KuPS C14 kärkiottelussa
Julkaistu: 25.08.2018 00.00

KuPS C14 käynnisti Puolen Suomen Liigan syyskauden ottelut 25.8.2018 Litmasella. Ensimmäiseen otteluun saatiin vieraaksi Ajax Sarkkiranta, joten kyseessä oli Liigan hegemoniaottelu. Myöhemmin illalla kohdattiin vielä Santa Claus.

Lauantain peleissä korostui kaksi asiaa. Ensinnäkin käynnistettiin syyskauden liigaa ja toiseksi vastassa oli heti liigan kovin vastustaja. Ajaxia vastaan pelattiin edellisen kerran C14 lopputurnauksessa, jolloin Ajax kykeni voittamaan KuPS:n. Litmasella peli lähti käyntiin vauhdikkaasti, mutta hieman värittömästi. Yleisö oli odottavalla kannalla, mutta sitä suurta tilanteiden hehkua ei peliin vielä syttynyt. Ensimmäisellä puoliskolla Ajax pystyi nostamaan peliä enemmän KuPS:n kenttäpuoliskolle, mutta tauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa. Toisen jakson Ajax aloitti yllättäen hieman haparoiden. KuPS sai hyvän hyökkäystilanteen useammalla pelaajalla ja Arttu Nousianen tuikkasi KuPS:n johtoon. Hetken kuluttua Ajax pääsi vastahyökkäykseen ja hieman epäselvässä poikittaisjuoksutilanteessa Ajax sai rangaistuspotkun. Elias Puustinen oli hyvin mukana rakkarissa, mutta harmittavasti pallo meni kuitenkin maaliin käsien välistä. Loppupelissä juoksuinto hieman laantui ja siten lasketeltiin loppulukemiin 1-1. Santa Clausin peli oli KuPS:lle helpompi vaikkakin alkukauden pienoinen tahmeus näkyi syötöissä ja viimeistelyissä. Tämän pelin KuPS vei 3-1. Maaleista vastasivat Roope Savolainen, Manu Kemppainen ja Okko Nenonen.