12
KES
19.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

Atlantis FC - KuPS Akatemia   3 - 1

Pihlajamäki, Helsinki. Algeco Areena TN

Atlantiksen pallopulla liikaa Akatemialle!

Helsinkiläinen Atlantis osoittautui jälleen liian kovaksi haasteeksi KuPS/Akatemialle ja keltamustat joutuivat lähtemään kotimatkalleen tyhjin pistesarakkein keskiviikko-illan Ykkösen matsista. Avauspuoliajan jälkeen peli näytti vielä varsin mukavalta, kun vieraat saivat iskettyä todella kauniin "pukukoppimaalin" hieman ennen puoliaikaa, mutta toisen jakson muutamat uinahdukset puolustuspäädyssä antoivat mahdollisuuden kotijoukkueen vaarallisen hyökkääjän, Jeanin, iskeä kaksi melkolailla identtistä osumaa ja kotivoiton 3-1 lukemin.

Vieraat eivät tuntuneen päässeen kentän, eivätkä vastustajan pelin mukaan avausjaksolla, sillä kotijoukkueen riistot kuopiolaisten puolustuspäädyssä antoivat Atlantikselle muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja. Yhdestä osittain tällaisestä verkko sitten heiluikin Miilo Pitkäsen vartioimassa maalissa. Hussein Mohamed pisti Akatemian vasenta laitapuolustusta nippuun ja epäonnistuneesta laukauksesta tulikin sitten onnistunut syöttö. Akatemian puolustuksen keskustasta löytyi Yogo Arakaki, joka pääsi estelyittä siirtämään pallon alakulmaan, 1-0 17 min. Kotijoukkueella oli paikkoja lisätä johtoaan siinä kuitenkaan onnistumatta, sekä vieraiden puolustus pelasi todella uhrautuvasti auttaen Pitkästä torjuntatyöskentelyssään. Ottelun edetessä vieraidenkin peli kohentui, jolloin yhdestä mukavasta hyökkäyksestä pallo kulki mieheltä toiselle. Oumar Balde syötti hurjasti töitä molempiin suuntiin tehneen Mohamad Alsheikhin maalipaikkaan, jossa ensin pidemmän korren vei Atlantis-veskari Besart Mustafa. Pallo kimposi Mustafan torjunnasta korkeuksiin, josta Alsheikh laittoi palloa kuudentoista rajalle saksipotkulla. Pallo tulikinkuin tarjottimella takaisin Baldelle, jonka tyylikäs laukaus upposi oikeaan alakulmaan, 1-1 40 min.

Toiselle jaksolle kotijoukkue laittoi painetta vieraiden päätyyn, mutta alkuun Akatemia sen kestikin. Lopulta hieman varkain Arakakin annettiin laukoa 20 metristä, jonka kierteistä kutia Pitkänen ei onnistunut pysäyttämään, vaan irtopallolle ennätti ensin Jean tökkäisten 2-1 johdon 55 min. Samainen Jean iski sitten kymmenisen minuuttia ennen loppua samankaltaisen irtokaran, kuin edellisessä maalissa, joten turhautumisen tunne vierailla oli suunnaton. Juho Neuvonen puhisi matsin jälkeen; "Kyllä nyt sapettaa tällainen lopputulos. Kaveri oli kyllä vahva vastustaja ja joukkue pelasi omilla vahvuuksillaan, mutta nuo kaksi viimeistä päästettyä maalia olisi ehdottomasti olleet estettävissä. Nukuimme molemmissa tapauksissa ruususen unta. Meillä oli ongelmia myös vastustajan pitkien pallojen puolustamisissa, sillä näytti siltä kuin pallojen lentoratoja olisi ollut vaikeaa ennakoida. Vaikka pallot olivat erilaisia, kuin omamme, niin ei sen taakse voi mennä. Oppia tuli jälleen roppakaupalla mukaan ja toki monilta osin paransimme aikaisemmista Atlantis-peleistä. Tästä pelistä olisi ollut otettavissa pisteitäkin mukaan. Maalimme oli komea suoritus, mutta tällä erää emme saaneet pelattua niin tiivistä puolustuspeliä, kuin mitä olemme viime peleissä pystyneet pelaamaan."

Atlantis nousi voittonsa turvin sarjan jaetulle piikkipaikalle Klubi 04 kanssa. Akatemian sijoitus laski sijalle 7. samoihin pisteisiin RoPSn kanssa. Keski- ja alakasti sarjassa ovat todella pieinillä piste-eroilla, joten sijoitukset vaihtelevat viikottain. Akatemian seuraavat kaksi peliä ovatkin kotikentällä Keskuskentällä; kylään saapuvat TO 20.6 ko 18.30 ViFK ja LA 29.6 klo 14.00 FC Jazz.

"Tämä on kyllä mielenkiintoinen ja loistava sarja kehittää pelaajiamme, sillä jokainen matsi on todella haastava ja vastustajat ovat laadukkaita. Yhteenkään peliin emme voi lähteä napit auki, vaan pisteiden eteen on laitettava kaikki peliin. Nyt huilataan pari päivää ja parannellaan pelaajamme kuntoon, jotta olemme täydessä iskussa ViFKa vastaan. Otamme tästä pelistä hyvät ja kehitettävät asiat mukaamme, jokainen laittoi kaikkensa peliin ja siten voimme olla ylpeitä jokainen. Atlantis oli vain ärsyttävän hyvä ja ennen kaikkea inhottava vastustaja tänään. Nyt muutamat tietovisailut ja bingot kehiin, niin hyvä sieltä tulee ", päätteli visailusetä-Neuvonen.

TO 20.6 klo 18.30 KuPS/Akatemia vs ViFK Keskuskentän Väre Areenalla.

Atlantis FC; Besart Mustafa(v), Julius Salo, Marcelo Costa, Ayyub Achenchab(83 min Albin Mehmeti), Jean(82 min Mauro Severino), Matias Sorvali, Hussein Mohamed(v)(46 min Brian Mansaray), Charles Katashira(v)(88 min Ngabo Ndaziramiye), Samuel Salau(46 min Dominik Rudenko), Niklas Jokiniemi, Yogo Arakiri.

Vaihsossa; Jimi Ziprus, Masiholla Fazli.

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Samu Koistinen(v)(73 min Elias Kolehmainen), Rasmus Tikkanen, Eemeli Puolitaival(86 min Kusti Kärkkäinen), Kariim Al-Wehliye, Mohamad Alsheikh, Leevi Kohonen(v), Joni Kivijärvi(73 min Eelis Varis), Oumar Balde, Niilo Mattila, Tatu Hukkanen(56 min Eemeli Kauppinen).

Vaihdossa; Juho Saarelainen.

Atlantis FC - KuPS/Akatemia 3-1, (1-1).

17 min 1-0 Yogo Arakaki

40 min 1-1 Oumar Balde (Mohamad Alsheikh)

55 min 2-1 Jean

80 min 3-1 Jean


               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai