21
HUH
16.00
KuPS Akatemia Miehet, Miesten Ykkönen

KuPS Akatemia - HJK Klubi 04  0 - 2

Kuopio, Lippumäki Ylipainehalli TN

Keltamustat taipuivat taistelun päätteeksi Klubille!

Sunnuntaina nähtiin suomalaisen nuorisofutiksen laadukas Ykkösen ottelu Lippumäen ylipainehallissa Kuopiossa. Kotijoukkue KuPS/Akatemia isännöi HJK Klubi 04:sta ja lopulta vieraat veivät pisteet pääkaupunkiin 0-2 lukemin. Ottelusta kertoo paljon se, että vieraiden iäkkäin pelaaja oli 2002 syntynyt Nils Svensson, kotijoukkueelta sentään löytyi 1998 syntynyt Jaakko Hanhineva, mutta loput keltamustien pelaajistosta olivat Klubin pelaajien tavoin pitkälti 2005 tai 2006 syntyneitä pelureita. Mohammed Muritala oli edustuksesta hakemassa pelituntumaa Akatemian mukana ja miehelle avautuikin avausjaksolla kotijoukkueen mehukkain maalipaikka. Tuulennopea Muritala aiheutti haasteita Klubin puolustukselle ja Eemeli Kauppisen vapauttavan syötön jatkeeksi pääsi Muritala kiertämään jo Klubin maalivahdin Alex Ramulan, mutta sijoitus viuhui vasemman tolpan ulkopuolelle ja kotijoukkueen johtomaali jäi syntymättä. Toinen loistava paikka tuli, kun Keltamustat käänsivät nopeasti Klubin vapaapotkun omaksi hyökkäyksekseen, jossa Miilo Pitkäsen avaus löysi nopeasti tikanneet kotijoukkueen laiturit. Lopulta näppärän seinäkuvion päätteeksi pääsi Kariim Al-Wehliye nokikkain Ramulan kanssa, mutta askellus ei sopinut pallon kanssa yhteen, joten laukaus jäi puolittaiseksi, jonka sitten Klubi-puolustus siivosi maalilinjalta väljemmille vesille.

Sitten iski vieraiden vaaralliseksi tiedetty hyökkäys. Pallo pelattiin oikean laidan kautta Stanislav Baranoville, jonka laadukas laukaus upposi puolustuksen estelyistä huolimatta ohi voimattomaksi jääneen Miilo Pitkäsen, 0-1 37 min. Maalia edeltävästi Klubin PK-37:n kasvatilla Elmeri Vauhkosella oli tonttia pistää palloa maaliin, mutta epäonnekas ohjuri karkasi kohden hallin kattoa. Muutoin vielä avausjaksolla vieraat pyrkivät pelaamaan palloa paljolti Vauhkosen vasemman laidan kautta, mutta kotijoukkueen Jaakko Hanhineva sai tylsytettyä Vauhkosen kerta toisensa jälkeen, vaikka Vauhkosen nopeus oli todella vaarallinen ase vieraille.

Toiselle jaksolle pelin kuva säilyi pitkälti samanlaisena, joskin aivan huipputonteille kotijoukkue ei enää avausjakson lailla päässytkään. Muutama nopea hyökkäys kotijoukkueelle tuli, joista Muritala pääsi parikin kertaa kokeilemaan, mutta Ramula maalillaan oli horjumaton napsien pallot kiinni. Toisaalla Miilo Pitkänenkin teki muutaman todella laadukkaan torjunnan, joten vieraiden penkillä viihtynyt Jori Särkkä seurasi tyytyväisenä suomalaisten maalivahtien tulevaisuutta; "Meillä on todella hyviä pelaajia nousemassa maalivahteina ja tällaiset pelit toimivat erinomaisena alustana myöhempien aikojen suuremmille pelikentille. Pelaaminen ja laadukas treenaaminen on kaiken A ja O. On tärkeää, että takaamme omille pelaajillemme tarpeeksi laadukkaita pelipaikkoja. täten he kasvavat vastuuseen ja saavat oppia peleistä. On hienoa nähdä, että KuPSkin on saanut oman Akatemia-toimintansa pyörimään ja tänäänkin he haastoivat meidät varsin mukavasti, peli oli laadukas futismatsi, jossa molemmat joukkueet pyrkivät nimenomaan pelaamaan peliä olemalla aloitteellinen, ei vain estämään toisen pelaamista. Jouduimme tekemään täyden päivätyön voittomme eteen, eikä pinnat tulleet helpolla. Tehdään heinäkuussa Boltilla uudestaan tällainen upea matsi, odotan sitä innolla! Tsemppiä kalakukkokaupunkiin!!"

Toisen maalinsa HJK Klubi 04 teki jälleen oikean laidan kautta, kun palloa pelattiin hienoilla siirroilla rangaistuspisteen kohdalle, josta Toivo Mero pääsi tälläämään oikeaan kulmaan 0-2, 79 min. Esityön maaliin teki vahvan pelin pelannut Kaius Simojoki. Maali hieman nitkautti kotijoukkueen pelaamista, vaikkakin loppuun saakka Keltamustat yrittivät kuparisen rikkomista siinä tänään kuitenkaan onnistumatta. Juho Neuvonen Akatemian valmennuksesta; "Olipa laadukas matsi tänään. Kentällä oli kaksi taitavaa joukkuetta, joista vieraat olivat valitettavan tehokkaita tänään. Meilläkin oli saumat pistää palloa sisään, mutta tänään siinä ei onnistuttu. Olen kuitenkin todella ylpeä jätkistämme, sillä mitään ei annettu ilmaiseksi. Tappio kismittää aina, mutta tällaisen esityksen jälkeen ei ole mitään hävettävää. Uusi treeniviikko alkaa huomenna, puramme pelin annin ja alamme valmistautumaan kohden uutta peliä lauantaina. Kaikki keskittyminen menee nyt sinne."

Kotijoukkue antoi kentälle kaikkensa ja samaa voi sanoa toimiston, sekä talkooväestäkin. Suhteellisen nollatilanteessa, komeasti järjestetty kioski- ja pelitapahtuma toimi upeasti palveluineen Lippumäen ylipainehallissa. Paikalle oli kertynyt katsojia mukavasti, joskin onneksi seuraava kotipeli päästään pelaamaan kotoisella Keskuskentän Väre Areenalla, TO 23.5 klo 18.30 ja kylään saapuu OLS Oulusta. Sitä ennen Akatemia pelaa kolme ottelua vieraskentillä; LA 27.4 FC Jazz Porissa, SU 12.5 PKKU Keravalla ja LA 18.5 KPV Kokkolassa.

Tähdet;

*** Nils Svensson

** Stanislav Baranov

* Jaakko Hanhineva

KuPS/Akatemia; Miilo Pitkänen, Jaakko Hanhineva, Leevi Kohonen, Eemeli Kauppinen, Niilo Mattila, Eemeli Puolitaival(64 min Aatos Tuunanen), Niko Kivijärvi(v), Joni Kivijärvi, Eero Kirjavainen(v)(64 min Lenni Paasisalo), Muritala Mohammed(86 min Oumar Balde), Kariim Al-Wehliye(69 min Eelis Varis).

Vaihdossa; Tatu Österlund, Veeti Heiskanen.

HJK Klubi 04; Alex Ramula, Emil Leveälahti, Otto Hannula(90 min Art Berisha), Kaius Harden(90 min Lukas Kuusisto), Pyry Mentu, Kaius Simojoki, Nils Svensson, Eemil Toivonen(58 min William Grönblom), Matias Ritari(58 min Niilo Kujasalo), Elmer Vauhkonen(78 min Toivo Mero), Stanislav Baranov.

Vaihdossa; Diar Azabani.

KuPS/Akatemia vs HJK Klubi 04 0-2, (0-1).

37 min 0-1 Stanislav Baranov

79 min 0-2 Toivo Mero

               Kuopion Palloseura ry
               Kaartokatu 6, 70620 Kuopio 
               Y-tunnus: 0281218-4

               Puh. +358172668571

KuPS -Elämänmittainen tarina- Banzai