Saija Lehtimäki KuPS:n uusi tyttöjen talenttivalmentaja!
SeuraJulkaistu: 04.11.2021 14.30

Saija Lehtimäki KuPS:n uusi tyttöjen talenttivalmentaja!

Saija Lehtimäki on valittu KuPS:n tyttöjen nuoruusvaiheen talenttivalmentajaksi.
Hänen päävastuu ikäluokat ovat 12 – 14 vuotiaat tytöt ja hän aloittaa valmentajan tehtävät tammikuun 2022 alussa.
On ilo saada erittäin hyvä vahvistus tyttöjalkapallon kehittämiseen KuPS:n organisaatioon.

Tervetuloa Saija KuPS:iin ja Kuopioon, Banzai!


Jalkapallo on minulle ollut elämäntapana pienestä tytöstä asti. Omien pelivuosien jälkeen siirryin valmennustehtäviin oman lapseni kautta. Valmennustyö alkoi kiinnostamaan ja vei mennessään. Samalla tiellä ollaan edelleen vuosikymmen myöhemmin!

Tarinani valmentajana jalkapallon parissa alkoi reilu kymmenen vuotta sitten oto-valmentajana HJK:n junioripuolella. Aika oli arvokasta ja valmentajana toimiminen alkoi tuntua omalta jutulta. Muutin perheeni kanssa Helsingistä Itä-Suomeen Punkaharjulle.
Siellä minulle tarjoutui mahdollisuus toimia päätoimisena nuorisopäällikkönä STPS:ssä. Savonlinnassa vietettyjen valmennusvuosien aikana olin mukana Palloliiton helmari- ja aluetapahtumien valmennustehtävissä sekä toimin Itä-Savon koulutusvastaavana.
Seuraavana matka jatkui Espooseen ja EBK:hon. Siellä työtehtävinä on ollut muun muassa naisten, B-tyttöjen ja seuran taito- ja aamuvalmennukset sekä valmentajien koulutukset.
Tammikuussa 2022 aloitan myös TU16 Suomen maajoukkueen valmennustiimissä, tämä projekti tukee hyvin tulevia työtehtäviäni myös KuPS:ssa.

Valmennustyön ohella olen opiskellut liikunnan, ja lasten valmennuksen ammattitutkinnot sekä käynyt lajiliiton koulutuksia C+ asti. Valmentajien kouluttajana olen toiminut Itä-Suomen sekä Espoon alueella. Koulutus pätevyys minulla on UEFA C:hen asti. Parhaillaan opiskelen toisella vuosikurssilla Lapin AMK:ssa Palloliiton jalkapallovalmentajille suunnatussa liikunnan ohjaajan AMK-koulutuksessa. FIFA Women´s Development Program- apurahan myötä, myös UEFA B -koulutus alkoi tälle syksylle.

Työn, koulutusten ja kokemusteni kautta olen löytänyt oman suunnan valmentajana, jota kohti teen töitä ahkerasti päivittäin. Työskennellä motivoituneiden nuorten pelaajien kanssa. Innostaa, kehittää sekä auttaa heitä kohti omaa huippuaan. Olen innoissani tulevista työtehtävistä KuPS:ssa ja samalla kiitollinen tästä mahdollisuudesta.
KuPS on toimintaympäristönä laadukas, kehittyvä ja organisaatio on hyvin hoidettu. Odotan jo yhteistyötä ilolla seuran toimihenkilöiden, valmentajien ja ennen kaikkea pelaajien kanssa. Teen parhaani KuPS perheessä, jotta saamme tyttöfutiksen nousemaan idästä kohti Suomen huippua!

Nähdään kentällä

Saija Lehtimäki