P17 / 3, P17 Kakkonen

KuPS 3 - KuPS/2  2 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

KuPS B3 vahvempi paikallisderbyssä

Perjantaina 9.6. oteltiin kauden toinen virallinen paikallisottelu KuPS B3:n ja KuPS B2:n välillä. Ottelu oli Itä Kakkosen kevään toisen kierroksen ottelu ja panoksia riitti vielä molemmille joukkueille. KuPS B3 tavoitteli sarjapaikkaa Itä Kakkosessa myös syksylle ja KuPS B2 pyrki puolestaan varmistamaan Ykkösen karsintapaikan sekä hakemaan kotietua mahdolliseen karsintaotteluun.

KuPS B3 joutui otteluun jälleen hieman muuttuneella rosterilla, kun pelaajia oli eri syistä toipilaana. Joukkue joutui turvautumaan muutamiin B4- sekä C15 -joukkueiden apuihin. Muun muassa maalilla debytoi 08-ikäinen Väinö Ijäs.

Ottelu alkoi B3:sen osalta varsin hyvin ja aktiivisesti. Heti alussa joukkue sai luotua muutaman kulma- ja laukaisutilanteen B2:sen päätyyn. Niitä ei kuitenkaan onnistuttu maalia tekemään. Sitten joukkueen avauspeli alkoi takkuamaan ja B2 sai kuin lahjaksi kolme-neljä varsin vaarallisen näköistä tilannetta. Tilanne säilyi kuitenkin maalittomana. Loppu jakso oli varsin tasaista pelaamista, jossa molemmilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa 0-0.

Toisen jakson alku lähti B3:lta käyntiin hyvin, kun noin minuutin pelin jälkeen maalivahdin pitkä avaus jäi pomppimaan keskialueelle, josta TJ otti pallon, harhautti vastustajan puolustajan päästen antamaan toppareiden väliin murtavan syötön. Tommi eteni rangaistusalueen kulmaan, jossa vastustajan toppari sai estettyä etenemisen pallon jäädessä vapaaksi. Juho ehti palloon, mutta saminen toppari joutui kampittamaan Juhon. Pallo vietiin pilkulle, josta Juho ampui tilanteeksi 1-0.

Avausmaalin jälkeen jakso eteni suht tasaisesti. Molemmilla oli jälleen muutamia paikkoja. B2 sai muun muassa puolittaisen läpiajon hieman huonon tilanteen luvun ja ajoituksen seurauksena. Pallo vieri kuitenkin hieman vastaan tulleen Väinön sekä maalin ohi. Ottelun 66. minuutilla B3 avasi peliä vasemmasta laidasta. Pallo pelattiin Juholle, joka haastoi B2-puolustajan laidassa ja ajoi suoraviivaisesti kolmen vastustajan keskeltä kohti rangaistusaluetta. Eteneminen päättyi rikkeeseen, josta tuomari vihelsi pallon toistamiseen 11 metriin. Tatu Savolainen ampui pallon toistamiseen verkkoon ja tilanteeksi 2-0.

Viimeistään tämä pakotti B2:sen reagoimaan ja nostamaan riskitasoa. B2 saikin 68.minuutilla vaarattoman näköisen sivuvaparin, joka annettiin korkeana taka-alueelle, jonne purjehti vastustajan toppari. Hän pääsi jatkamaan varsin vapaasti pallon kohti maalia. Väinö oli tilanteessa hyvin mukana, mutta pallo vieri tolpan kautta maaliin. Tilanteeksi 2-1. Viimeisen reilun 10 minuuttia B2 painoi peliä B3:sen päätyyn, mutta lisämaaleja ei nähty.

Näin KuPS B3 otti tärkeän voiton. Joukkue pelasi sitoutuneesti ja kovalla asenteella. Sarjapaikan varmistaminen syksyn Kakkoseen jäi tekemättä, koska jäljellä olevissa otteluissa on vielä teoreettinen mahdollisuus JIPPOlla sekä PK-37:lla nousta tasapisteisiin KuPS B3:n kanssa. Mikäli B2 voittaisi ensi viikolla JIPPOn varmistuisi samalla B3:sen sarjapaikka. Mutta kaikki on vielä omissa käsissä, kun viimeisessä ottelussa kohdataan PK-37.

KuPS B2 taisi tappiosta huolimatta kuitenkin varmistaa Ykkösen karsintapaikan, kun keskinäisten otteluiden maaliero kääntyisi joka tapauksessa B2:sen eduksi yhden maalin erolla, jos vertailuun päädyttäisiin.

Onnittelut B2:lle! Nyt vaan porrasta ylemmäs.

Tilastot

2 - 1

KuPS/2
(0-0)
42'MaaliVäänänen Juho
66'MaaliSavolainen Tatu
68'MaaliJuntunen Mico
78'VaroitusVäänänen Juho