10
HEI
18.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

FC Vaajakoski - KuPS Akatemia   2 - 2

Vaajakoski, Jyväskylä. Vaajakoski KK N

Akatemian miehet Järvi-Suomen Derbyyn keskiviikkona FC Vaajakosken vieraaksi!!!

Huomenna pelataan Miesten Ykköstä samettisella Panda-Areenan viheriöllä, kun kotijoukkue FC Vaajakoski isännöi KuPS/Akatemiaa. Lakutehtaan piipun kupeessa pelattavassa ottelussa on kyse isoista pisteistä, sillä kotijoukkue FCV on jumahtanut sarjajumboksi useiden tiukkojen matsien päätyttyä sille epäsuotuisin numeroin. Peräti 5 kauden 14sta pelistä on päättynyt yhden maalin tappioon, joten todella tiukkoja taisteluita on punanuttuisen FCVn peleissä nähty. Se on selvää, että periksi eivät keskisuomalaiset anna keskiviikkonakaan, sillä taistelu sarjapaikasta käy kynsin ja hampain. Joukkue saa pelata nyt kolmannen kotipelinsä peräkkäin viikon sisään, joten matkustuskilometrejä ei ole joukkueella takana. Edelliset kaksi kotipeliä ovat olleetkin sarjan kärkijoukkueita vastaan; ensin FCV taisteli 2-2 tasapelin Klubi 04n kanssa johdettuaan ottelua kahdesti Saboor Salimin ja Lennart Voikarin osumien myötä. Lopulta Klubi 04 tuli ottelun lopulla väkisin tasoihin. Lauantaina pisteet kävi Pandalta riistämässä KPV, jonka viime viikkojen pelivire on ollut erityisen vahva, sillä joukkue taisteli tasapäisesti mm. Suomen Cupissa Veikkausliigan Valkeakosken Hakan kanssa. Täten FCVn otteet ovat selkeästi olleet varsin mallikkaat ennakolta isompia vastustajia vastaan, joten hereillä täytyy savolaisnipun olla Vaajakoskella. FCVn ahkerimmat maalintekijät ovat olleet Saboor Salim 5 maalia, sekä kahden maalin Genc Kovaqi, Joel Pasanen, Matias Sydänmaa ja Lennart Voikar. Kevään kohtaamisessa päädyttiin Kuopion Keskuskentän Väre Areenalla Akatemian 5-1 kotivoittoon. tuolloin kotijoukkueen vahva vartti avauspuolikkaalla siivitti keltamustat kolmeen pisteeseen. Maalintekijöinä toukokuun lopulla onnistuivat Mohamad Alsheikh 2, Niko Kivijärvi, Eemeli Puolitaival sekä Tatu Hukkanen. FCVn onnistuja oli Voikar.

Vieraat lähtevät otteluun isosti motivoituneina. Sunnuntaina joukkue kävi dyykkaamassa Helsingin Boltilla 0-4 tappion Klubi 04n vieraana. Joukkueen alku pelissä oli mainio, joka sitten pelin edetessä suli kuten jäätelöpuikko helteessä. Juho Neuvonen kävi matsin lävitse joukkueensa kanssa ja syyt ovat selvinneet; "Teimme muutamia sellaisia asioita, joista ei ollut lainkaan puhetta. Prässi-, blokki- ja ennen kaikkea suunnanmuutospelaamisemme sakkasi täysin. Olimme opetelleet uudenlaista trap-systeemiä, joka meni sanalla sanoen reisille Klubi-matsissa. Nyt ollaan palattu juurille ja onneksemme Helsingistä tarttui haaviimme melkoisen suuri vonkalekin, vaikka pisteitä ei tällä kertaa tullutkaan. Kuitenkaan en voi vielä paljastaa sen enempää siitä, sen aika koittaa aikanaan. Nyt kuitenkin on Vaajakoskelta kohteena pelkästään kolme tärkeää sarjapistettä, joten jätetään tällä kertaa lakutehtaan vierailut välistä. Neuvosen Ana on saanut FCVn pelaamaan mallikkaasti, vaikka pisteitä ei olekaan hirveämmin tullutkaan. Sarjataulukkoa on turhaa vilkuilla, sillä FCV on todellisuudessa kova vastustaja. Kuitenkin pyritään etsimään vastustajan heikkoudet ja iskemään niihin kiinni. Puolustuspelaamiseen kiinnitetään myös paljon enemmän huomiota."

Akatemian viime peleissä tiivistynyt puolustuspelaaminen epäonnistui täysin Helsingissä. Klubi 04 käytti tilaisuudet hyväkseen latoen neljä maalia. Joukkue pääsee pienelle, hyvin ansaitulle minitauolle loppuviikoksi. Samoin seuraava vieraspelikin on vasta vajaan kuukauden päästä.

Nyt kuitenkin ajelemaan pieni kesäretki Keski-Suomeen, käymään samalla Pandan lakutehtaalla ennen Ykkösen ottelua. FCV on järjestänyt aina hienot kotipelitapahtumat viihtyisällä Keskuskentällään. Mikäli et jostain syystä pääse paikan päälle, kannattaa ottelua seurata Ruudun välityksellä!! Silläkin saralla FCV on ollut suunnannäyttäjä upeilla henkilökuvillaan ja ottelun kuvauksen laadullaan.

KE 10.7 klo 18.30 FCV vs KuPS/Akatemia Vaajakosken Keskuskentän Panda-Areenalla!!!

TERVETULOA!!

BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai