1
LOK
11.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Kakkonen

KuPS Akatemia - FC Vaajakoski  1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Runkosarjan viimeinen kotipeli, "Järvi-Suomen brunssiderby" Väre Areenalla!

Akatemian miesten joukkueen runkosarjan viimeinen kotipeli pelataan sunnuntaina 1.10 poikkeuksellisesti klo 11.30 alkaen. Illalla Keskuskentällä pelataan tiukasti Veikkausliigan pisteistä klo 18.00 ja sitä ennen Naisten joukkue pelaa puolestaan Suomen Cupin finaalissa klo 15.00, joten jokainen ottelu on katsottavissa näillä klo-aika järjestelyillä. Kaikkia näitä pelejä pääset seuraamaan saapumalla Väre Areenalle, jossa Paitsion suurelta kuvaruudulta näytetään Naisten Cupin finaalia ennen illan Veikkausliigapeliä.

Akatemia sai katkaistua edellisessä pelissään kolmen pelin tappioputken TP-47:n vieraana 0-2 lukemin. Maaleista vastasi kaksikko Niko Kivijärvi - Matias Siltanen, jotka ovat kantaneet suurta roolia keltamustien väreissä kuluvalla kaudella. Kylään sunnuntaina saapuu tulikuumassa vireessä oleva FC Vaajakoski. Sarjataulukossa kuopiolaisten edellä 2 pistettä oleva joukkue on pelannut vahvan kauden. Tappioita on ainoastaan kolme, joista kaksi oli heti kauden alkukierroksilla (0-1 GBK, 1-2 RoPS) ja viimeisin reilun kolmen kuukauden takaa, (1-0 OLS). Nyt alla on 12 peräkkäistä ottelua ilman tappion karvasta kalkkia, joiden turvin joukkue taistelee noususta Ykkösliigaan / Ykköseen. Maalintekijöiden rintama on tasainen, joista esille nousevat pitkänhuiskea Matias Sarlin (10 osumaa), sekä 5 maalin Saboor Salim & Matias Sydänmaa. Maaleja FCV on päästänyt selkeästi vähiten sarjassa, 16 osuman verran, joten puolustustyöskentely nousee vahvasti esille. Antto Mikkonen on saanut vastuuta ja siihen nuorukainen on vastannut erinomaisen hienosti. FCVn viiden edellisen pelin saldona on 2 voittoa (2-0 OTP, 3-0 Elo) sekä 3 tasapeliä (1-1 ViFK, 1-1 OLS, 4-4 JBK).

Akatemian pelikausi on myöskin ollut vahva. Hieman rosoisen talven jälkeen on joukkueen pelaaminen lähtenyt varsin hyvään liitoon, joka on kestänyt läpi pelikauden. Edellisessä pelissään joukkue paransi selkeästi otteitaan aikaisempiin peleihin viitaten, joten luvassa on varmasti tasainen peli sunnuntai aamupäivällä. Akatemian pelaajistossa on nähty muutoksia pelistä toiseen, mutta pelaamisen taso on säilynyt kauden edetessä varsin hyvällä tasolla. Runkopelaajista Miilo Pitkänen on kantanut upeasti torjuntavastuun, samoin puolustuksen johtajana Eemil Räsäsen panos pelistä toiseen tuo turvaa keltamustille. "Ikämiehistä", -02 syntynyt Samu Koistinen jaksaa tehdä töitä pelistä toiseen. Joukkueelta löytyy leveyttä kärkipelaajistoon ja heiltä myöskin kaivattua liikettä, jolla vastustajan puolustukseen saadaan painetta ja kiirettä puolustukseen. Pelit ovat olleet yleisöystävällisiä, niiden hyökkäysorientoituneen pelaamisen johdosta, jota valmennuskin haluaa pelaajiltaan nähtävän. "Haluamme pyrkiä voittamaan pelejämme hyökkäämisen kautta. Toki, emme mitään hurlumheitä ole pelaamassa, mutta tarkoituksenamme on kehittää ja uskalluttaa pelaajiamme hyökkäämään, sekä pitämään palloa. Siten saamme kehitettyä heitä ylemmille sarjatasoille, sekä Suomifutista eteenpäin. Uskallusta, sekä oikeanlaista itseluottamusta pelitilanteissa", valmennuksesta Severi Vielma avaa ideologiaansa.

Akatemian viiden edellisen pelin saldona on 2 voittoa (2-0 TP-47, 3-0 OLS), sekä 3 tappiota (0-5 GBK, 1-2 OTP, 0-2 ViFK). Joukkueen runkosarjan sijoitus on tällä hetkellä 3. ja vain kaksi pistettä FCVtä jäljessä. Runkosarja päättyy SU 8.10 RoPSn vieraana, jonka jälkeen Akatemian ja FCVn pelikaudet jatkuvat Ykkösliigan tai Ykkösen pudotuspeleillä. Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin ja tuolloin molemmat maalit nähtiin avauspuoliajalla Akatemian Eero Kirjavaisen, sekä FCVn Niilo Pirttisen toimesta.

KuPS/Akatemia vs FC Vaajakoski SU 1.10 klo 11.30 Keskuskentän Väre Areenalla, TERVETULOA!!!

Otteluun liput 5 e.

Pääset peliin VELOITUKSETTA KuPSn kausikortilla tai KuPS vs SJK pelin pääsylipulla!!!

Mikäli nyt jostain syystä et pääse paikan päälle, niin peliä voit seurata Livekset Youtube-kanavan kautta;

KuPS Akatemiajoukkueita tukemassa tällä kaudella!

BANZAI!!!

Tilastot

1 - 2

FC Vaajakoski
(0-0)
53'MaaliHäkkinen Rasmus
79'MaaliSaarikko Jimi
94'MaaliSiltanen Matias

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai