9
KES
19.30
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - JJK Jyväskylä  1 - 1

Kuopio, Väre Areena TN

JJK Kuopioon KuPS Akatemian vieraaksi!

Ykkösen sarjakauden 2024 räväkästi kolmella voitolla aloittanut JJK saapuu sunnuntaina Keskuskentän Väre Areenalle Akatemian vieraaksi. Sittemmin kuntopuntareissa päinvastaisiin suuntiin kolmen kierroksen jälkeen kulkeneet ryhmät ovat mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä ennen kauden alkamista JJK lukeutui yhdeksi ennakkosuosikiksi noususta Ykkösliigaan. Pelikautta on vielä paljolti jäljellä ja pisteitä kerättävänä, mutta viiden viimeisimmän pelin kuntopuntarissa JJK on saalistanut yhden tasapelipisteen 3-3 tasapelissä OLSa vastaan. Sitä edeltävät neljä peliä JJK taipui tappioon (2-4 JJK - FC Jazz, 3-0 Klubi 04 - JJK, 0-1 JJK - Atlantis, 0-3 JJK - KPV). Vastassa olivat toki lohkon muut "isommat joukkueet". Sarjataulukossa JJK majailee sijalla 8. maalisuhteen ollessa 16-19, pisteitä 11.

Maalintekijöinä ahkerimmin ovat verkkoa heilutelleet Shirman Osso (4 maalia), Arjan Goljahanpoor (3 maalia) ja kahden maalin Lauri Rutanen & Alex Ciriaco. Maali- ja pistesarakkeeseen voi tulla täydennystä, kun JJK kohtaa Jyväskylän paikallisderbyssä FC Vaajakosken KE 5.6. Ottelussa on panoksena paitsi Jyväskylän herruus, niin elintärkeät sarjapisteet molemmille joukkueille. Joukkuetta luotsaa viime kaudet SJKn organisaatiossa vankkaa duunia tehnyt Skotti Brian Page ja pelaajistosta löytyy kuopiolaisillekin tuttuja pelaajia, kun maalilla palloja torjuu Jonne Uronen ja puolustuksen johtaja Reetu Räsänen. Lisäksi Arttu Leivonen käväisi viime kaudella hakemassa pelituntumaa Akatemian riveistä.

Akatemian tulosvire on kohentunut viime viikkoisten kahden kotipelin myötä. Viikon sisään joukkue haki tärkeän vieraspisteen Rovaniemeltä 1-1 tuloksella, jonka jatkeeksi joukkue juhli kahta voittoa (5-1 FCV ja 2-1 EPS) ja näiden 7 pisteen myötä joukkue ponnahti komeasti sarjataulukon sijalle 5. 13 pisteellään. Tilanne taulukossa on kuitenkin äärimnmäisen tiukkaa sijoilla 5-9 joukkueiden ollessa 5 pisteen sisällä. Tasoero varsinkin keskikastin joukkueiden kesken on olematon ja yksittäiset pelitilanteet voivat ratkaista ottelun lopputuloksen.

Pelaajiston lihaksisto ja hermotus joutuu tiiviissä pelitahdissa lujille ja fysioterapeutti Sulo Aallolla onkin ollut täysi työ pelaajistonsa kanssa; "Meillä on rosteri kasvanut kauden edetessä mukavasti, joten olemme pystyneet jakamaan taakkaa tasaisesti ja toisekseen se on näyttänyt hankaloittaneen vastustajien tarkkailuakin, koska he eivät ole tienneet merkata pelaajiamme. Olemme tiiviissä yhteistyössä valmennuksemme kanssa, keitä kannattaa peluuttaa ja keiden vuoro olisi huilata, sillä pelaajilta asiaa kysyttäessä, jokainen haluaisi aina toki pelata. Pelejä on kuitenkin pitkälle syksyyn, joten jokaiselle tulee takuuvarmasti paikkoja näyttää osaamistaan, eikä yhden tai kahden pelin perusteella kannata vetää liian tiukkoja johtopäätöksiä. Nyt olemme viime peleissä saaneet myös vaihtopelaajistamme enemmän irti, joten heistä on ollut todellista hyötyä joukkueellekin. Näin sen kuuluukin mennä, että vaihdosta kentälle pääsevät tuovat niitä kuuluisia tuoreita jalkoja ja ajatuksia."

Akatemian viikon peleissä ovat tulikuumina olleet kärki Mohamad Alsheikh, sekä keskikentän Niko Kivijärvi. Kaksikon yhteispeli on silmiä hivelevää, jota on sittemmin tukenut tiivistynyt puolustuspelaaminen. Tatu Hukkasen paluu takalinjoille tuo mieleen Sami Hyypiän dominantti-esitykset MyPa-paidassa aikoinaan ja Eemeli Kauppinen on kasvanut henkisesti sen 30 senttimetriä, sillä "Kapun" puolelta ei olla Akatemian puolustuspäädyssä vastustajat juhlineet. Masi Rekomaa onkin tyytyväinen koko joukkueen pelilliseen ilmeeseen; "Olemme pystyneet toimimaan alkukautta enemmän joukkueena. Puolustamme ja hyökkäämme tiiviimpänä pakettina, joten on loogista, että aika ajoin tiettyjen pelipaikkojen yksilöt nousevat enemmänkin esille. Alkukauden bussireissailu ympäri Suomea rasitti, mutta myös tiivisti joukkuetta, sekä muutamat turpalöylyt muistuttivat tosiasiasta, että luulemaan ei pidä alkaa, vaan kaikki perustuu rehelliseen ja lujaan työntekoon. Se on teemanamme myös JJK-pelissä, sillä sieltä on tulossa tiivis porukka, joka hamuaa lisää pisteitä itselleen. Sama toki pätee meihinkin, joten lujasti saa JJK duunia tehdä, mikäli niitä mielii täältä saada."

KuPS Akatemia vs JJK (Jyväskylä) SU 9.6 klo 19.30 Keskuskentän Väre Areenalla!

TERVETULOA KANNUSTAMAAN KELTAMUSTAT KOTIVOITTOON!

JOS ET JOSTAIN SYYSTÄ PÄÄSE PAIKAN PÄÄLLE VÄRE AREENALLE, NIIN KATSO PELI SAVON SANOMIEN SIVUILTA
TÄSSÄ LINKKI STRIIMIIN https://www.savonsanomat.fi/urheilu/6813803


BANZAI!!!

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai