10
ELO
19.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - RoPS  1 - 2

Kuopio, Väre Areena TN

Pisteet Napapiirille!!

Miesten Ykkösen 19 sarjakierrosta päätettiin lauantai-iltana Kuopion Keskuskentällä KuPS Akatemian ja RoPSn kesken. Sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla olleet joukkueet esittivät todella vauhdikkaan avausjakson, jossa mentiin kentän päädystä päätyyn ja maalipaikkoja syntyi kuin sieniä sateella. Maalitehtailun aloitti kotijoukkue, kun viime peleissä nousukuntoaan väläytellyt Johannes Moilanen vapautti pienellä siirrolla vasemman laidan pelikaverinsa Rasmus Tikkasen. Tikkasen lapikas lauloi iloisesti maalisävelmää, kun vasurikuti painui RoPS-maalin oikeaan yläkulmaan. PK-37:n kasvatti on kauden edetessä ottanut isompaa roolia Akatemian peleistä ja "pikkujättiläinen-Tikkanen" alkaa oppimaan sarjan tavoille. Maali oli oivallinen näyte nuorukaisen vaarallisuudesta hyökkäyspäädyssä kenttää.

RoPS hyökkäsi läpi avausjakson vaarallisesti ja varsinkin keski-alueen ylityksissä kotijoukkue oli helisemässä, kun Akatemian keskikenttä hukkasi omia miehiään useastikin. Yksi tällainen tilanne sitten avasi vieraille maalipaikan, kun jo ennakkoon vaaralliseksi tekijämieheksi tiedetty Tomas Varhi pääsi tuikkaamaan vieraiden tasoituksen 32 min 1-1. Näissä lukemissa mentiinkin sitten puoliajan viettoon.

Toiselle jaksolle kotijoukkue pyrki ottamaan pallonhalintaansa itselleen RoPSn iskiessä vaarallisesti vastaan. Eräästä tällaisesta vastahyökkäyksestä pääsi Varhi nokikkain Akatemian veskarin Miilo Pitkäsen kanssa, mutta Pitkänen vei pidemmän korren upealla jalkatorjunnallaan. Muutoinkin Pitkänen pelasi todella varman pelin ja hänen jalkatyöskentelystään lähti useampikin Akatemian hyökkäys.

Ottelun edetessä kentälle tuli tilaa ja kotijoukkueella oli useampikin läheltä piti tilanne. Maalipuita kolisuttelivat vuorollaan Mohamad Alsheikh sekä kulmapotkusta ristikkoon puskenut Tatu Hukkanen. Vuorollaan laukauksia koettelivat niin Kariim Al-Wehliye, Alsheikh kuin Oumar Baldekin. Kolmikon vetojen eteen heittäytyi nyt sisukas RoPS-nippu, joka pelasi tänään todella uhrautuvaisesti.

Kehnosti eivät keltamustatkaan pelanneet, mutta tällä erää voittamisen kynnys on noussut pieneksi möröksi savolaisille. Juho Neuvonen oli luottavainen pelin jälkeen pelaajistoonsa; "Teimme todella paljon hyviä asioita kentällä, mutta hiukan nyt menemme tulosurheilun vieressä. Avausjaksolla annoimme vieraille liikaa tilaa keskikentältä, jonka sitten saimme tukittua toisella puolikkaalla. Meillä oli puolenkymmentä sellaista tonttia, jossa olisi rennommalla mielellä verkko heilunut, mutta tällä erää meitä koetellaan. Kuitenkin tänä on vain jalkapalloa ja yhdessä me nousemme täältä tulosalhosta ylös. Olemme sisukas ja taitava nippu ja meillä on vielä paljolti mahdollisuuksia näyttää tuloskuntoammekin. En ole lainkaan huolissani tulevaista peleistämme."

Ottelun lopussa RoPS sai kulmapotkun, jonka jälkitlanteessa pallo ajautui laukaisusektorille, josta lähti painava veto Akatemian vasempaan alakulmaan. Sen Miilo Pitkänen vielä selvitti, mutta paluupallon pisti sisään kahden maalin Tomas Varhi, jonka johdolla kaikki kolme pistettä matkasivat napapiirille 1-2 lukemin.

Akatemian joukkueesta esille nousivat mukavasti paluuta pelikentille tekevä Tuukka Partanen,, sekä maalivahti Pitkkänen. Seuraava ottelu on viikon kuluttua Espoossa toisen sarjanousijan, keskikastin EPSn vieraana LA 17.8. Siitä jatketaan muutama päivä myöhemmin JJKn vieraaksi Harjun Stadionille ja runkosarjan päätöskierroksella isännöidään Atlantista LA 31.8.

Syksyn viisi ottelua jatkuvat sitten runkosarjan loppusijoitusten mukaisesti syys- ja lokakuussa.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Rasmus Tikkanen(86 min Aleksi Koistinen), Johannes Moilanen(76 min Okko Nenonen), Jaakko Hanhineva, Eemeli Puolitaival, Niko Kivijärvi(38 min Tuukka Partanen), Mohamad Alsheikh, Kariim Al-Wehliye(86 min Nooa Mielonen), Oumar Balde(86 min Kusti Kärkkäinen), Niilo Mattila, Tatu Hukkanen.

Vaihdossa; Tatu Österlund.

RoPS; Tino Korhonen, Topias Dementjeff, Lukas Ilola, Valtteri Vatanen, Tomas Varhi, Juuso Polvi(76 min Weeti Wimmer), Jegor Petrishin(76 min Rasmus Reiju), Aapo Savolainen, Arttu Leppänen(v), Aaro Tiihonen, Samuel Olabisi.

Vaihdossa; Mikko Rantala, Lassi Eronen, Kamon-Sherell Assidjo.

KuPS/Akatemia - RoPS 1-2, (1-1).

6 min 1-0 Rasmus Tikkanen (Johannes Moilanen)

32 min 1-1 Tomas Varhi

90+1 min 1-2 Varhi

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai