasolla. KuPS ryhmän ikähaitari on laaja, 16 -vuotiaasta aina 50 vuotiaisiin pelaajiin – kaikkia kuitenkin yhdistää rakkaus lajiin ja jalkapallon harrastamiseen. Vaikka tällä hetkellä painopiste on ollut aikuisissa urheilijoissa, on tavoitteena ollut lisätä toimintaa myös aloittamalla lasten soveltavan jalkapallon ryhmä.

Erityistä tukea tarvitsevien jalkapalloilijoiden liikunnalla tarkoitetaan toimintaa, joka vaatii soveltamista ja erityisosaamista sekä valmennukselta että taustoilta. Tavoitteena on lisätä vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai toimintarajoitteisten lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua urheiluseuratoimintaan jalkapallon parissa.

”Erkkaryhmän harjoituksiin on aina upea mennä, pelkkää puhdasta hyvää mieltä puolentoista tunnin ajan ja koko ajan kehittyvää osaamista on ilo seurata”, toteaa KuPS erkkaryhmän valmentaja Kirsi Nummela. ”Valmennukseen osallistuu hienosti pelaajavalmentajia, koko ryhmän sitoutuminen on todella motivoivaa ja ryhmässä pelaa pelaajia, joilla on jo vuosien kokemus jalkapallon pelaamisesta.” Joukkueessa on yli 20 pelaajaa, joukkue harjoittelee 2 kertaa viikossa.

Joukkue kaipaa nyt taustahenkilöitä, jotta toiminta voidaan mahdollistaa vielä jatkossakin. Joukkueen nykyisen valmentajan työ- ja futsalin puolen harrastuskuviot vievät hänet Jyväskylään ja joukkueenjohtajan paikka on myös täytettävänä. Joukkueen huoltotehtävistä vastaavat ansiokkaasti ryhmän jäsenet, mutta heidänkin ohjaaminen kuuluu joukkueenjohtajalle.

”Ryhmä kaipaa oman tasonsa mukaisia taidollisia haasteita, mutta painopiste on liikkumisessa ja pelaamisessa, iloisessa yhteisessä tekemisessä”, linjaa Nummela valmennuksen tavoitteita. ”Pelaajavalmentajana toimivan Timo Vuosmaan panos on todella arvokas joukkueen pelaamisen kehittäjänä ja treenien vetäjänä ja Timolle haetaan nyt työparia jatkoon joukkueen vastuuvalmentajana.”

Joukkueen joukkueenjohtajan tehtävä vaatii erityisryhmäosaamista. Turnauksia pyritään pelaamaan vuosittain 3-4 kpl (normaalivuoden aikana, kulunut kausi oli poikkeus) ja ne työllistävät normaalien matkajärjestelyiden osalta ja joukkueenjohtajan on myös toimittava reissuissa matkanjohtajana. Joukkueenjohtaja tekee työtään suoraan pelaajien kanssa, pelaajat ovat aikuisia, mutta pitää huolen myös sidosryhmäyhteistyöstä asumisyksiköihin ja muihin tarvittaviin tahoihin.

Joukkueen valmentajan ja joukkueenjohtajan tehtävistä antaa lisätietoja Kirsi Nummela kirsi.nummela@futsal.fi / 044 5292126

tai KuPS harrastepäällikkö Aleksi Partanen aleksi.partanen@juniorikups.fi / 045 8051543

Jos kiinnostus heräsi olla mukana toiminnassa, niin otahan rohkeasti yhteyttä joko Kirsiin tai Aleksiin.

BANZAI !


   
Lisää uutisia
KuPS ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat