Mari Savolainen KuPS ry:n Akatemiajohtajaksi!
SeuraJulkaistu: 29.09.2023 07.00

Mari Savolainen KuPS ry:n Akatemiajohtajaksi!

Mari on toiminut jalkapallovalmentajana useita vuosia, useissa eri tehtävissä. Hän on toiminut kolme viimeisintä vuotta HPS:n valmentajana Kansallisessa Liigassa ja joista kaksi viimeistä kautta päävalmentajana. Hän toiminut myös Palloliitossa eri tehtävissä mm. Naisten maajoukkueessa vuoden 2022 EM-kisoissa tarkkailijana ja aiemmin kahden vuoden ajan 2004 syntyneiden maajoukkueen valmentajana ja kolme vuotta Etelän aluevalmentajana. Aikaisempaa valmentajakokemusta on kertynyt HJK:n organisaatiosta kymmenen vuoden ajalta.

Mari on jo vuosien ajan kehittänyt ja kouluttanut itseään määrätietoisesti. Tällä hetkellä hän suorittaa UEFA Pro – valmentajalisenssiä. Hän on valmistunut Lapin ammattikorkeakoulusta Palloliiton yhteistyölinjalta Liikunnanohjaaja AMK -tutkintoon ja erikoistuin opinnoissani jalkapallovalmentajaksi kesäkuussa 2023. Lisäksi hän on ollut mukana 18 kuukauden ajan UEFA:n valmentajamentorointiohjelmassa, jossa hänen mentorina on toiminut Englannin legendaarinen päävalmentaja Hope Powell. Tässä mentorointiohjelmassa on ollut mukana valmentajia ympäri Eurooppaa, heidän kanssaan kokemusten vaihtaminen on tuonut valtavasti lisää ymmärrystä kansainvälisen jalkapallon kehityksestä.

”Kuopioon saapumisesta olen todella innoissani. Pääsin tapaamaan etukäteen valmentajia, joiden kanssa tulen työskentelemään. Päätökseeni eniten vaikutti työympäristön tunnelma ja tahtotila. Jokainen tekee kovasti töitä seuran kehittymisen eteen ja tällä hetkellä Akatemiatoiminnalla on valtavat mahdollisuudet ottaa isoja askeleita eteenpäin. Mahtava päästä työskentelemään osaavien valmentajien kanssa ja päästä tutustumaan uusin ihmisiin Kuopiossa”, kommentoi Mari Kuopioon saapumistaan.

Mari aloittaa Akatemiajohtajan tehtävässä 1.11.2023.

Tervetuloa Mari Kuopioon!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai